reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Strasznie się martwię.Moj syn zawsze taki pogodny i rozrabiaka już od 3 dni jest taki smutny marudny mało się bawi i szybko zasypia.Czy myślicie że to wina wychodzących ząbków?Ma też troszkę kaszel ale nie sądzę że to jest powodem.W nocy budzi się z płaczem dosyć często dam smoczka i zasypia.Nie chce odrazu lecieć do lekarza ale jak się to nie zmieni tak zrobie
Podaj paracetamol, jak zobaczysz poprawe to znaczy, ze zeby.

reklama
Dziewczyny doradźcie coś.
Byłam wczoraj u alergologa i mam parę zaleceń co do których mam wątpliwości.
1. Kaszki sinlac (coś mi dzwoni że z nimi coś nie tak).
2. Krem filtrem UV, z naciskiem na La Roche. Tylko czy filtry to dobry pomysł dla 6 miesięcznego dziecka? Nie chodzi mi o to żeby go wystawiać na ostre słońce bez zabezpieczenia, tylko czy nie lepiej trzymać go w cieniu w przewiewnym okrywającym ubraniu?
3. Codzienne kąpanie-że takie małe dziecko się mocno poci i niekąpanie go codziennie mu szkodzi.
Co Wy na to?
Filtr uważam za konieczny chodź nie koniecznie ten.
Kaszki nie znam jemy hipp i holle i coś tam jeszcze
Kapie ja co 2 dzień i po każdej kupię czyli 3 x dziennie ląduje w zalewie :-D

@Iskra_82 każdy po swojemu robi...dla mnie nie kąpanie dziecka jest co najmniej dziwne, myję Ją tak samo jak siebie codziennie [emoji12] od samego początku...nic złego ze skórą się nie dzieje.
Latem używamy filtra nawet w cieniu...dla takiego malucha 5 minut na słońcu to ryzyko dla delikatnej skóry a nie jestem wstanie dziecka non stop chować od słońca. Zasłanianie wózka pieluchą to tragedia na przykład (tak niektórzy robią by uchronić od słońca a można do udaru doprowadzić)... Latem Zosia miała pół roku w te bardzo gorące dni nawet dwa razy dziennie się pluskała [emoji3526]

Ostatnia edycja:
Strasznie się martwię.Moj syn zawsze taki pogodny i rozrabiaka już od 3 dni jest taki smutny marudny mało się bawi i szybko zasypia.Czy myślicie że to wina wychodzących ząbków?Ma też troszkę kaszel ale nie sądzę że to jest powodem.W nocy budzi się z płaczem dosyć często dam smoczka i zasypia.Nie chce odrazu lecieć do lekarza ale jak się to nie zmieni tak zrobie
Mogą być zęby, może choroba się rozwijać, dalabym Nurofen...

@ilmenau karmilam piersią 8 miesięcy, laktatora użyłam parę razy, ale te parę razy byl dosłownie niezbędny. Raz mąż jechał po niego 120 km w jedną stronę bo byliśmy u rodziców, Mała załapała smoczek i mniej mi wisiała na piersi. Kupił mi mąż laktator jak byłam w szpitalu i wiedziałam już ze będę karmić.
Wiesz da się bez laktatora jak bez wielu rzeczy tylko po to one są by sobie życie ułatwić...ja swój laktator sprzedałam potem

@ilmenau karmilam piersią 8 miesięcy, laktatora użyłam parę razy, ale te parę razy byl dosłownie niezbędny. Raz mąż jechał po niego 120 km w jedną stronę bo byliśmy u rodziców, Mała załapała smoczek i mniej mi wisiała na piersi. Kupił mi mąż laktator jak byłam w szpitalu i wiedziałam już ze będę karmić.
Wiesz da się bez laktatora jak bez wielu rzeczy tylko po to one są by sobie życie ułatwić...ja swój laktator sprzedałam potem

A miałaś elektryczny czy ręczny?

reklama
Ja elektryczny i kupiłam przez powodem. Używałam już w szpitalu ( tam szpitalnego bo taki udostępnili) potem w domu swojego .
Ręczny to naprawdę trzeba mieć duży bicek by nim pompowac. Hi

To już mój ostatni punkt do wyprawki, więc dzisiaj lub jutro czegoś poszukam. Dzięki! :)

Do góry