reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

W sobotę kupowaliśmy fotelik nowy i stanęło na Cybex Aton Q.
Nawet jeśli jest na gwarancji to jeśli nie odkupujesz od kogoś bliskiego nie masz 100% pewności, że jest bezwypadkowy. Waga fotelika jest też podyktowana tym czy będziesz montować tylko do pasów czy na isofix (z isofixem są cięższe) i nie każdy isofix pasuje do każdego typu samochodu.
Ale masz na myśli bazę isofix czy listwę isofix? Bo to są dwie różne rzeczy. Baza pasuje do każdego samochodu pod warunkiem, że masz odpowiednią listwę zamontowaną.

reklama
Tak, chodzi o te pasy przy ramionkach. Wymienić na nowy możesz tylko wtedy gdy fotelik uczestniczył w wypadku. W innych przypadach to nie wiem czy jest taka możliwość. Chyba, że dostrzeżesz jakies wady.
Ale z tego co wiem to przecinaja je tylko w razie bardzo powaznych wypadkow, tak jak pasy w aucie. Jesli to byla duza stluczka, ktora mogla uszkodzic fotelik, ale nie widac tego na pierwszy rzut oka, to pasow nie dotykaja.

Dziewczyny kolejny raz potrzebuję rady :) Chcę kupić fotelik do auta/nosidełko firmy cybex. Czytałam o firmie - jedyny minus jest taki, że jest ciężki i faktycznie jest. Cena nowego to ok 500 zł. Ja mam możliwość kupna tego fotelika na gwarancji używanego pół roku za 350 zł. Widziałam go - nie zniszczony, wszystko sprawne. wkładka dla noworodka jest. Jeśli pamiętacie ja kupiłam okazyjnie wózek 3w1 i tam jest fotelik ale mniej znany... i tak myślę czy warto inwestować w kolejny? Testy tego fotelika są w porządku. Nie wiem właśnie jak wyglądają testy obecnego fotelika dołączonego do wózka... czy kupiłybyście? Warto?
Wiesz ja bym nie kupowała. Sama kupilam 3 w 1 używany i przez myśl mi nie przeszło zeby kupic inny. za chwilę mały wyrośnie i kupie mu nowy fotelik ktory posłuży na długo. Wolalabym na Twoim miejscu zainwestować te pieniądze moze w monitor oddechu czy coś z mebelkow. Ale to moje zdanie :)

@zylwia dokładnie napisałaś model który mam okazję kupić, ten sam. W necie jak o nim czytałam to widziałam różne kolory w tym takie dziewczęce a tu mam do kupienia szary.. "męski" haha ale kolor jest drugorzędny :) A Twój Mąż wybrał ten fotelik z racji dobrych testów / opinii rodziny / bezpieczeństwa? Ten cybex byłby właśnie przy odbiorze ze szpitala i jeździłby z nami w aucie.. a ten z wózka byłby awaryjny, może byłby u któryś rodziców.. sama nie wiem..
Tak, to jest małżeństwo od których odkupiliśmy bujaczek - dokładnie taki: Link do: BRIGHT STARTS Huśtawka hybrydowa Biedronka Ingenuity « Leżaczki i bujaczki - Arena.pl - internetowa platforma zakupowa, bezpieczne zakupy online
Pod koniec naszych zakupów ten facet zaproponował nam ten fotelik, jeszcze go nigdzie nie wystawił, nam pokazał w niedzielę... i tak chodzi mi po głowie... co robić?
Kochana my mamy dokładnie ten co na dole ( z szarymi elementami) i też myślałam że jak dla chłopaka ale przecież nie wszystko musi być różowe :D

Mój Mąż wybrał właśnie ten fotelik z racji testów , opinii znajomych naszych bo sporo z nich ma albo miało i najważniejsze bezpieczeństwa ;)

Jak mówisz to od nich już kupowaliscie i w sumie ciężko mi powiedzieć ale jak widać, że można im zaufać i w ogóle to myślę , że ja bym odkupiła ( pisząc się na własne spostrzeżenia i instynkt) ;) żeby mnie tu ktoś zaraz nie zjechal :D [emoji14]

