reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

jak się czujesz?? Denerwujesz się?
Ja trzymam nogi w górze i nic nie robię :-) mam nadzieję ze powiedzą jeszcze troszkę :-)
A Ty k którym dokładnie jutro bedziesz tc?? 38?
37t2dz, troche sie denerwuje i jednocześnie nie mogę uwierzyć że to już:-) nocka bedzie pewnie z glowy, a Ty leż kochana niech jeszcze troszkę posiedza w brzuchu Twoje gwiazdeczki :-)

reklama
37t2dz, troche sie denerwuje i jednocześnie nie mogę uwierzyć że to już:-) nocka bedzie pewnie z glowy, a Ty leż kochana niech jeszcze troszkę posiedza w brzuchu Twoje gwiazdeczki :-)
O to u nas będzie 37+3 jak wytrzymamy do 25. Trzymam jutro kciuki. I daj nam tu koniecznie znać :-) powodzenia Mamuśka [emoji110][emoji110][emoji110]

dziewczyny czy Wy będziecie spały w pokojach dzieci? a mamy spalyscie razem z dziećmi w ich pokoju? Pytam bo mam pokój dla dziecka ale tam nie ma miejsca na łóżko dla mnie a w pokoju gdzie spie ja z mezem to łóżeczka juz nie wcisne bo niestety mam mały metraż. A moja siostra jest wręcz oburzona że przeciez ka ciagle musze być przy dziecku.... A ja raczej z tych co przeciez jak sie głodne obudzi to usłyszę w pomieszczeniu obok.... czyżbym żyła w świecie fikcji???
Ja mam malutka przy sobie w dostawnym lozeczku może takie zmiescisz. Amelka jak zacznie wedrowac to bede musiala przeniesc ja juz do jej pokoju ma teraz prawie 4m a ja karmie piersia co 3 godziny i w nocy to samo wiec ciezko bedzie latac do pokoju obok[emoji13].

Ja mysle, ze kluczem do sukcesu jest laktacja. W takim sensie, ze jesli czy to kp czy mm dziecko od urodzenia jest najedzone, zasypia i spi te 2-3h to bez problemu moze spac w swoim lozeczku i osobnym pokoju. Jesli natomiast jest np kp i budzi sie co godzine, albo jak.moja godzinami wisi na piersi to spanie oddzielnie jest niewykonalne. Zmeczenie po prostu wygra.
Tak to prawda moja jadla co 1,5 godz i zanim ja odlozylam spac to wychodzilo na to ze za 20 min znowu bedzie glodna i dla mnie tylko zostawalo pare min snu teraz kp co 3 godz a w nocy czasami uda jej się przetrwać 4godziny. Wszystko wyjdzie jak dziecko przyjdzie na świat[emoji4]

reklama
Ja kupiłam i gabke, i plastikowa wkładkę i u mnie się nic nie sprawdziło. Kapalismy bez niczego i nam i dziecia tak było wygodniej
Ja tez mialam ta wkladke plastikowa ale nawet jej nie uzylam. Jak dziecka nie bylo to sie wydawalo super pomocne a jak dziecko przyszło to stwierdzilam ze nie dam rady swobodnie kapac malej. Kapie bez niczego w wanience.

Do góry