reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja rodziłam w Warszawie, ale mieszkam gdzie indziej. Szpital nie dawał ani skierowania na badanie ani wykazu miejsc gdzie można je zrobić. W mojej okolicy są dwie placówki w ktorych można zrobić na NFZ i jedna w ktorej prywatnie. Dzis porozmawiam o tym z polozna...

Hej :) ja robiłam usg w 11 tyg - tak wyszło. Wszystko było ładnie widać - wiec spokojnie :)

reklama
Dziewczyny czy ktoś suplementował żelazo u dzieciaczków? Jeżeli tak to jakie dawki i jak długo? Nie było potem problemów z kupą u Maluszka? My musimy podawać

My suplementujemy - actiferol 15 mg - kupa czasem czarno zielona, czasem mocno zielona. Problemów ze zrobieniem nie ma, ale jesteśmy na mm przeciw zaparciom i przepajam wodą.

Te kalendarzowe szczepienia nie dawały nam żadnych reakcji negatywnych tylko dluzej spała. Meningokoki b dawka 1 byla dla nas złym wspomnieniem dawka 2 zero dziwntch reakcji.
Co do wózka....
Mąż jak byliśmy na spacerze i pękł wszedł do chinczyka kupił taśmę izolacyjna i naprawił ha ha ha ha
Pobobno bebetto nie robi problemów wysylasz meil paragon popsuta część i przysyłaja nową.
Dzis będziemy jeździć z taśmą tylko mąż mowil bym na dół wózka arbuzow narazie nie pakowała :laugh2: no i ze bryka ma juz duzy przebieg i bym szykała nowej .
My z Marcelina robimy 10-15 km dziennie x 9 miesięcy to mowi ze bryka do kasacji hi hi hi rozgladam sie za parasolka ale narazie nic mi sie nie podoba ( ja lubie to bebetto)
19.09 lecimy do Polski:szok: chyba bede ja nocic na rekach :szok:
No to niezły ma przebieg rzeczywiście:-D to dziś dziewczyny bez zakupów dużych musicie wytrzymać:p

Hej ja podaję już ponad dwa.miesiace żelazo do mm w dawce 7mg ,u nas była słaba morfologia hemoglobiny i hematokrytu już dwa razy robiliśmy morfologię po podawaniu żelaza i morfologia poszła w górę ale jeszcze przez miesiąc mamy podawać i znowu wyniki.U nas mały ma problem z kupka bardziej się męczy żeby ją zrobić ale robić robi .
Dzięki za odpowiedź. A jakie żelazo podajesz? Dajesz dodatkowo jakieś witaminy c lub b??

reklama
Dzięki za odpowiedź. A jakie żelazo podajesz? Dajesz dodatkowo jakieś witaminy c lub b??
Actiferol saszetki 7mg czasem daje mu bobotic forte i Osłonka baby probiotyk.U nas ogólnie nie ma problemow z brzuszkiem po podawaniu żelaza . Jeżeli lekarz przepisał wam żelazo to wie co robi.Kochana też się martwiłam że żelazo muszę podawać bo słaba morofologia ale czasem trzeba aby pomóc . A powiem ci ,że ładnie poszło w górę np hematokryt i hemoglobina po podawaniu żelaza , jeszcze miesiąc podawania mamy i koniec i wyniki znowu my za każdym razem jak mamy robić morfologie to od razu badanie moczu też

Ostatnia edycja:
Do góry