Ja osobiście byłam przeciwna używania tych nosidelek z wózka 3w1 jako fotelik ;) ale to moja opinia :)
20180716_114022.jpg

Załączniki

• 20180716_114022.jpg
    20180716_114022.jpg
    51,1 KB · Wyświetleń: 377
Kochana my mamy dokładnie ten co na dole ( z szarymi elementami) i też myślałam że jak dla chłopaka ale przecież nie wszystko musi być różowe :D

Mój Mąż wybrał właśnie ten fotelik z racji testów , opinii znajomych naszych bo sporo z nich ma albo miało i najważniejsze bezpieczeństwa ;)

Jak mówisz to od nich już kupowaliscie i w sumie ciężko mi powiedzieć ale jak widać, że można im zaufać i w ogóle to myślę , że ja bym odkupiła ( pisząc się na własne spostrzeżenia i instynkt) ;) żeby mnie tu ktoś zaraz nie zjechal :D [emoji14]

Ja osobiście byłam przeciwna używania tych nosidelek z wózka 3w1 jako fotelik ;) ale to moja opinia :) Zobacz załącznik 878031
Zgadzam sie, te nosidelka to tz antyradary czyli wyglada jak fotelik wiec mandatu nie dostaniesz, ale nie maja atestow wiec w razie wypadku moze byc roznie.
I dziewczyny moja ma 16miesiecy, wazy 11kg ma 80cm i nadal jezdzi w pierwszym foteliku, co prawda tylko na krotkich trasach, ale sie miesci wiec to nie tak, ze kupuje sie go na chwile.

Zgadzam sie, te nosidelka to tz antyradary czyli wyglada jak fotelik wiec mandatu nie dostaniesz, ale nie maja atestow wiec w razie wypadku moze byc roznie.
I dziewczyny moja ma 16miesiecy, wazy 11kg ma 80cm i nadal jezdzi w pierwszym foteliku, co prawda tylko na krotkich trasach, ale sie miesci wiec to nie tak, ze kupuje sie go na chwile.
No właśnie tak wyglądają ale atestow żadnych.
Ja jak patrzę na ten swój fotelik to myślę , że ta moja Dziuńka sporo pojezdzi bo jesy jakiś taki duży :laugh2: ale Dziunia w sumie też duża i jak będzie tak dawała czadu jak w brzuszku z jedzeniem to waga szybko pójdzie w górę :rofl::laugh2:

Wiesz ja bym nie kupowała. Sama kupilam 3 w 1 używany i przez myśl mi nie przeszło zeby kupic inny. za chwilę mały wyrośnie i kupie mu nowy fotelik ktory posłuży na długo. Wolalabym na Twoim miejscu zainwestować te pieniądze moze w monitor oddechu czy coś z mebelkow. Ale to moje zdanie :)
No to wedlug Ciebie ma jezdzic kilka miesiecy w nie najlepszej jakosci foteliku? Bo lepiej kupic cos innego? No ja mysle innaczej bo fotik i bezpieczenstwo dziecka sa najwazniejsze.

Ja osobiście byłam przeciwna używania tych nosidelek z wózka 3w1 jako fotelik ;) ale to moja opinia :) Zobacz załącznik 878031
Zgodze sie z Tobą . Fotelik musi mniec atesty jak dla mnie ....
Marcelina ma 7 m i wazy 8.200 mysle ze do roku będzie jej tam wygodnie .
Także to nie jest fotelik na chwile .....
Po roku moze tam jeszcze się zmiesci hi ale juz będę chciała jej kupić cos większego pasującego do izofiksa ktory mamy pod ten fotelik .
Mamy maxi cosi peble i mimo ze to lekki foteli to jak usiądzie pasażer to lewdo ide :laugh2:

reklama
Dziękuję dziewczyny za wszystkie informacje ;)
@zylwia ten co mam go na oku ma wkładkę noworodkową szarą więc mega super męski też nie jest hahah:) a mam do Ciebie pytanie: czy ten fotelik Cybex Aton 5 można montować tyłem do kierunku jazdy? Moje auto nie ma isofixu... a i czytałam że montaż tyłem i jazda noworodka jest bezpieczniejsza?
Dziecko do roku moze jezdzic tylko tylem. Nie wolno fotelika montowac przodem.

Do góry