reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Co do monitora to mam i nie wyobrażam sobie go nie miec. Dwukrotnie się nam włączył. Jak podbieglam do synka to oddychal i wglebilam sie w temat. Dzieci bodajże di 6 miesiaca maja bezdechy. W momencie kiedy włącza sie alarm czesto dziecko zaczyna oddychac-nie wiem jak to ujac w słowa. To po pierwsze. Pi drugie dzięki temu nie patrze co chwilę czy on oddycha. W szpitalu zamiast spac w nocy to patrzylan czy oddycha a uwierz ze nie jest latwo u takiego maluszka tego dostrzec jak spi gleboko. Monitor włączam zawsze gdy synek jest w łóżku nawet jak się bawi i 2 razy już miałam taką sytuację ze pokarm mu się wrócił i zaczął się krztusić co by było gdyby mnie nie było wtedy w pokoju, nie wiem. A w rodzinie mieliśmy niemiły przypadek cake szczescie zakończony szczęśliwie że mój kuzyn został nakarmiony odłożony do łóżeczka niby sobie spał ciocia poszła się kąpać dziecku się wróciło przestał oddychać. Uratował go Ojciec który na czas wrócił do domu i zrobił mu sztuczne oddychanie bo ciocia jak wróciła z łazienki, zobaczyla kuzyna nic nie była w stanie zrobić nic bo tak przerazil ja widok. Jak przyjechała potem karetka to potwierdzili że kilka sekund więcej i nie przezylby tego. I wbrew pozorom nie był to maluszek tylko 6 miesięczny niemowlak

My mamy bardzo wąska sypialnie - między łóżkiem a ściana jest tylko 50 cm przejścia i nie zmieści nam się standardowe łóżeczko, więc zdecydowaliśmy się na dostawke. Na wszystkich monitorach, które oglądałam jest informacja że przy lizeczkach dostawianych jest duże ryzyko że monitor wylapie oddech rodziców a nie dziecka. Z drugiej strony czytałam, że wspolspanie redukuje ryzyko bezdechu. Alternatywą jest umieścić łóżeczko w drugim pokoju ale tego nie chce robić...

My mamy bardzo wąska sypialnie - między łóżkiem a ściana jest tylko 50 cm przejścia i nie zmieści nam się standardowe łóżeczko, więc zdecydowaliśmy się na dostawke. Na wszystkich monitorach, które oglądałam jest informacja że przy lizeczkach dostawianych jest duże ryzyko że monitor wylapie oddech rodziców a nie dziecka. Z drugiej strony czytałam, że wspolspanie redukuje ryzyko bezdechu. Alternatywą jest umieścić łóżeczko w drugim pokoju ale tego nie chce robić...
To racja ze nawet stojąc przy nim czasem wylapuje moj oddech

Dziewczyny, pytanie o laktator.
Czy trzeba go kupić przed porodem czy lepiej w razie potrzeby kupić po porodzie? Kiedy zaczelyscie z niego korzystać? I czy zawsze jest potrzeba posiadania laktatora przy karmieniu piersią?
Myślę, że to indywidualna sprawa. Ja zaryzykowalam i kupilam przed porodem. Po cc już następnego dnia rozpoczęłam rozkręcenie laktacji laktatorem, więc u mnie się przydał już w szpitalu i przez następny miesiąc, bo na początku nie miałam wystarczająco dużo pokarmu. Po miesiącu całkowicie przeszłam na kp. Laktator przydał mi się później przy zastojach albo jak Mała nie chciała jeść piersi.

Myślę, że to indywidualna sprawa. Ja zaryzykowalam i kupilam przed porodem. Po cc już następnego dnia rozpoczęłam rozkręcenie laktacji laktatorem, więc u mnie się przydał już w szpitalu i przez następny miesiąc, bo na początku nie miałam wystarczająco dużo pokarmu. Po miesiącu całkowicie przeszłam na kp. Laktator przydał mi się później przy zastojach albo jak Mała nie chciała jeść piersi.

Ja tez juz w szpitalu zaczelam, a do domu jak dojechałam to taki nawał miałam ze masakra a Młody nic nie chciał pic albo tylko ciupke. Wiec gdyby nie laktator to by mi cycki chyba pękły tak śmiesznie wyglądały a bolało jak cholera.. ałć tak bym chciała żeby tym razem sie udało kp i było tylko przyjemnością

@Barburka Jak idą słoiki? Dajesz po całym obiadku? A czy owocki też? Ja daje rano 50 ml wody z kaszka mleczna mamnna i do tego pół sloika owocow A po południu pół obiadku. Jak 6 miesięcy skończy to ten duży s loik na pół dostanie...

:laugh2:Lidl rzadzi
@misis188 Hubek miał taki plamki czy krostki pić kolankami tak? To alergia była jak pamiętam A czy odkryłam na co? A i czym to traktowalas?
Wiesz co on też miał coś na kolanka ale to tylko chwileczkę natomiast miał w bardzo złym stanie plecy szyję i główkę. Obecnie nie jem cytrusów truskawek malin i żółtego sera i dzięki Bogu na razie spokój Obstawiam że uczulają go cytrusy ale póki co nie będę ich jadła bo jesteśmy na etapie rozszerzania diety i muszę wiedzieć czy nie uczulają go produkty. Kubek dostał na to antybiotyk którym smarowałam plamy przez tydzień pije syrop który ma być przez 2 miesiące i dermatolog poleciła mi fajny krem Tylko teraz nie podam ci jego nazwy Bo Hubert śpi i jutro Jak nie zapomnę to ci powiem A jak bym zapomniała to proszę przypomnij się krem śmierdzi ale uważam że jest bardzo dobry

Halo halo! Od dziś w lidlu bodziaki za 5.99 i dwupaki spodenek :) byłam po 13 to jeszcze były ale mnóstwo osób sie interesowało. Oczywiście ja tez 8-)
Więc mówisz że coś rzucili dzisiaj do Lidla:laugh2::laugh2:
IMG_20190323_210828.jpg

reklama
Do góry