reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Czyli jednak można bez tego 😜. Ja widzę, że juz za bardzo się spinam a przecież nie da rady wychować dziecka pod książkę 🤷
To laski, z tym mlekiem mm widzę, że może być różnie. Zobaczymy co mojemu podpasuje 🤔
Moja pije bebilon.Mielismy troche przebojow z tym mlekiem bo w trakcue zmienili sklad i niynia przy kazdym baku robila kupy🙄Teraz jest ok wszystko unormowane

Laski, a mam jeszcze pytanie? Od kiedy kładzie się dziecko na brzuszku? Obserwuję mamę fizjoterapeutę ale jakoś nie mogę znaleźć dokładnie od kiedy się to robi?
I co mam teraz kupić: taką matę z pałąkiem czy piankową typu puzzle?
prawie od poczatku. Powiedzmu od 2-3 tygodnia, tak na moment, na minutke dwie i potem wydluzasz czas. To jest wazne zeby dziecko cwiczylo miesnie.

Tych mega kolorowych to sama aż się boję i oczopląsu dostaję. Wyczytalam że na początek lepiej żeby były np czarno białe 🤔
przeciez dziecko nie widzi kolorow na poczatku, a potem im bardziej kolorowe tym bardziej dziecka uwage przyluje. To nie ma byc estetyczne i pasujace do otoczenia tylko ma sie dziecku podobac 😂😂

Laski, a mam jeszcze pytanie? Od kiedy kładzie się dziecko na brzuszku? Obserwuję mamę fizjoterapeutę ale jakoś nie mogę znaleźć dokładnie od kiedy się to robi?
I co mam teraz kupić: taką matę z pałąkiem czy piankową typu puzzle?
My kładliśmy dziewczyny praktycznie od początku. Miałam matę z pałąkiem położoną na macie piankowej. W okolicach 6 miesiąca mata z pałąkiem poszła w odstawkę i została piankowa.

Ja mam mleko za darmo ketocal. Dostaje z matki Polki to jest firma NUTRICIA. Ale wcześniej przrrobilam tego trochę bo Natalka ulegała, miała refleks, kołki kuwaaa mówiła Ci że nas nic nie ominęło. W szpitalu jak masz te gotowce to był hipp combiotyk i bebilon, ja wybralam hippa, pozniej mialam enfamil on jest drogi jedna puszka 70 zl to mi wychodzilo 5 puszek na miesiac. Mialam tez na recepte nutramigen i on był drogi. Ale rozmawiałam z pediatrami w matce polce tam się znają i jedli nic dziecku nie jest to kupujesz zwykle bebiko on chyba coś ponad 20 zł kosztuje.
a wg mnie wybor mleka modyfikowanego to wazna sprawa. Na pewno nie bralabyn najtanszego, one sie mocno roznia skladem, a to przeciez podstawa diety dziecka do roku wiec wazne, zeby dostwalo cos dobrego jakosciowo.

Właśnie ukazała się nowa interpretacja podatkowa, posłowie nie stracą na nowym ładzie 🤣 pomimo tego, że nie mieszczą się w ludzie dla klasy średniej.
Ograbili nie tylko przedsiębiorców, jesteśmy stratni pomimo że pracujemy na etatach, nie są to małe kwoty.
Ja pierdziu.... same niecenzuralne słowa mi sie cisną się do ust , oczywiście już winę zdążyli zrzucić na księgowych grrrrrrr Myślę jednak że są już na równi pochyłej, gorzej że ktokolwiek przejmie po nich władze to będzie długimi latami naprawiać ten bajzel 😞😓

Czyli jednak można bez tego 😜. Ja widzę, że juz za bardzo się spinam a przecież nie da rady wychować dziecka pod książkę 🤷
To laski, z tym mlekiem mm widzę, że może być różnie. Zobaczymy co mojemu podpasuje 🤔
Warto poczytać o składach mlek modyfikowanych. W sklepie spędziłam sporo czasu czytając składy, za każdym razem uznawałam że jednak jeszcze dam tego cyca😂 tak w myślach wyzywalam nie raz i nie dwa kp.
Np. Link do: Mleko modyfikowane początkowe - porównanie składu (ranking) - RozszerzanieDiety.pl

reklama
Ja pierdziu.... same niecenzuralne słowa mi sie cisną się do ust , oczywiście już winę zdążyli zrzucić na księgowych grrrrrrr Myślę jednak że są już na równi pochyłej, gorzej że ktokolwiek przejmie po nich władze to będzie długimi latami naprawiać ten bajzel 😞😓
Ja nie wiem co się dzieje. Ludzie są zadowoleni, a przynajmniej spora część. Teraz ja na etacie wychodzę na złodzieja, który przez całe lata płacił małe podatki,.zabierał biednym. Dokładnie taką mamy narrację w rządzie i społeczeństwie.
Kiedyś do minie, kiedyś to się skończy, tak czy siak zapłacimy wszyscy.

Do góry