reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A nie zsuwala Ci sie z klina? Ja mam klina i sie nie sprawdza, bo Sara sie wlasnie z niego zsuwa na boki i to podobno moze grozic asymetria. Tak pytam z ciekawosci, bo u mnie problemu z ulewaniem nie ma.
Hm a wiesz że zsuwała i ogólnie miała asymetrię? Ale nie sądzę żeby to ją spowodowało, ale pogłębić mogło...

reklama
A my dziś kończymy 4 tygodnie. Czas leci niesamowicie szybko przy dziewczynkach i kolejny raz odwiedziła nas położna. Wiecie co się okazało?? :-) przekarmiam swoim mlekiem moje córcie. Powiedziała że nie spodziewała się że to mozliwe przy bliźniakach na piersi ale dziewczynki troszkę za szybko tyją:-) wychodzilysmy ze szpitala z wagą Alicja 2920 g dziś mamy 4210 g i Amelia 2790 g A dziś mamy 4235 g. Powiedziała żeby próbować oszukiwać moje córcie wodą lub smokiem :p no nieźle się matka zawziela nad dziećmi [emoji23][emoji23][emoji23]
Ale grubasy hi hi hi hi
Pisanka ta o ktorej Ci mowiłam ze karmiła swoim dziewczynki do 16 mż tez pulpetu były . Potrafiły wypic 600 ml na glowe w nocy ..... zajechała chyba 5 laktatorow :laugh2:

Dziewczyny poratujcie znów wiedzą :) spłynął kolejny wynik TSH. Jest w normie ale przy górnej granicy. Jutro wizyta lekarska ale lekarz nie kazał zrobić TSH - zrobiłam dla siebie i nie wiem co myśleć i czy pokazać mu wynik?
TSH (s) 3,72 mlU/l norma: 0,27 - 4,2

Przy stymulacji do in vitro kiedyś zalecił mi euthyrox 50 ale potem po 1 próbie i negatywnej becie kazał wszystko odstawić.. przypomnę - u mnie 35 tc.
Dziwne ze nie kazał zrobić TSH mi badali przy każdej krwi 3x w ciąży. Oczywiście ze pokazac wynik .

Dziewczyny poratujcie znów wiedzą :) spłynął kolejny wynik TSH. Jest w normie ale przy górnej granicy. Jutro wizyta lekarska ale lekarz nie kazał zrobić TSH - zrobiłam dla siebie i nie wiem co myśleć i czy pokazać mu wynik?

Przy stymulacji do in vitro kiedyś zalecił mi euthyrox 50 ale potem po 1 próbie i negatywnej becie kazał wszystko odstawić.. przypomnę - u mnie 35 tc.
Tsh masz stanowczo za wysokie. Powinno być poniżej 2,5. Ja miałam w ciąży 3,09 i lekarz kazał mi brać euthyrox 25.

Miałam ale w pigulce, jeden weekend.
Wasze dzieci od poczatku tyle spia? Bo moj Hubcio od 11 caly czas marudzi i nie chce spac
Moja nie śpi w dzień i od początku tak było nalatałam się po lekarzach bo żyłam w przekonaniu że taki malyszek musi spać g...prawda. Budziła się raz w nocy ok 2 i bardzo szybko przesypiała noce bo ok 3-4 tygodnia. Dziś ma drzemki max po 30 minut a tak to marudzi i rączki. Ale zaśnie o 21-22 obudzi się 6 zje i znowu do 9. Także znam Twój ból, zmieniałam mleko bo może kolki, usg brzuszka kilka robiłam, szumiś, kokon. Nic z tego. Wszędzie słyszałam ona nie jest kolkowa to takj egzemplarz :p

Jak zrobiłaś to pokaż mu a czy na tym etapie to ma znaczenie to nie wiem :/

reklama
Do góry