reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mój ładnie spał przez pierwsze 2-2,5 miesiąca (od 20 do 5 bez pobudki:)). Im starszy tym częściej się budzi, teraz po 12, po 3 i ok 6 i już nie chce spać. Ale zauważyłam że im więcej śpi w dzień, tym lepiej śpi w nocy:). Ale co się trzeba czasem nakombinować żeby w ten dzień zasnął:)
U nas było podobnie. Im starsza tym częściej się budziła teraz troche się uspokoiło. Iskra podobno jest taka reguła, że aby dziecko dobrze spało w nocy musi dobrze soać w dzień. Internety na temat snu wszystkie w kryzysowym momencie chyba przewertowałam haha. Moja ma trzy drzemki w ciągu dnia 9,12,15-16 spi max godzine. Jakbym chciała ją przetezymać to nie ma szans pada mi o 18 na drzemke a to już lipa bo późno idzie spać na noc.

reklama
A więc w zeszłą sobotę wstąpiłam w szeregi matek...
Poród był niespodziewany, bo na wizycie lekarz zobaczył jakieś smugi w płynie owodniowym - kazał to skonsultować w szpitalu - a tam stwierdzili, że nie ma co ryzykować ciąża donoszona, więc rozwiązujemy... wylądowałam na oddziale bez niczego - torby koszuli kapci... nie było czasu na strach - kroplówka - leki przygotowujące do cc, znieczulenie i po chwili całowałam Skarbulka.
Nie znasz dnia i godziny :D
Alicja urodziła się długa na 55 cm i ważyła 2800 - chudzinka moja :)
Jesteśmy już w domku, poznajemy się i uczymy nawzajem...
Teraz będę pewnie zasypywać pytaniami jako matka pierwszego dzieciątka bez doświadczenia w opiece nad niemowlętami...
Gratulacje!!! Super że lekarze szybko zareagowali. Cieszcie się sobą:). Zdrówka dla Was obu.

U nas było podobnie. Im starsza tym częściej się budziła teraz troche się uspokoiło. Iskra podobno jest taka reguła, że aby dziecko dobrze spało w nocy musi dobrze soać w dzień. Internety na temat snu wszystkie w kryzysowym momencie chyba przewertowałam haha. Moja ma trzy drzemki w ciągu dnia 9,12,15-16 spi max godzine. Jakbym chciała ją przetezymać to nie ma szans pada mi o 18 na drzemke a to już lipa bo późno idzie spać na noc.
Jaś ma stałą porę snu nocnego (20 +/- 20min) bez względu na drzemki. Wczoraj spał od 17 do 19.30, kąpiel, cyc i po 20 w łóżeczku zasnął w 3 minuty:). Drzemie też ok 9-10 rano, a tak to loteria:). Najlepiej śpi na spacerach, ale przez ostatnie 2 tyg był taki syf w powietrzu, że przesiedzieliśmy w domu. Dziś jak się w końcu wyrwałam to aż zakwasy mam:-D.

Poród był niespodziewany, bo na wizycie lekarz zobaczył jakieś smugi w płynie owodniowym - kazał to skonsultować w szpitalu - a tam stwierdzili, że nie ma co ryzykować ciąża donoszona, więc rozwiązujemy... wylądowałam na oddziale bez niczego - torby koszuli kapci... nie było czasu na strach - kroplówka - leki przygotowujące do cc, znieczulenie i po chwili całowałam Skarbulka.
Teraz będę pewnie zasypywać pytaniami jako matka pierwszego dzieciątka bez doświadczenia w opiece nad niemowlętami...
Gratulacje kochana ♥️:) dawaj zdjęcia

Gratulacje kochana!!!
Jak się czujesz?

Jaś ma stałą porę snu nocnego (20 +/- 20min) bez względu na drzemki. Wczoraj spał od 17 do 19.30, kąpiel, cyc i po 20 w łóżeczku zasnął w 3 minuty:). Drzemie też ok 9-10 rano, a tak to loteria:). Najlepiej śpi na spacerach, ale przez ostatnie 2 tyg był taki syf w powietrzu, że przesiedzieliśmy w domu. Dziś jak się w końcu wyrwałam to aż zakwasy mam:-D.
To sie z czasem zmienia [emoji6] Starsze dzieci (ok roku) jak pojda pozno na drzemke to pozniej szaleja do polnocy.

Nie znasz dnia i godziny [emoji1]
Alicja urodziła się długa na 55 cm i ważyła 2800 - chudzinka moja [emoji4]

Kochana nasza - już Ci gratulowałam na in vitro ale jeszcze raz Ci się należy!!!!! Ale wysoka dziewczynka będzie modelka. ;)))
Jak Ty się czujesz? Boli brzusio po cięciu?
W którym szpitalu rodziłas? ;)
Pozdrawiam!!!

Mój ładnie spał przez pierwsze 2-2,5 miesiąca (od 20 do 5 bez pobudki:)). Im starszy tym częściej się budzi, teraz po 12, po 3 i ok 6 i już nie chce spać. Ale zauważyłam że im więcej śpi w dzień, tym lepiej śpi w nocy:). Ale co się trzeba czasem nakombinować żeby w ten dzień zasnął:)
Moje dziecko dochodzę do wniosku ze jest nie gościnne zawsze jak ktoś u nas jest a raczej bym to później nie mogłam go uspac i był niespokojny...więc ograniczylismy wizyty do minimum a tak naprawdę ich nie ma wcale :p nasz mały zasypia przy muzyce " muzyka głębokiego snu dla niemowląt "

Gratulacje :)

reklama
Do góry