reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
ale nie w przypadku bexero, nie mam ulotki, ale z tego co mówił lekarz sam producent zaleca podanie leków przeciwbólowych/przeciwgorączkowych przed albo zaraz po szczepieniu. Po bexero często występuje gorączka.

U dzieci <2. roku życia bardzo często, bo aż w 69–79% przypadków, obserwuje się gorączkę, w tym u ≤1% z nich wynosi ona ≥40°C. U starszych dzieci i dorosłych gorączka występuje w 1–8% przypadków.22,26 W celu zmniejszenia ryzyka wystąpienia gorączki po podaniu szczepionki Bexsero pacjentowi można zalecić lek przeciwgorączkowy – paracetamol. W badaniach klinicznych potwierdzono bowiem, że paracetamol istotnie zmniejsza częstość występowania odczynów gorączkowych u niemowląt w pierwszych dniach po podaniu szczepionki, a jednocześnie nie wpływa na jej immunogenność.

Link do: Szczepionka przeciwko meningokokom grupy B – długo oczekiwana składowa kompleksowej profilaktyki inwazyjnej choroby meningo
Potwierdzam. Nam tak powiedzieli w przychodni i podaliśmy od razu po przyjściu do domu.

Dziewczyny, mam kolejne pytanie do Was. Czy przy kp na żądanie budziłyście dziecko co 3 godziny (w dzien lub w nocy)? Synek ma 11dni, ładnie je, przy pierwszym ważeniu po wyjsciu ze szpitala ładnie przytył. Czasami jak zasnie to by spał i spał i nie wiem czy Go wybudzać na jedzenie. Opinie sa bardzo rozne dlatego jestem ciekawa jak to u Was bylo.
Ja na początku budzilam bo była spiochem i niejadkiem. Później sama zaczęła się budzić w nocy gdzieś dwa razy to już nie wybudzalam na siłę a śpi cała noc dopiero od około 3 miesiąca życia i już nie budzę.

A my dziś kończymy 4 tygodnie. Czas leci niesamowicie szybko przy dziewczynkach i kolejny raz odwiedziła nas położna. Wiecie co się okazało?? :-) przekarmiam swoim mlekiem moje córcie. Powiedziała że nie spodziewała się że to mozliwe przy bliźniakach na piersi ale dziewczynki troszkę za szybko tyją:-) wychodzilysmy ze szpitala z wagą Alicja 2920 g dziś mamy 4210 g i Amelia 2790 g A dziś mamy 4235 g. Powiedziała żeby próbować oszukiwać moje córcie wodą lub smokiem :p no nieźle się matka zawziela nad dziećmi [emoji23][emoji23][emoji23]
Dobre [emoji16] lepiej za dużo niż za mało [emoji41]

A my dziś kończymy 4 tygodnie. Czas leci niesamowicie szybko przy dziewczynkach i kolejny raz odwiedziła nas położna. Wiecie co się okazało?? :-) przekarmiam swoim mlekiem moje córcie. Powiedziała że nie spodziewała się że to mozliwe przy bliźniakach na piersi ale dziewczynki troszkę za szybko tyją:-) wychodzilysmy ze szpitala z wagą Alicja 2920 g dziś mamy 4210 g i Amelia 2790 g A dziś mamy 4235 g. Powiedziała żeby próbować oszukiwać moje córcie wodą lub smokiem :p no nieźle się matka zawziela nad dziećmi [emoji23][emoji23][emoji23]
Nie ma czegoś takiego moim zdaniem ze noworodek za szybko tyje... chce jest to niech je...super ☺ uwierz mi jak zaczną raczkowac później chodzić to człowiek tęskni za tymi słodkimi fałdeczkami ❤

Pierwsze słyszę że takie małe dzieci można przekarmic i to cyckiem :o

Bie podawaj wody. Nie ma sensu. Nie ma czegos takiego jak otylosc u noworodkow, a tym bardziej na piersi. Tylko sie cieszyc, ze tak ladnie rosna [emoji4]

Pięknie [emoji7] ale urosły kruszynki [emoji8] [emoji173]

reklama
Apropos tematow okolomacierzynskich, ja jeszcze dlugo nie bede w temacie, wiec sie nie znam, ale z tego co juz podczytywalam, to w kwestiach wlasnie karmienia (czy kp czy mm, czy wybudzac czy nie itd) tez na forach podobno dzieja sie dantejskie sceny, jak jedne matki krytykuja pozostale i sie obrzucaja blotem[emoji85] Analogicznie jak z porodami [emoji86] ostatnio nawet mamaginekolog mowila na insta, ze przy pierwszym synku za bardzo brala sobie do serca rady z blogow laktacyjnych i czula sie wrecz zaszczuta, bo u niej nic to nie dawalo. Teraz przy Bibku idzie za glosem serca, zgodnie ze swoja intuicja i mowi, ze ma sporo pokarmu [emoji4]
Właśnie o to chodzi ja się czułam zaszczuta przez piguly niektóre w szpitalu.Ufam swojej intuicji ale i zasiegam rad koleżanek z którymi dyskutuje ale nie wyklucam się poprostu nie zawsze z nich korzystam jeśli mi nie pasują.

Do góry