Ja też odczuwam już bardziej ekscytacje, że niedługo się spotkamy kiedyś miałam uszkodzony mięsień gruszkowaty, straciłam nawet czucie i teraz w ciąży to mi się odbija czkawką. Tam gdzie rodzę nie ma potrzeby w tym, żeby zabierać mleko czy laktator. Położna bardzo mnie nastawia na karmienie piersią, brak diety mamy karmiącej ( wszystko z głową! ), a dzięki niej ja jestem spokojniejsza. W moim otoczeniu nie mam nikogo komu laktator by pomógł co najwyżej leży i się kurzy. A to wszystko kosztuje, muszę z głową robić ta wyprawkę. Nic na wyrost, przynajmniej się staram wszystko upatrzone i kupię w swoim czasie. w przyszłym miesiącu jeszcze fotelik, w kolejnym wózek i jakoś to będzieA wiesz ze ja akurat nie mam problemow ani z kregoslupem ani z nogami - ostatnio sie nawet lekarz dziwil bo sie pytal No ale to chyba jedyna dolegliowsc ktora mnie ominela - moze rzezcywiscie dzieki temu ze tak biegalam. Ja to mam tak sezonowo dolegliwosci np - bol glowy boli, boli, boli pozniej sie przrzuci na jakies swedzenie z duu...ppyyy hehehehehe no i ani razy nie wymiotowalam co tez dziwne JA bym chetnie tego alktatora ni ekupowala ale czy to wlasnie nie ulatwia karmienia piersią? Czy on nie jest obowiazkowy do szpitala? Myslalam ze to jest tak ze rozkrecasz wlasnie laktatorem karmienie. Nooooo ja tez sapie hehehehehehe tez sie mozeowi i mamie troche zale ale wiesz im blizej tym jednak jest we mnie wiecej takiej ekscytacji !!!!! Ze to juz tak niedlugo zobacze moja najwieksza milosc!!!! Wiem ze to ckliwe ale tak jest Ze nagle sie zmieni cale moje zycie juz na zawsze Juz sie zmienilo przeciez nie pracuje a w nocy ciezko mi sie dzwignac na siku Podobno pozniej moze sie zdazyc ze bede popuszczac przy smianiu czy kichaniu ciekawe doswiadczenia Jesli chodzi o inne dolegliwosci to np biodra mi dretwieja, cierpną, czasmi czuje jakby mi krew z konczyn odplywala i mialabym sie za chwile przewrocic - fajnie nie A ja sobie jem teraz To jogurcik, to buleczka, mango za chwilke, obiadek, pije bobo fruity bo mi sie juz nie chce wyciskac sokow, mandarynki wieczorami oczywiscie na mase, nawet przed chwila zjadlam ciasto drozdzowe bo dostalismy Teraz juz sie chyba nie stresuje jedzeniem - po porodzie bede - no i wlasnie musze sie doskolic co moja jesc mama karmiaca Waga tez sie nie stersuje - bede musiala zrzucic ponad 10 kg zeby wrocic do formy
reklama
Kilka lat temu bylo 2 becikowe -dla kazdej kobitki i drugie dla tej biednej czyli ta biedna dostawala 2tys.Ale ze to wychodzolo w h....j pieniedzy wiec zostawili tylko to dla biednych.Chyba ze znowu cos sie zmienilo.U mnie w OPS nie prowadzimy swiadczen rodzinnych tylko urzad dzielnicy wiec moze cos sie zmienilo nie wiemto nie dostane becikowego?
Na początku becikowe przysługiwało wszystkim rodzicom. Na mocy Ustawy z dn. 12 października 2012 roku o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych to się zmieniło. Od tego czasu becikowe mogą otrzymać jedynie te rodziny, w których dochód na osobę nie przekracza 1922 zł netto.to nie dostane becikowego?
nieagatka
Fanka BB :)
Ja dzieki laktatorowi pierwsze dziecko moglam karmic swoim odciagnietym mlekiem 3 miesiace. Gdyby nie on byloby to tylko 3 tygodnie. Potem laktator sprzedalam.Ja też odczuwam już bardziej ekscytacje, że niedługo się spotkamy [emoji7] kiedyś miałam uszkodzony mięsień gruszkowaty, straciłam nawet czucie i teraz w ciąży to mi się odbija czkawką. Tam gdzie rodzę nie ma potrzeby w tym, żeby zabierać mleko czy laktator. Położna bardzo mnie nastawia na karmienie piersią, brak diety mamy karmiącej ( wszystko z głową! ), a dzięki niej ja jestem spokojniejsza. W moim otoczeniu nie mam nikogo komu laktator by pomógł [emoji2370] co najwyżej leży i się kurzy. A to wszystko kosztuje, muszę z głową robić ta wyprawkę. Nic na wyrost, przynajmniej się staram wszystko upatrzone i kupię w swoim czasie. w przyszłym miesiącu jeszcze fotelik, w kolejnym wózek i jakoś to będzie
Teraz jak mala miala gdzies 4 miesiace nagle odrzucila piers. Z dnia na dzien, nie mam pojecia czemu, dzieki temu, ze laktator byl w domu przez 3 dni sciagalam mleko i jej podawalam i utrzymalam laktacje. Ona wrocila do piersi, a laktator wrocil do szafki. Spelnil swoja rolę - pomogl w laktacji. Teraz pojdzie na sprzedaz.
