Jeszcze InvimedSzukaj bardziej znanych klinik. Nigdy o takiej klinice nie słyszałam. W Warszawie masz trzy kliniki Novum, Bocian, Invicta i raczej celuj w bardziej znane.
reklama
motylek24
Fanka BB :)
Mniejsze kliniki= mniej kasy na sprzęt do laboratorium i lekarz który może się znać ale niekoniecznie.a dlaczego bardziej znane? jaka mają przewagę nad tymi mniejszymi?
laChance
Moim zdaniem wlasnie w masówkach są przygodni lekarze a w mniejszych są jednak dobrzy. Ale może się myle. No nic najwyżej ja stestuje i powiem wam czy polecam czy nieMniejsze kliniki= mniej kasy na sprzęt do laboratorium i lekarz który może się znać ale niekoniecznie.
ilmenau
Moim zdaniem wlasnie w masówkach są przygodni lekarze a w mniejszych są jednak dobrzy. Ale może się myle. No nic najwyżej ja stestuje i powiem wam czy polecam czy nie
Laboratorium i dobry embriolog to połowa sukcesu. Oczywiście dużo zależy od tego co u was jest przyczyną.
Dam ci przykład - ja korzystałam z invimed Wrocław, jedna stymulacja i drugi transfer plus leczenie immunologiczne i się udało. Koleżanka poszła do mało znanej kliniki, to nie dość że jej spierniczyli stymulacje i pobrali 2 komórki (gdzie biorąc zwykły closterbegyt miała 4) to jeszcze embriolog pozwolił w 3 dobie transferować zarodek, który zatrzymal się na etapie 2 dniowego. Już na etapie transferu wiadomo było, że nic z tego...
Nie chce cie straszyć, chce tylko żebyś miała świadomość tego, że mniejsza klinika to często mniejsze doświadczenie lekarzy i embriologow. Tak jak piszesz, mogą się trafić lekarze pasjonaci, którzy nie chcą iść schematami z dużych klinik. Jak masz kogoś kto poleca, kto już tam był i ma dziecko to ok, ale tak to nie wiem czy bym ryzykowała.
nieagatka
Ja jeszcze dodam, ze nie ma co liczyc na ludzkie traktowanie, bo to sa maszynki do robienia kasy niestety. Przynajmniej z tego co dziewczyny piszą w PL tak to wyglada.Moim zdaniem wlasnie w masówkach są przygodni lekarze a w mniejszych są jednak dobrzy. Ale może się myle. No nic najwyżej ja stestuje i powiem wam czy polecam czy nie
A jednak pary z powaznymi problemami predzej czy później laduja w duzych klinikach, bo sloro wiecej pacjentów to większe doswiadczenie. Oczysiscie mozesz uderzac do mniejszej kliniki, ale kochana ja jestem na forum in vitro od 5 lat i o tej, o ktorej piszesz nigdy nie słyszałam ani slowa, wiec ja takiej o ktorej nic nie wiadomo na pewno bym nie wybrala.
Niedługo mama
A mi lekarz ginekolog polecił mniejszą klinikę zamiast dużych znanych klinik. Twierdził, że będą tam szybciej działać niż w tych dużych i tam po ok. 1.5 roku po 2 transferze zakończyliśmy swoje leczenie ciążą. Ja osobiście w swojej klinice czułam się ludzko traktowana, nie narzekam. Niestety nie mowie tu o tej klinice która Ty wymieniasz, bo jestem z innego rejonu Polski. Chciałam tylko zasugerować, że nie zawsze jest wszystko takie oczywisteMoim zdaniem wlasnie w masówkach są przygodni lekarze a w mniejszych są jednak dobrzy. Ale może się myle. No nic najwyżej ja stestuje i powiem wam czy polecam czy nie
motylek24
Z ciekawości sprawdziłam co to za klinika. Istnieje chyba od 2019 roku. Lekarzy ściągnęli chyba z Białegostoku, choć jakoś dokładnie nie sprawdzałam. Na dodatek wszelkie zabiegi niby są na usługach innej kliniki pogubiłam sięA mi lekarz ginekolog polecił mniejszą klinikę zamiast dużych znanych klinik. Twierdził, że będą tam szybciej działać niż w tych dużych i tam po ok. 1.5 roku po 2 transferze zakończyliśmy swoje leczenie ciążą. Ja osobiście w swojej klinice czułam się ludzko traktowana, nie narzekam. Niestety nie mowie tu o tej klinice która Ty wymieniasz, bo jestem z innego rejonu Polski. Chciałam tylko zasugerować, że nie zawsze jest wszystko takie oczywiste
katarzyna86
Wiem, że taka klinika istnieje, ale przy wyborze kliniki należy kierować się ich doświadczeniem (im dłużej na rynku tym większe doświadczenie), posiadaniem własnego laboratorium i własnych embriologów, stałą kadrą lekarską (rotacja lekarzy raczej nie jest czymś pozytywnym), dopiero na końcu należy patrzeć na koszty (niestety brutalne, ale prawdziwe) bo często finanse przekładają się na sprzęt jakim dysponuje klinika a wierz mi dobry sprzęt i doświadczony lekarz to podstawa w klinice. Tak jak dziewczyny pisały raczej duże kliniki, jest to taśma, ale idzie się w konkretnym celu nie na spotkanie towarzyskie.Dziewczyny przepraszam że ja znów z pytaniem Czy któraś tutaj kojarzy OVIKLINIK w Warszawie?
katarzyna86
Dziewczyny mam pytanie powiedzcie mi bo już zgłupiałam ile sztuk body, pajaców i śpiochów najlepiej kupić na powiedzmy pierwszy miesiąc życia? Mam kilka sztuk na 56 i wydaje mi się, że mało, dziecko raczej będzie małe i nie wiem ile kupić żeby mi wystarczyło na początek, kupiłam to co do szpitala, ale ile jeszcze do domu? @bazylia128 Ty pisałaś, że już masz komplet, ile masz tych rzeczy, które wymieniłam?
reklama
Weź kilka 50tek, niby wszędzie na ubrankach napisane że 50 to na wcześniaka, ale dzieci się często rodzą 50-53 a wtedy się topią w 56.
Ja miałam komplety bodziak + polspiochy albo śpiochy i kilka pajacykow. W sumie to zależy jak często będziesz pranie nastawiać
Ja miałam komplety bodziak + polspiochy albo śpiochy i kilka pajacykow. W sumie to zależy jak często będziesz pranie nastawiać