reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja nie wiem co się dzieje. Ludzie są zadowoleni, a przynajmniej spora część. Teraz ja na etacie wychodzę na złodzieja, który przez całe lata płacił małe podatki,.zabierał biednym. Dokładnie taką mamy narrację w rządzie i społeczeństwie.
Kiedyś do minie, kiedyś to się skończy, tak czy siak zapłacimy wszyscy.
Kurcze to ja chyba z innymi ludźmi gadam jak jestem w Polsce ... może i lepiej oszczędzi mi to nerwów ;) Racja że kwota wolna od podatku byla zenujaco niska, chyba najnizsza w Europie ale te zmiany to żadna rewolucja podatkowa bo tak to zagmatwali ze klasa pracującą dostaje znow po łbie.. Myślę że ta afera z pegazusem to gwozdz do ich trumny

reklama
Kurcze to ja chyba z innymi ludźmi gadam jak jestem w Polsce ... może i lepiej oszczędzi mi to nerwów ;) Racja że kwota wolna od podatku byla zenujaco niska, chyba najnizsza w Europie ale te zmiany to żadna rewolucja podatkowa bo tak to zagmatwali ze klasa pracującą dostaje znow po łbie.. Myślę że ta afera z pegazusem to gwozdz do ich trumny
popatrz na rankingi poparcia. To niewiarygodne, alw do ludzi nie dociera co oni robia. Jak zniszczyli lata postepu. Pomijaja absolutny brak opozycji i alternatywy w polskim rzadzie. Obawiam sie, ze pis jest nie do ruszenia.

popatrz na rankingi poparcia. To niewiarygodne, alw do ludzi nie dociera co oni robia. Jak zniszczyli lata postepu. Pomijaja absolutny brak opozycji i alternatywy w polskim rzadzie. Obawiam sie, ze pis jest nie do ruszenia.
Racja... Niestety tego też się obawiam.. Z tego wlasnie powodu my zmieniliśmy plany o 180 stopni i nie chcę już wracać tak jak mi się zawsze marzyło, kupujemy tu dom i zostajemy , głównie dla naszych dzieci

Racja... Niestety tego też się obawiam.. Z tego wlasnie powodu my zmieniliśmy plany o 180 stopni i nie chcę już wracać tak jak mi się zawsze marzyło, kupujemy tu dom i zostajemy , głównie dla naszych dzieci
ja mam 2 corki. Powrot nigdy mi sie nie marzyl. Teraz wiem, ze nie ma takiej opcji. Ze wzgledu na nie. Mam tylko nadzieje, zycie tam bedzie na tyle znosne, zeby Rodzice na stare lata nie musieli sie martwic…

Czuje mega presję od mamy i męża... Sama nie wiem co zrobić
Ja bym kazala im spadać tam gdzie raki zimują... Ja bardzo chciałam piersią karmić. Szło jak po grudzie. Płakałam jak dawałam mm. Po latach twierdzę że to presją otoczenia spowodowała że ja jak zombi byle karmić.
Aaaa, to dopiero od rocznego dziecka? Nie wiedziałam.
Ja się ostatnio wkurzyłam bo becikowe mi się nie należy. Dużo, niedużo ale pracuję na te pieniądze a tu dupa
Od 12 do 36msc.
Jak ja urodziłam to jeszcze było becikowe. Ale też nie tak prosto bo ja dostałam qtys na każde dziecko a patologia dostawała chyba 1,5tys na dziecko.
Przeciez ci o tym mowilam juz ze napewno przekroczysz dochod ;) ja tez nie dostalam. Jedyne co to 500 plus. Ale zobacz jaka ulga kiedy nie musisz już klinice niepłodności fortuny oddawać.
Boshe ile tam pieniędzy zostało. Szczerze mówiąc to boję się liczyć. Ale to już za nami...
Laski, a mam jeszcze pytanie? Od kiedy kładzie się dziecko na brzuszku? Obserwuję mamę fizjoterapeutę ale jakoś nie mogę znaleźć dokładnie od kiedy się to robi?
I co mam teraz kupić: taką matę z pałąkiem czy piankową typu puzzle?
Maty to późniejszy temat. Ja na początku kładłam na naszym lozku bo mogłam 2szt tak położyć i na raz pilnować. Potem dopiero maty i inne bajery.
Tych mega kolorowych to sama aż się boję i oczopląsu dostaję. Wyczytalam że na początek lepiej żeby były np czarno białe 🤔
To firmy nakręcają. Nie mogę patrzeć jak matki robią dzieciom wszystko szare bo taka moda. Kurka dziecko potrzebuje kolorów i wesołości a nie sterylnego zimna...
Czyli jednak można bez tego 😜. Ja widzę, że juz za bardzo się spinam a przecież nie da rady wychować dziecka pod książkę 🤷
To laski, z tym mlekiem mm widzę, że może być różnie. Zobaczymy co mojemu podpasuje 🤔
My piliśmy bebilon comfort żeby unikać zaparcia. Wtedy to było jedno z lepszych mlek. Kupowałam w sklepach internetowych i wychodziło taniej niż stacjonarnie.
@Riddikulus czy obchód wieczorem jakiś konkretniejszy czy w oczekiwaniu na poniedziałek? Jak minoł dzień?
Obchód... błagam was. Tu nie ma popołudniowego obchodu. Wczoraj nie było i dzisiaj też a już 21 dochodzi więc raczej nie będzie. Generalnie nawet jakby był to ja jestem pacjentka szefa i podejrzewam że bez niego mnie nie dotkną. Także czekam na poniedziałek rano. Chcę się którejś z was podrzucić mi kubek kawy do szpitala? 🙃 już normalnie kota dostaje....

