reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

I? To ze Ty tak bys wolala to Twoj problem.
Ja bym nie wolala. Wolalabym, zeby w Polsce w koncu bylo jak w cywilizowanym kraju. Dla dobra moich bliskich i kolezanek z forum.
I moje oburzenie bylo, jest i bedzie. Nie lubie godzic sie na bylejakosc dlatego ja krytykuje.
Ja rozumiem, że można z tym się nie zgadzać. Ale Ty za każdym razem jesteś mocno zaskoczona i oburzona jak piszą dziewczyny jak jest w szpitalach w Polsce. Dlatego pytałam ile już mieszkasz w tej cudownej Hiszpanii, że nie wiesz jak tutaj jest. Skoro chcesz aby coś się zmieniło to trzeba działać a nie wyjeżdzać i wychwalać wszystko co nie polskie. I tyle w temacie.

reklama
Ja rozumiem, że można z tym się nie zgadzać. Ale Ty za każdym razem jesteś mocno zaskoczona i oburzona jak piszą dziewczyny jak jest w szpitalach w Polsce. Dlatego pytałam ile już mieszkasz w tej cudownej Hiszpanii, że nie wiesz jak tutaj jest. Skoro chcesz aby coś się zmieniło to trzeba działać a nie wyjeżdzać i wychwalać wszystko co nie polskie. I tyle w temacie.

To dzialaj, wracaj. Przeciez tak kochasz ten kraj. Ja wiem, ze najlepiej jest z daleka mowic, ze w PL jedt super kiedy samemu sie zabralo nogi za pas. Prosze Cie. Smiech na sali.
Pomine szczegol, ze nie napisalam, ze nie wiem jak jest, tylko odnioslam sie do komentarzy poprzedniczek.
I tak, za kazdym razem jestem i bede oburzona, bo chcialabym, zeby bylo lepiej. Za to Ty za kazdym razem ze wszytskim masz problem i probujesz narzucac wlasne zdanie wszystkim dookola.
Jesli masz problem z moimi komentqrzsni to mozesz ich nie czytac.

To dzialaj, wracaj. Przeciez tak kochasz ten kraj. Ja wiem, ze najlepiej jest z daleka mowic, ze w PL jedt super kiedy samemu sie zabralo nogi za pas. Prosze Cie. Smiech na sali.
Pomine szczegol, ze nie napisalam, ze nie wiem jak jest, tylko odnioslam sie do komentarzy poprzedniczek.
I tak, za kazdym razem jestem i bede oburzona, bo chcialabym, zeby bylo lepiej. Za to Ty za kazdym razem ze wszytskim masz problem i probujesz narzucac wlasne zdanie wszystkim dookola.
Jesli masz problem z moimi komentqrzsni to mozesz ich nie czytac.
Nie, nie mam problemu ze wszystkim. Nie wiem gdzie to wyczytałaś, zwłaszcza, że nie udzielam się tutaj za dużo ostatnio. Nie wiem gdzie wyczytałas też w moich komentarzach, że w Polsce jest super i ze próbuje komus narzucic swoje zdanie. Hmmm za Chiny Ludowe nie wiem gdzie ja tak napisałam... Tylko ja tego nie krytukuje i mimo tego, że wiem jak tu jest chce tutaj wrócić i wracam tak często jak tylko mogę. Wszystko rozumiesz na opak.
Poza tym wydawałas się mocno zaskoczona, że koleżanka Iskra bodajże nie jadła 16 h, więc wywnioskowałam, że nie wiesz, że tak jest.
Pozostaję bez odbioru. Nie denerwuj się tak mocno. Nerwy niczemu nie służą.

Nie, nie mam problemu ze wszystkim. Nie wiem gdzie to wyczytałaś, zwłaszcza, że nie udzielam się tutaj za dużo ostatnio. Nie wiem gdzie wyczytałas też w moich komentarzach, że w Polsce jest super i ze próbuje komus narzucic swoje zdanie. Hmmm za Chiny Ludowe nie wiem gdzie ja tak napisałam... Tylko ja tego nie krytukuje i mimo tego, że wiem jak tu jest chce tutaj wrócić i wracam tak często jak tylko mogę. Wszystko rozumiesz na opak.
Poza tym wydawałas się mocno zaskoczona, że koleżanka Iskra bodajże nie jadła 16 h, więc wywnioskowałam, że nie wiesz, że tak jest.
Pozostaję bez odbioru. Nie denerwuj się tak mocno. Nerwy niczemu nie służą.

