reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wiesz, jeszcze możesz zmienić na moj:) jak to położna powiedziała, tam nawet konia znieczula:laugh2:
A z dobrych infirmacji to dzis w koncu wysls mi gondole-mam nadzieje ze znowu czegos tam nie znajde:-) :)
A moj pies dzis oszalal. Poszlam.sie napic, ona stala kolo moich nog, poszlam.do wc ona legla pod moimi nogami-mam glupi zwyczaj ze zostawiam w wc otwarte drzwi:) jest tylko troche paniki jak ktoś idzie na gore:laugh2::laugh2:
Poszlam po tableta do salonu, ona krok w krok za mna a terazjak lezymy w lozku i ona przy moich nogach ake to oczywiscie standard
Ach...na zzo już mi nawet nie zależy:p Mój też chodzi ze mną do kibelka, tylko nie kładzie się pod nogami, tylko zawija jak wąż pomiędzy:) A że jest raczej wiekszy niż mniejszy to skutecznie unieruchamia mnie na tronie:D

reklama
No to tak jak u nas [emoji6] bałam sie ze za często ale pediatra mówi ze mogę na żądanie bo duzo na porcje nie je. A jak tak ciepło to nawet jeszcze mniej.
Dokladnie to samo mowila moja pediatra. Z czasem to sie zmienia, jak miala ok 4 miesiecy to jadla 5 razy w ciagu dnia i 2 w nocy. Potem raz w nocy.
Ja uwazam, ze niemowleta karmi sie na zadanie...

Dokladnie to samo mowila moja pediatra. Z czasem to sie zmienia, jak miala ok 4 miesiecy to jadla 5 razy w ciagu dnia i 2 w nocy. Potem raz w nocy.
Ja uwazam, ze niemowleta karmi sie na zadanie...
Tylko to żadanie czasem ciezko zrozumieć moj stary zawsze jak płakała mowił może jest głodna :laugh2::laugh2: czyli jadlaby co godzinę :Djakby ja tatus karmił . Ja przetrzymywałam butelkę co 3 h cyca dawalam ciągle.
Potem jak cyc sie skonczył miała juz swoje stałe godziny rytm dnia i nocy .Ze 2 razy wstała o 3 w nocy obroty ćwiczyć :laugh2:

Bardzo różnie. Ale kręci się to w okolicach 80-90 ml. Je mniej więcej co 2-2,5 h chyba, ze zje mniej. [emoji6]
O kurde a ile Ona Zosia ma rokladnie?? Moje jedzą po 80 i co 2,5 - 3 godziny. Dziś była położna no i powiedziała że przybierają bardzo ładnie. Przekroczylysmy już wagę urodzinową:-D
Jak sobie radzisz z tym porcjowaniem, przelewaniem, chowaniem do lodówki itp?? Czy poprostu ściągasz na bieżąco?

Tylko to żadanie czasem ciezko zrozumieć moj stary zawsze jak płakała mowił może jest głodna :laugh2::laugh2: czyli jadlaby co godzinę :Djakby ja tatus karmił . Ja przetrzymywałam butelkę co 3 h cyca dawalam ciągle.
Potem jak cyc sie skonczył miała juz swoje stałe godziny rytm dnia i nocy .Ze 2 razy wstała o 3 w nocy obroty ćwiczyć :laugh2:
Ja robię dokładnie tak samo. Butla co 3 h ale w międzyczasie cycek jak chce. I tak się nauczyła, ze ma stałe godziny karmienia. Uważam, że to dobry układ.

reklama
O kurde a ile Ona Zosia ma rokladnie?? Moje jedzą po 80 i co 2,5 - 3 godziny. Dziś była położna no i powiedziała że przybierają bardzo ładnie. Przekroczylysmy już wagę urodzinową:-D
Jak sobie radzisz z tym porcjowaniem, przelewaniem, chowaniem do lodówki itp?? Czy poprostu ściągasz na bieżąco?

W zależności. Zawsze mam ściągnięte jedno mleko do przodu, które jest w lodowce. Ja ściągam około 140 ml za każdym razem +\- 20 ml. Jak ściągnę 160 to dziele na dwie porcje po 80ml. jak nie to nie dziele. Zawsze trzymam do 4 h w temp pokojowej chyba, ze są takie upały jak teraz to od razu do lodówki. Po podgrzaniu tez może stać do 4h maksymalnie wiec jak np. Zosia zje 90 ml i zostaje jeszcze 30 ml to nie wylewam tylko trzymam jeszcze bo Zosia ma czkawkę około 30-40 min po jedzeniu to daje jej do popicia kilka łyków, zdarza się, ze dołuje wszystko. Takie resztki 10-20 ml jak nie dopije to wylewam. I staram się żeby mleko w lodowce nie stało dużej jak 24h. [emoji6]

Do góry