W szpitalu nie mają nawet luteiny 100 więc dają mi 50. Przez to że tych tabletek jest więcej to mam też więcej uplawow. No i znowu są ciemniejsze choć brązowe. Mam też kolejne wyniki. Posiew moczu czysty. Czekam tylko na wymaz z pochwy i mam nadzieję że do poniedziałku się on pojawi w karcie pacjenta.

Ja bym kazala im spadać tam gdzie raki zimują... Ja bardzo chciałam piersią karmić. Szło jak po grudzie. Płakałam jak dawałam mm. Po latach twierdzę że to presją otoczenia spowodowała że ja jak zombi byle karmić.

Od 12 do 36msc.
Jak ja urodziłam to jeszcze było becikowe. Ale też nie tak prosto bo ja dostałam qtys na każde dziecko a patologia dostawała chyba 1,5tys na dziecko.

Boshe ile tam pieniędzy zostało. Szczerze mówiąc to boję się liczyć. Ale to już za nami...

Maty to późniejszy temat. Ja na początku kładłam na naszym lozku bo mogłam 2szt tak położyć i na raz pilnować. Potem dopiero maty i inne bajery.

To firmy nakręcają. Nie mogę patrzeć jak matki robią dzieciom wszystko szare bo taka moda. Kurka dziecko potrzebuje kolorów i wesołości a nie sterylnego zimna...

My piliśmy bebilon comfort żeby unikać zaparcia. Wtedy to było jedno z lepszych mlek. Kupowałam w sklepach internetowych i wychodziło taniej niż stacjonarnie.

Obchód... błagam was. Tu nie ma popołudniowego obchodu. Wczoraj nie było i dzisiaj też a już 21 dochodzi więc raczej nie będzie. Generalnie nawet jakby był to ja jestem pacjentka szefa i podejrzewam że bez niego mnie nie dotkną. Także czekam na poniedziałek rano. Chcę się którejś z was podrzucić mi kubek kawy do szpitala? 🙃 już normalnie kota dostaje....

W szpitalu nie mają nawet luteiny 100 więc dają mi 50. Przez to że tych tabletek jest więcej to mam też więcej uplawow. No i znowu są ciemniejsze choć brązowe. Mam też kolejne wyniki. Posiew moczu czysty. Czekam tylko na wymaz z pochwy i mam nadzieję że do poniedziałku się on pojawi w karcie pacjenta.
a to nie już się dzisiaj nie przypaletaja 🤣spać poszły 🤣aaa to luz jak Ty pacjentka ordynatora jesteś to zobaczysz jak w poniedziałek będa latały nad Tobą hahahah. A daleko mieszkasz Szczecina nie wystygnie ta kawa jak dojadę 🤣?

a to nie już się dzisiaj nie przypaletaja 🤣spać poszły 🤣aaa to luz jak Ty pacjentka ordynatora jesteś to zobaczysz jak w poniedziałek będa latały nad Tobą hahahah. A daleko mieszkasz Szczecina nie wystygnie ta kawa jak dojadę 🤣?
No ciut daleko bo olsztyn ale może jak w terminie zrobisz 🙃

Ale siostrzyczki jeszcze musiały błysnąć. Leżę sobie cichutko oglądam coś w telefonie. Bez dźwięku więc nikt nie słyszy. Wchodzi siostrunia patrzy na mnie i mowi: cisza nocna, i wyłączyła mi światło. Nie pyta jak tam, albo czy leki wzięłam. Tylko chlast po wyłączniku i wymaszerowała oscentacyjnie zamykając drzwi od mojego pokoju. 🙈

No ciut daleko bo olsztyn ale może jak w terminie zrobisz 🙃

Ale siostrzyczki jeszcze musiały błysnąć. Leżę sobie cichutko oglądam coś w telefonie. Bez dźwięku więc nikt nie słyszy. Wchodzi siostrunia patrzy na mnie i mowi: cisza nocna, i wyłączyła mi światło. Nie pyta jak tam, albo czy leki wzięłam. Tylko chlast po wyłączniku i wymaszerowała oscentacyjnie zamykając drzwi od mojego pokoju. 🙈
Hahhahah da się zrobić 🤣zobaczymy jakie będą mądre w poniedziałek jak szef powie to moja pacjentka 😁zobaczysz jak będą tańczyły wokół Ciebie 😉Boże jaka idiotka a co to wojsko że światło nie może być zapalone🤦‍♀️nie no pewnie nie Trzeba zapytać pacjentki czy wszystko dobrze i czy się dobrze czuje no bo po co jak się za karę do pracy przyszlo na nocna zmianę 😉

reklama
piersi nie dostaje od prawie roku. Mleko w nocy odstawione miesiac temu. Bez roznicy, dalej masa pobudek. Brak pomyslow czemu.

Próbowałaś masaż shantalla? Masowanie tych miekkich tkanek typu uda, łydki, bicki, przedramiona itp 30 minut przed snem zwieksza wydzielanie melatoniny.
Pocieszę, Maja zaczęła lepiej spać ok 2 urodzin (1 pobudka na przytulenie), po magicznym* 32 miesiącu pojawiły się cale przespane noce. Gdyby nie Bartuś, który ją budzi w nocy, byłoby spoko.

*magiczny 32 miesiąc - u sąsiadów i u kuzynki po 32 miesiącu dzieci zaczęły spać i też czekalismy na ten miesiąc 😂

Do góry