Ani przez sekunde sie nie zdenerwowalam. Ba, nawet mi puls nie skoczyl jak przypuszczam. I tak, fakt, ze w PL w szpitalu karmia co 16h mnie zaskoczyl, masz racje. Nie mialam o tym pojecia. Niewiarygodne, a jednak prawdziwe.
Aha i tak - krytukuje i bede krytykowac, niezaleznie czy polskie czy nie. Jesli cos jest zle i mi sie nie podoba, to wyrazam swoja opinie.

Sztućce i kubki to pikuś. Lepszy jest zakaz kąpieli i używania wody z kranu ze względu na e-coli. Ponoć dużo szpitali ma z tym problem, ale nie każdy o tym informuje.

Ani przez sekunde sie nie zdenerwowalam. Ba, nawet mi puls nie skoczyl jak przypuszczam. I tak, fakt, ze w PL w szpitalu karmia co 16h mnie zaskoczyl, masz racje. Nie mialam o tym pojecia. Niewiarygodne, a jednak prawdziwe.
Aha i tak - krytukuje i bede krytykowac, niezaleznie czy polskie czy nie. Jesli cos jest zle i mi sie nie podoba, to wyrazam swoja opinie.
Mimo iż mieszkam za granicą i mniej więcej słyszę jak to wygląda przeważnie w pl szpitalach też czasami szokuja mnie opowiadania znajomych i nie jedne mogłyby zaskoczyć.Kocham Polskę uwielbiam tu wracać chociaż na chwilę.Jednak jeśli pomyślę że mogłabym rodzic i być pod opieką lekarzy z najbliższego szpitala domu rodzinnego to wiem że napewno nie czulabym się bezpiecznie.

Dziewczyny prawda jest taka, że sztuką jest mieszkać w swoim kraju, dorobić się i żyć na poziomie, ale nie zapominajmy, że niepodległości odzyskaliśmy właściwie niedawno. Najpierw okradali nas czerwoni, później Niemcy... a teraz kurcze trzymamy się USA jak nienormalni.

Przykro się patrzy, że ponoć w więzieniu lepiej jedzą, niech oni idą na przymusowa robotę aby dostać chleb i kawę... Może to nie etyczne ale sory, za coś tam siedzą! A ja mam za szczepienia dla dziecka płacić! Phi!

Fajnie się żyje za granicą, owszem ale tam byłabym sama, zresztą tam zawsze będzie się obcym. Możecie mi tutaj teraz obrzucić błotem, ale wiem jak to jest żyć obcokrajowcowi. Wiem.

I nieoczerniam tu nikogo, nie chce siać ***** burzy ale tak czuje.

U nas znieczulenie podaje sie wszytskim. Tylko na bardzo wyrazne zyczenie go nie dostajesz i dwa razy sie upewniaja, ze wiesz co robisz. Wg mnie tworca zzo powinien dostac Nobla.
Ja dostalam jak mialam skurcze co 3min i 2 razy przyszli mnie przeprosic, ze musze czekac na anestezjologa, ale mieli jakies pilne cc wiec dostalam godzine pozniej niz planowano.
Kochana a gdzie Ty mieszkasz? Nie chciałabyś widzieć w jakich warunkach lezelismt teraz w szpitalu. Łóżeczko dziecięce metalowe 40x80, moje łóżko poplątane płytami tam gdzie nie było już sprezyn-masakra

reklama
Dziewczyny prawda jest taka, że sztuką jest mieszkać w swoim kraju, dorobić się i żyć na poziomie, ale nie zapominajmy, że niepodległości odzyskaliśmy właściwie niedawno. Najpierw okradali nas czerwoni, później Niemcy... a teraz kurcze trzymamy się USA jak nienormalni.

Przykro się patrzy, że ponoć w więzieniu lepiej jedzą, niech oni idą na przymusowa robotę aby dostać chleb i kawę... Może to nie etyczne ale sory, za coś tam siedzą! A ja mam za szczepienia dla dziecka płacić! Phi!

Fajnie się żyje za granicą, owszem ale tam byłabym sama, zresztą tam zawsze będzie się obcym. Możecie mi tutaj teraz obrzucić błotem, ale wiem jak to jest żyć obcokrajowcowi. Wiem.

I nieoczerniam tu nikogo, nie chce siać ***** burzy ale tak czuje.

Jasne, ze masz racje. To nie jest tak, ze za granica jest super wow, a w kraju samo zlo. Za granica nie masz rodziny czy przyjaciol, ktorych mialas przed wyjazdem. Ale tez nie jest tak, ze jest sie obcym, przynjmniej w moim przypadku. Ja nie wyemigrowalam zeby sie dorobic, zapuscilam tu korzenie i mimo, ze tesknie za rodzina to wiem, ze w PL tesknilabym za Hiszpania. Tu tez jest moj dom

Do góry