Moja starsza córka jak się urodziła to miała 57cm,wiec te ciuszki na 50 od razu odpadły. 56 nosiła przez miesiąc a potem 62 i ten rozmiar 62 nosiła dość długo.
Ja miałam 5 pajacykow plus 10 bodziakow i półśpiochów (dla maluszków wg mnie są lepsze niż leginsy bo mają szeroką gumkę w pasie i nie trzeba skarpetek). Jak chcesz kopertowe to poszukaj na necie dolce sonno, to jest polska firma, szyją w Polsce i maja duży wybór kopertowych bodziakow i polspiochow.
Do tego miałam 3-4 czapeczki, zakładane w domu po myciu główki dopóki półozna nie zwróciła uwagi, że to jest niepotrzebne oraz zakładane na dwór. Plus 3 kaftaniki (jako alternatywa sweterka), 2 sweterki, które się nie sprawdziły bo miały kapturki a na dwór jak wychodziliśmy to zakładaliśmy kurteczkę z kapturkiem i czapeczkę (cienka, bawełniana), więc już kolejny kaptur to by było przegięcie
Urodzona w kwietniu, miała kurteczkę w rozmiarze 62,na początku wywijałam rękawki i było ok. Kurtkę nosiła jeszcze we wrześniu, więc w sumie 5-6 miesięcy.
Teraz też szykuje podobnie, troszkę ubranek na 56 i więcej na 62,bo raczej ten rozmiar dłużej będzie nosić.
Pamiętaj, że jak będziesz potrzebować to w każdej chwili zamówisz i będziesz mieć za 2-3 dni.
Na kiedy masz termin?