Ach...na zzo już mi nawet nie zależy Mój też chodzi ze mną do kibelka, tylko nie kładzie się pod nogami, tylko zawija jak wąż pomiędzy A że jest raczej wiekszy niż mniejszy to skutecznie unieruchamia mnie na tronieWiesz, jeszcze możesz zmienić na moj jak to położna powiedziała, tam nawet konia znieczula
A z dobrych infirmacji to dzis w koncu wysls mi gondole-mam nadzieje ze znowu czegos tam nie znajde
A moj pies dzis oszalal. Poszlam.sie napic, ona stala kolo moich nog, poszlam.do wc ona legla pod moimi nogami-mam glupi zwyczaj ze zostawiam w wc otwarte drzwi jest tylko troche paniki jak ktoś idzie na gore
Poszlam po tableta do salonu, ona krok w krok za mna a terazjak lezymy w lozku i ona przy moich nogach ake to oczywiscie standard
reklama
Agnieś191
Fanka BB :)
Jutro 11tygodniIle ona ma ?
Ewunka
Malutka mowiłam Ci ze po 3 miesiącach minieJutro 11tygodni
Z rana jak wstanie daj jesc i siup na spacer na sklepy . Bo jak sama mówisz takue siedzenie w domu daje Ci do głowy .
I nie płakusiaj bo ona płacze bo Ty płaczesz.
Ostatnia edycja:
nieagatka
Dokladnie to samo mowila moja pediatra. Z czasem to sie zmienia, jak miala ok 4 miesiecy to jadla 5 razy w ciagu dnia i 2 w nocy. Potem raz w nocy.No to tak jak u nas [emoji6] bałam sie ze za często ale pediatra mówi ze mogę na żądanie bo duzo na porcje nie je. A jak tak ciepło to nawet jeszcze mniej.
Ja uwazam, ze niemowleta karmi sie na zadanie...
Pixie_Dixie
U nas bylo 6-7 do tego cyc w miedzyczasie .A jak cyc sie skonczył . Tez 6-7 razy 120-150 raczej 6 .
No wolałabym rzadziej a więcej ale co zrobić... „ buta nie zjesz” [emoji12]
Ewunka
DokladnieNo wolałabym rzadziej a więcej ale co zrobić... „ buta nie zjesz” [emoji12]
Moja ma 8 m i dalej jje mleka 150 noc 180 .
Ewunka
Tylko to żadanie czasem ciezko zrozumieć moj stary zawsze jak płakała mowił może jest głodna czyli jadlaby co godzinę jakby ja tatus karmił . Ja przetrzymywałam butelkę co 3 h cyca dawalam ciągle.Dokladnie to samo mowila moja pediatra. Z czasem to sie zmienia, jak miala ok 4 miesiecy to jadla 5 razy w ciagu dnia i 2 w nocy. Potem raz w nocy.
Ja uwazam, ze niemowleta karmi sie na zadanie...
Potem jak cyc sie skonczył miała juz swoje stałe godziny rytm dnia i nocy .Ze 2 razy wstała o 3 w nocy obroty ćwiczyć
walczaca o szczescie
O kurde a ile Ona Zosia ma rokladnie?? Moje jedzą po 80 i co 2,5 - 3 godziny. Dziś była położna no i powiedziała że przybierają bardzo ładnie. Przekroczylysmy już wagę urodzinowąBardzo różnie. Ale kręci się to w okolicach 80-90 ml. Je mniej więcej co 2-2,5 h chyba, ze zje mniej. [emoji6]
Jak sobie radzisz z tym porcjowaniem, przelewaniem, chowaniem do lodówki itp?? Czy poprostu ściągasz na bieżąco?
jasani
Ja robię dokładnie tak samo. Butla co 3 h ale w międzyczasie cycek jak chce. I tak się nauczyła, ze ma stałe godziny karmienia. Uważam, że to dobry układ.Tylko to żadanie czasem ciezko zrozumieć moj stary zawsze jak płakała mowił może jest głodna czyli jadlaby co godzinę jakby ja tatus karmił . Ja przetrzymywałam butelkę co 3 h cyca dawalam ciągle.
Potem jak cyc sie skonczył miała juz swoje stałe godziny rytm dnia i nocy .Ze 2 razy wstała o 3 w nocy obroty ćwiczyć
reklama
gooossia17
O kurde a ile Ona Zosia ma rokladnie?? Moje jedzą po 80 i co 2,5 - 3 godziny. Dziś była położna no i powiedziała że przybierają bardzo ładnie. Przekroczylysmy już wagę urodzinową
Jak sobie radzisz z tym porcjowaniem, przelewaniem, chowaniem do lodówki itp?? Czy poprostu ściągasz na bieżąco?
W zależności. Zawsze mam ściągnięte jedno mleko do przodu, które jest w lodowce. Ja ściągam około 140 ml za każdym razem +\- 20 ml. Jak ściągnę 160 to dziele na dwie porcje po 80ml. jak nie to nie dziele. Zawsze trzymam do 4 h w temp pokojowej chyba, ze są takie upały jak teraz to od razu do lodówki. Po podgrzaniu tez może stać do 4h maksymalnie wiec jak np. Zosia zje 90 ml i zostaje jeszcze 30 ml to nie wylewam tylko trzymam jeszcze bo Zosia ma czkawkę około 30-40 min po jedzeniu to daje jej do popicia kilka łyków, zdarza się, ze dołuje wszystko. Takie resztki 10-20 ml jak nie dopije to wylewam. I staram się żeby mleko w lodowce nie stało dużej jak 24h. [emoji6]