reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Strasznie się martwię.Moj syn zawsze taki pogodny i rozrabiaka już od 3 dni jest taki smutny marudny mało się bawi i szybko zasypia.Czy myślicie że to wina wychodzących ząbków?Ma też troszkę kaszel ale nie sądzę że to jest powodem.W nocy budzi się z płaczem dosyć często dam smoczka i zasypia.Nie chce odrazu lecieć do lekarza ale jak się to nie zmieni tak zrobie
Podaj paracetamol, jak zobaczysz poprawe to znaczy, ze zeby.

reklama
Dziewczyny doradźcie coś.
Byłam wczoraj u alergologa i mam parę zaleceń co do których mam wątpliwości.
1. Kaszki sinlac (coś mi dzwoni że z nimi coś nie tak).
2. Krem filtrem UV, z naciskiem na La Roche. Tylko czy filtry to dobry pomysł dla 6 miesięcznego dziecka? Nie chodzi mi o to żeby go wystawiać na ostre słońce bez zabezpieczenia, tylko czy nie lepiej trzymać go w cieniu w przewiewnym okrywającym ubraniu?
3. Codzienne kąpanie-że takie małe dziecko się mocno poci i niekąpanie go codziennie mu szkodzi.
Co Wy na to?
Filtr uważam za konieczny chodź nie koniecznie ten.
Kaszki nie znam jemy hipp i holle i coś tam jeszcze
Kapie ja co 2 dzień i po każdej kupię czyli 3 x dziennie ląduje w zalewie :-D

@Iskra_82 każdy po swojemu robi...dla mnie nie kąpanie dziecka jest co najmniej dziwne, myję Ją tak samo jak siebie codziennie [emoji12] od samego początku...nic złego ze skórą się nie dzieje.
Latem używamy filtra nawet w cieniu...dla takiego malucha 5 minut na słońcu to ryzyko dla delikatnej skóry a nie jestem wstanie dziecka non stop chować od słońca. Zasłanianie wózka pieluchą to tragedia na przykład (tak niektórzy robią by uchronić od słońca a można do udaru doprowadzić)... Latem Zosia miała pół roku w te bardzo gorące dni nawet dwa razy dziennie się pluskała [emoji3526]

Ostatnia edycja:
Strasznie się martwię.Moj syn zawsze taki pogodny i rozrabiaka już od 3 dni jest taki smutny marudny mało się bawi i szybko zasypia.Czy myślicie że to wina wychodzących ząbków?Ma też troszkę kaszel ale nie sądzę że to jest powodem.W nocy budzi się z płaczem dosyć często dam smoczka i zasypia.Nie chce odrazu lecieć do lekarza ale jak się to nie zmieni tak zrobie
Mogą być zęby, może choroba się rozwijać, dalabym Nurofen...

@ilmenau karmilam piersią 8 miesięcy, laktatora użyłam parę razy, ale te parę razy byl dosłownie niezbędny. Raz mąż jechał po niego 120 km w jedną stronę bo byliśmy u rodziców, Mała załapała smoczek i mniej mi wisiała na piersi. Kupił mi mąż laktator jak byłam w szpitalu i wiedziałam już ze będę karmić.
Wiesz da się bez laktatora jak bez wielu rzeczy tylko po to one są by sobie życie ułatwić...ja swój laktator sprzedałam potem

@ilmenau karmilam piersią 8 miesięcy, laktatora użyłam parę razy, ale te parę razy byl dosłownie niezbędny. Raz mąż jechał po niego 120 km w jedną stronę bo byliśmy u rodziców, Mała załapała smoczek i mniej mi wisiała na piersi. Kupił mi mąż laktator jak byłam w szpitalu i wiedziałam już ze będę karmić.
Wiesz da się bez laktatora jak bez wielu rzeczy tylko po to one są by sobie życie ułatwić...ja swój laktator sprzedałam potem

A miałaś elektryczny czy ręczny?

reklama
Ja elektryczny i kupiłam przez powodem. Używałam już w szpitalu ( tam szpitalnego bo taki udostępnili) potem w domu swojego .
Ręczny to naprawdę trzeba mieć duży bicek by nim pompowac. Hi

To już mój ostatni punkt do wyprawki, więc dzisiaj lub jutro czegoś poszukam. Dzięki! :)

Do góry