Droga zabawka, ale moim zdaniem warto miec.
Super, że pomógł ja niestety nie mogę pozwolic sobie na takie wydatki. Dla mnie to ostateczność. Jest upatrzony, a apteki są czynne 24h na dobę. Będzie potrzebny to kupimyJa dzieki laktatorowi pierwsze dziecko moglam karmic swoim odciagnietym mlekiem 3 miesiace. Gdyby nie on byloby to tylko 3 tygodnie. Potem laktator sprzedalam.
Teraz jak mala miala gdzies 4 miesiace nagle odrzucila piers. Z dnia na dzien, nie mam pojecia czemu, dzieki temu, ze laktator byl w domu przez 3 dni sciagalam mleko i jej podawalam i utrzymalam laktacje. Ona wrocila do piersi, a laktator wrocil do szafki. Spelnil swoja rolę - pomogl w laktacji. Teraz pojdzie na sprzedaz.
Droga zabawka, ale moim zdaniem warto miec.
nieagatka
Jasne. Wyprawka to gruba kasa, a wiadomo, ze po ivf zadnej z nas jej nie zbywa.Super, że pomógł ja niestety nie mogę pozwolic sobie na takie wydatki. Dla mnie to ostateczność. Jest upatrzony, a apteki są czynne 24h na dobę. Będzie potrzebny to kupimy
Tak jak piszesz - laktator zawsze mozna kupic.
Ja bebilon od zawszeDziewczyny musze sie zdecydowac na jakies mleko modyfikowane - polozna mi kazala zabrac ze soba do zpitala ze pomimo tego iz chce karmic piersia roznie moze byc bo moze trzeba bedzie dokarmiac. Jakie polecacie? Robie zamowienie z rossman wiec: Bebiko, Bebilon, Enfamil, Nan?
Sprawdź sobie czy apteka Gemini nie ma taniej tych typowo aptecznych rzeczy jak np. bepanthen (kiedyś byl za niecale 30zl) Ja właśnie w Gemini robiłam zakupy i wyszło sporo taniej.Ja mam tak jak ty - tez szybko zaczelam sie meczyc a po covidzie i mojej comie nigdy juz nic nie bylo takie samo Ciagle mam tyle do zrobienia a tak naprawde robie wszystko w glowie ja tez przeciez tak dlugo na to czekalam ale nie spodziewalam sie ze ze tak szybko bedzie mi ciezko. Przeciez sie widzi te wszystkie kobietki z brzuszkami jak smigaja Ja tez juz ciuszkow nie kupuje bo juz mam wysatrczajaco duzo Teraz inne zakupy. Kupilismy dzisiaj jednak takie łózeczko na kolkach na dol Kinderkraft Łóżeczko Dostawne NESTE UP DOSTAWKA 9968584238 - Allegro.pl doszlismy do wnoisku ze jednak wiosna i lato juz za chwile a my wtedy na dole bardzo duzo czasu spedzamy - no cos tam musi byc a Łukasz nie zgadza sie na chusty hheheh no i co mu zrobisz? Jak zaczelam wczoraj w rossman zamawiac to mi wyszlo przeszlo ponad 1000 zl - te wszystkie rzeczy jakies aplikatory do nosa, do pielegnacji raczek, paznokci, same butelki, smoczki, podklady, majtki pieluchy, mleko - ja chce uzywac bepantenol a on 100 mg kosztuje 50 zl no ale podobno jest najlpeszy. Wybralam juz sobie tez kosmetyki do kapieli no i wyszla sumka Powiedz jakie to sa wydatki a becikowe w PL to chyba 1000 zl? Ja tego nie ogarniam - bo ok spoko ja sobie moge pozwolic - dlugo czekalam na swoja ciaze i to moje jedyne dziecie to sobie kupuje ale co maja zrobic inni?
Laktator mnie uratował, byłam nacinana przy porodzie i było mi ciężko karmić z tej naciętej strony efekt był taki że brodawkę miałam bardzo poraniona i jakiś czas z tej piersi tylko odciagalam. Dodatkowo do rozkręcenia laktacji przystawialam małego a jak zasnął to jechałam laktatorem ciężko było ale w 4 tygodniu udało się go karmić tylko piersią (wcześniej mu brakowało i była pierś plus odciągnięte plus mm). Laktator na promce kupilam razem z podgrzewaczem.
nieagatka
Dziewczyny jest na FB taka grupa, ktora założyła dziewczyna, ktors byla na forum przez lata. Udalo jej sie, ma corcie, ale jest skrajnym wczesniakiem, potrzebuje regabilitacji, a grupa powstala po to, zeby licytowac a tym samym pomagac. A pisze o tym, bo np wlasnie pojawil sie do licytacji bujak, ktory mialam i ktory jest rewelacyjny. Jakby ktos planowal kupic to tu jest za grosze, a mozna pomoc dziecku stanac na nozki
reklama
katarzyna86
Polecam popatrzeć na OLX, kupiłam nowy laktator Philips Avent ręczny, oryginalne opakowanie, paragon, za kwotę 70zł, na Olx kupiłam również monitor oddechu Babysense 5 za 100zł po jednym dziecku.Super, że pomógł ja niestety nie mogę pozwolic sobie na takie wydatki. Dla mnie to ostateczność. Jest upatrzony, a apteki są czynne 24h na dobę. Będzie potrzebny to kupimy