reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czy ktoras z Was walczyla z kolkami?? Tak myślę ze to kolki, trwa to ok tydzień, dziś bylo apogeum, jestem wykończona psychicznie bo nie wiem jak pomoc wlasnemu dziecku...nic nie pomaga...momentami placze razem z nia...

reklama
Czy ktoras z Was walczyla z kolkami?? Tak myślę ze to kolki, trwa to ok tydzień, dziś bylo apogeum, jestem wykończona psychicznie bo nie wiem jak pomoc wlasnemu dziecku...nic nie pomaga...momentami placze razem z nia...
Jak trwa już tydzień to może być zapowiedź kolki...współczuję bo mój syn miał od urodzenia....i rady mam takie: kropelki typu esspumisan dawać o stałych porach dnia aby pęcherzyki powietrza nie zdarzyły się utworzyć w brzuszku , często kłaść na brzuchu, po jedzeniu zamiast do góry kłaść dziecko na jego lewym boku opierając o siebie siedząca w ten sposób dziecku lepiej pokarm się układa w brzuszku i też odbija,
spróbuj też masażu brzuszka z oliwka , ważne jest to aby dziecko też nie łykało za dużo powietrza podczas jedzenia....
I chyba najważniejszy jest Twój spokój wiem ze łatwo się mówi ale dziecko wyczuwa nasze nerwy... pamiętaj że jesteś mama doskonała dla swojego dziecka ale nie na wszystko mamy wplyw, a bole brzuszka mijają z czasem.
A kp czy mm? Bo jeśli mm to czasami warto zmienić mleko , są takie specjalne od kolek i wzdec dla dzieci.

W zależności. Zawsze mam ściągnięte jedno mleko do przodu, które jest w lodowce. Ja ściągam około 140 ml za każdym razem +\- 20 ml. Jak ściągnę 160 to dziele na dwie porcje po 80ml. jak nie to nie dziele. Zawsze trzymam do 4 h w temp pokojowej chyba, ze są takie upały jak teraz to od razu do lodówki. Po podgrzaniu tez może stać do 4h maksymalnie wiec jak np. Zosia zje 90 ml i zostaje jeszcze 30 ml to nie wylewam tylko trzymam jeszcze bo Zosia ma czkawkę około 30-40 min po jedzeniu to daje jej do popicia kilka łyków, zdarza się, ze dołuje wszystko. Takie resztki 10-20 ml jak nie dopije to wylewam. I staram się żeby mleko w lodowce nie stało dużej jak 24h. [emoji6]
No to ja próbuje p9dobnie ale jeszcze mi n8e zawsze wychodzi. A mrozisz??

Kochana już jesteśmy z Lenka razem [emoji173] 4220 i 59cm !!!!! I tak jest dla mnie malutka [emoji173] walczyłam 10h sn ale mała nie chciała współpracować i Owinela się:( skończyło się na cc... Jutro wstawię zdjęcie![emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Gratulacje [emoji7][emoji847][emoji847][emoji847]

Kochana już jesteśmy z Lenka razem [emoji173] 4220 i 59cm !!!!! I tak jest dla mnie malutka [emoji173] walczyłam 10h sn ale mała nie chciała współpracować i Owinela się:( skończyło się na cc... Jutro wstawię zdjęcie![emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Gratulacje!!
Ale duza niunia! [emoji4][emoji4]

Kochana już jesteśmy z Lenka razem ❤ 4220 i 59cm !!!!! I tak jest dla mnie malutka ❤ walczyłam 10h sn ale mała nie chciała współpracować i Owinela się:( skończyło się na cc... Jutro wstawię zdjęcie!❤❤❤❤
Gratulacje kochana❤ cały dzień czekalam na wiesci od Ciebie. Wypoczywaj a jutro wstaw zdjęcie i napisz jak.sie czujesz

reklama
Do góry