reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mój ładnie spał przez pierwsze 2-2,5 miesiąca (od 20 do 5 bez pobudki:)). Im starszy tym częściej się budzi, teraz po 12, po 3 i ok 6 i już nie chce spać. Ale zauważyłam że im więcej śpi w dzień, tym lepiej śpi w nocy:). Ale co się trzeba czasem nakombinować żeby w ten dzień zasnął:)
U nas było podobnie. Im starsza tym częściej się budziła teraz troche się uspokoiło. Iskra podobno jest taka reguła, że aby dziecko dobrze spało w nocy musi dobrze soać w dzień. Internety na temat snu wszystkie w kryzysowym momencie chyba przewertowałam haha. Moja ma trzy drzemki w ciągu dnia 9,12,15-16 spi max godzine. Jakbym chciała ją przetezymać to nie ma szans pada mi o 18 na drzemke a to już lipa bo późno idzie spać na noc.

reklama
A więc w zeszłą sobotę wstąpiłam w szeregi matek...
Poród był niespodziewany, bo na wizycie lekarz zobaczył jakieś smugi w płynie owodniowym - kazał to skonsultować w szpitalu - a tam stwierdzili, że nie ma co ryzykować ciąża donoszona, więc rozwiązujemy... wylądowałam na oddziale bez niczego - torby koszuli kapci... nie było czasu na strach - kroplówka - leki przygotowujące do cc, znieczulenie i po chwili całowałam Skarbulka.
Nie znasz dnia i godziny :D
Alicja urodziła się długa na 55 cm i ważyła 2800 - chudzinka moja :)
Jesteśmy już w domku, poznajemy się i uczymy nawzajem...
Teraz będę pewnie zasypywać pytaniami jako matka pierwszego dzieciątka bez doświadczenia w opiece nad niemowlętami...
Gratulacje!!! Super że lekarze szybko zareagowali. Cieszcie się sobą:). Zdrówka dla Was obu.

U nas było podobnie. Im starsza tym częściej się budziła teraz troche się uspokoiło. Iskra podobno jest taka reguła, że aby dziecko dobrze spało w nocy musi dobrze soać w dzień. Internety na temat snu wszystkie w kryzysowym momencie chyba przewertowałam haha. Moja ma trzy drzemki w ciągu dnia 9,12,15-16 spi max godzine. Jakbym chciała ją przetezymać to nie ma szans pada mi o 18 na drzemke a to już lipa bo późno idzie spać na noc.
Jaś ma stałą porę snu nocnego (20 +/- 20min) bez względu na drzemki. Wczoraj spał od 17 do 19.30, kąpiel, cyc i po 20 w łóżeczku zasnął w 3 minuty:). Drzemie też ok 9-10 rano, a tak to loteria:). Najlepiej śpi na spacerach, ale przez ostatnie 2 tyg był taki syf w powietrzu, że przesiedzieliśmy w domu. Dziś jak się w końcu wyrwałam to aż zakwasy mam:-D.

Poród był niespodziewany, bo na wizycie lekarz zobaczył jakieś smugi w płynie owodniowym - kazał to skonsultować w szpitalu - a tam stwierdzili, że nie ma co ryzykować ciąża donoszona, więc rozwiązujemy... wylądowałam na oddziale bez niczego - torby koszuli kapci... nie było czasu na strach - kroplówka - leki przygotowujące do cc, znieczulenie i po chwili całowałam Skarbulka.
Teraz będę pewnie zasypywać pytaniami jako matka pierwszego dzieciątka bez doświadczenia w opiece nad niemowlętami...
Gratulacje kochana ♥️:) dawaj zdjęcia

Gratulacje kochana!!!
Jak się czujesz?

Jaś ma stałą porę snu nocnego (20 +/- 20min) bez względu na drzemki. Wczoraj spał od 17 do 19.30, kąpiel, cyc i po 20 w łóżeczku zasnął w 3 minuty:). Drzemie też ok 9-10 rano, a tak to loteria:). Najlepiej śpi na spacerach, ale przez ostatnie 2 tyg był taki syf w powietrzu, że przesiedzieliśmy w domu. Dziś jak się w końcu wyrwałam to aż zakwasy mam:-D.
To sie z czasem zmienia [emoji6] Starsze dzieci (ok roku) jak pojda pozno na drzemke to pozniej szaleja do polnocy.

Nie znasz dnia i godziny [emoji1]
Alicja urodziła się długa na 55 cm i ważyła 2800 - chudzinka moja [emoji4]

Kochana nasza - już Ci gratulowałam na in vitro ale jeszcze raz Ci się należy!!!!! Ale wysoka dziewczynka będzie modelka. ;)))
Jak Ty się czujesz? Boli brzusio po cięciu?
W którym szpitalu rodziłas? ;)
Pozdrawiam!!!

Mój ładnie spał przez pierwsze 2-2,5 miesiąca (od 20 do 5 bez pobudki:)). Im starszy tym częściej się budzi, teraz po 12, po 3 i ok 6 i już nie chce spać. Ale zauważyłam że im więcej śpi w dzień, tym lepiej śpi w nocy:). Ale co się trzeba czasem nakombinować żeby w ten dzień zasnął:)
Moje dziecko dochodzę do wniosku ze jest nie gościnne zawsze jak ktoś u nas jest a raczej bym to później nie mogłam go uspac i był niespokojny...więc ograniczylismy wizyty do minimum a tak naprawdę ich nie ma wcale :p nasz mały zasypia przy muzyce " muzyka głębokiego snu dla niemowląt "

Gratulacje :)

reklama
Do góry