reklama
ludek
Fanka BB :)
Moja ważyła 3980 g. Dziecko ładnie wstawiło się w drogi rodne i w ogóle były mocne skurcze i bez problemu urodziłam sn. Mialam nacinane krocze. Od odejścia wód do ujrzenia córeczki minęło 6 godzin [emoji41]Czy na forum jest mama, która rodziła naturalnie dziecko ponad 4 kg? Czy w ogóle maja sens takie próby po in vitro?
ludek
Co za lekarz. W szoku jestem [emoji52]Doszło do dystocji barkowej, urodziła się główka i dziecko zawiesiło się na barkach. Niekompetentny lekarz kazał mi przeć i wyrwał na siłę dziecko wyrywając przy tym dziecku nerwy ze splotu barokowego. Młoda jest rehabilitowana od urodzenia (czyli ponad 8 lat ) i miała operację. Miała i tak szczęście, bo rusza ręką bardzo sprawnie w porównaniu do innych dzieci z tym schorzeniem ale jednak nie jest to pełna sprawność. Nie chcę nikogo straszyć ale ja bym się nie zdecydowała świadomie na poród dziecka o wadze od 4 kg wzwyż.
Justin87
Do tej pory jak o tym myślę, to robi mi się słabo. Cieszę się, że moja młoda w ogóle to przeżyła.Co za lekarz. W szoku jestem [emoji52]
Cześć kochane [emoji7] przepraszamy, że tak długo no ale musialysmy się trochę poznać [emoji173] oto Lenka ! [emoji7] miałyśmy jutro wyjść ale niestety musimy się naswietlac..splakalam się jak nie wiem..Tak mi szkoda mojej Laleczki [emoji24]Zobacz załącznik 886681
Ale słodziak❤☺
Agnieś191
Urodziłam 11dni po terminie poród indukowany. Od momentu podania oxy 5h i mała na świecie. Z Wagą 4420 użyto próżnociągu ponieważ skurcze słabły a miałam już najwyższą dawke oksytocyny ja opadałam z sił a druga faza porodu trwała zbyt długo. Marcelina nawet siniaka na główce nie miała tylko zaczerwienienie, które zeszło po 3dniach. Poród sn wspominam bardzo dobrze byłam nacieta bo musiałam do vacum a miałam tylko 3szwy. Normalnie funkcjonowałam od razu. Ogólnie mogłabym rodzić nie jest to dla mnie traumatyczne wspomnienie gdzie dziecko duże i też się tego bałam bo na usg ciężko było ją pomierzyć była tak nisko że lekarka nastraszyła mnie że Marcycha może i 4900 ważyć. Położna mówiła że jak byłaby taka potrzeba było by cc.chodziło mi o to, że in vitro jest wzglednym wskazaniem do cc, czyli takim do rozważenia. Ja osobiście byłam bardzo za porodem naturalnym i w chwili obecnej przechodzę kryzys emocjonalny po słowach mojego ginekologa, który twierdzi, ze nie urodze naturalnie i wiele się może wydarzyc przy tak dużym dziecku, wg usg ponad 4 kg w 40 hbd, szyjka wciąż nie jest przygotowana, wiec nie wiadomo kiedy porod mógłby się zacząć. Oczywiście mam wybór moge spróbować, tylko czy warto podejmować to ryzyko.
walczaca o szczescie
Oczekiwanie2017 myślami cały dzień jestem z Tobą. Sądzę że tulisz już swój cud! Czekamy na fotki :-)
Mój ma mieć w 40 tc 4.5 kg i lekarz powiedział że cc. do tej pory zanim tak urósł byla mowa o sn. Ułżyło mi że cc przy wadze powyżej 4.... Tak Po prostu z troski zeby nie stała się krzywda i dziecku i mi.chodziło mi o to, że in vitro jest wzglednym wskazaniem do cc, czyli takim do rozważenia. Ja osobiście byłam bardzo za porodem naturalnym i w chwili obecnej przechodzę kryzys emocjonalny po słowach mojego ginekologa, który twierdzi, ze nie urodze naturalnie i wiele się może wydarzyc przy tak dużym dziecku, wg usg ponad 4 kg w 40 hbd, szyjka wciąż nie jest przygotowana, wiec nie wiadomo kiedy porod mógłby się zacząć. Oczywiście mam wybór moge spróbować, tylko czy warto podejmować to ryzyko.
Ja rodziłam naturalnie w 42 tygodniu , poród wywoływany, oksytocyna od piątku urodziłam w niedzielę, w miedzy czasie balonik i przebijanie wód .Ostatecznie poród przyjmowalo 2 lekarzy i 3 położne , 2 neonatologow juz czekało ..tętno tak spadło ze niewiadomo było co robić , pobierali krew z główki i kazali przeć a skurcze odeszły w cholerę, reasumując wypchnelam Julka bez skurczy z pomocą lekarza /nie dozwoloną / całe szczęście i dziękuję Bogu Julek cały i zdrowy tylko był lekko fioletowy miał 2 sznury na pepowinie zawiazane , ja nacinana - teraz już pomału zapominam o tym wszystkim ale przy kolejnym porodzie rozważe cc .Wogóle ja to wolałabym rodzic tak w 38-39 tyg potem to tylko liczenie ruchów i myśl czy napewno wszystko ok
reklama
nieagatka
Zastosowali chwyt Kristellera???Ja rodziłam naturalnie w 42 tygodniu , poród wywoływany, oksytocyna od piątku urodziłam w niedzielę, w miedzy czasie balonik i przebijanie wód .Ostatecznie poród przyjmowalo 2 lekarzy i 3 położne , 2 neonatologow juz czekało ..tętno tak spadło ze niewiadomo było co robić , pobierali krew z główki i kazali przeć a skurcze odeszły w cholerę, reasumując wypchnelam Julka bez skurczy z pomocą lekarza /nie dozwoloną / całe szczęście i dziękuję Bogu Julek cały i zdrowy tylko był lekko fioletowy miał 2 sznury na pepowinie zawiazane , ja nacinana - teraz już pomału zapominam o tym wszystkim ale przy kolejnym porodzie rozważe cc .Wogóle ja to wolałabym rodzic tak w 38-39 tyg potem to tylko liczenie ruchów i myśl czy napewno wszystko ok