reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewudzki, w ktorym tc pierzecie ubranka? Ja sie przymierzam tak za 2-3tyg czyli bedzie to 30-31tc, nie za wczesnie? Poprzednio chyba pralam dopiero w 35tc ale teraz zamierzam troche wczesniej, bo mi sie nudzi :p Myslicie, zeby troche dluzej poczekac? W sumie w komodzie to sie chyba nie zakurza? W ogole to ciagle zagladam do pokoju Malej i grzebie w ciuszkach, licze, ukladam rozmiarami :p i ciagle cos dokupuje, chyba mi odbija ;)

reklama
Dziewudzki, w ktorym tc pierzecie ubranka? Ja sie przymierzam tak za 2-3tyg czyli bedzie to 30-31tc, nie za wczesnie? Poprzednio chyba pralam dopiero w 35tc ale teraz zamierzam troche wczesniej, bo mi sie nudzi :p Myslicie, zeby troche dluzej poczekac? W sumie w komodzie to sie chyba nie zakurza? W ogole to ciagle zagladam do pokoju Malej i grzebie w ciuszkach, licze, ukladam rozmiarami :p i ciagle cos dokupuje, chyba mi odbija ;)
ja prałam i prasowałam tak około 30 tygodnia, torbe spakowałam w 34/35 tydzien

Kochana to normalne:) a ciuszki w komodzie sie nie zakurza, ew czasem je otworz zeby nie zasmierdly:) jesli wiesz o co mi chodzi. Jak mam jakies rzeczy w szafie ktorych jakis czas nie używam to mimo iz sa czyste to taki maja nieprzyjemny zapach i dlatego teraz codziennie otwieram szafe.ale ja bym zrobila tak jak Ty:) najwyżej drugi raz wypierzesz:)

Ja już wyprane a w nast tyg prasowanie 32tc

Dziewczyny życzę wszystkim takiego pięknego słońca jak u mnie!

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

WRZESIEŃ

03: Jogo - synek Eryczek
10: Huanita - synek Szczepanek
28: anetka303 Ola i Piotruś

LISTOPAD

04: Oska305 - parka Tobiasz i Sara
12: tusiaczzek1988 - Przemuś i Sebastianek
18: Ilona88 - synuś Oskar
21: Nataliaa93 -córeczka
27: M@gda - córeczka Żywia

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek
07: Ewunka - córeczka Marcelinka
12: Joko86 - synuś Franciszek
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek

STYCZEŃ

12: dreamscometrue - córeczka Zosia
17: Ropuszka666 - córeczka Sara

LUTY

02: kropka129 synek Leoś

MARZEC

03.03.2018 - gosia2889 synek
07.03.2018 - Vinszka synek
14.03.2018 - meg86 córeczka Matylda
16.03.2018 - czarnu1a - synek
17.03.2018 - evulek111 - córeczka Amelka

KWIECIEŃ

03.04.2018 - kredka82 córeczka Sara
06.04.2018 - ludek córeczka Alinka

Wizyty

KWIECIEŃ

24: hope322 - usg III trymestru
24: jasani - wizyta u gin prowadzącego
24: Evelevel - wizyta u gin prowadzącego
24: Agnieś191 - wizyta u gin prowadzącego
26: Evelin83 - wizyta u gin prowadzącego
27: limoncia1 - wizyta u gin prowadzącego (serduszkowa)
27: Oczekiwanie2017 - wizyta u gin.prowadzącego
30: Evelevel - usg II trymestru
30: walczaca o szczescie - wizyta u gin prowadzącego
30: Bobisia - wizyta u gin prowadzącego
30: limoncia1 - wizyta w klinice

MAJ

02: zylwia - echo serca
04: Maryn123 - wizyta u gin prowadzącego
07: Barburka - usg II trymestru
07: shaggy - wizyta u gin prowadzącego
07: Iskra_82 - usg II trymestru
08: Aguleczka29 - usg III trymestru
09: gooossia17 - wizyta u gin prowadzącego + ktg
10: Bobisia - usg (chyba ostatnie )
10: Barburka - wizyta u gin prowadzącego
11: zylwia - wizyta u gin prowadzącego

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

04.05.2018 - Nina001 dziewczynka
06.05.2018 - Evelin83 chłopczyk
12.05.2018 - Agnieś191 dziewczynka Marcelinka
29.05.2018 - Bobisia dziewczynka Julcia
06.06.2018 - Pixie_Dixie chłopczyk Henryk
13.06.2018 - ajka89 dziewczynka
13.06.2018 - jasani dziewczynka Bianka
17.06.2018 - gooossia17 dziewczynka Zosia
28.06.2018 - Maryn123 - ???
08.07.2018 - Aguleczka29 dziewczynka Lenka
16.07.2018 - hope322 dziewczynka Sara
02.08.2018 - Oczekiwanie2017 - chłopiec
11.08.2018 - walczaca o szczescie - dwie dziewczynki Amelia i Alicja
14.08.2018 - misis188 - chłopczyk Hubert
21.08.2018 - zylwia - dziewczynka Lenka
08.09.2018 - Iskra_82 - chłopiec Jaś
11.09.2018 - Evelevel - ???
28.09.2018 - Doris30:-) - ???
29.09.2018 - Barburka - dziewczynka Anastazja
30.09.2018 - shaggy - ???
10.05 wizyta, dziękuję

Jeszcze nie, czekam aż się ochłodzi i będę sprzątać pokoik. Jeszcze do końca poprasować muszę. [emoji4] właśnie zamawiałam kosmetyki dla siebie i Zosi. Jakieś torebki na pokarm na wyrazie czego. Nie wiem czy kupować laktator teraz czy po porodzie jak będzie potrzebny. A Ty jak tam? Jeszcze pracujesz?
A kosmetyki kupujesz jednej marki czy różnie?? Ja już od świąt nie pracuję,i jest całkiem spoko :-) zdecydowanie lepiej się czuje.

No szkoda, szkoda. Dziś u mnie stan podgorączkowy był. Przed chwilą zbilam, ale czułam się z rana lepiej. Eh... co za dziadostwo mnie złapało.

A karmienie ok. Mam dużo mleczka i mały nie nadąża pić. Muszę ściągać, bo cyce bola :/ pierwsze dwa tygodnie były straszne, bo nie wiedziałam jak przystawiać.
Syrop z cebuli może?? No to mleczka zazdroszczę o super że juz dsjecie sobie radę :-)

Dziewudzki, w ktorym tc pierzecie ubranka? Ja sie przymierzam tak za 2-3tyg czyli bedzie to 30-31tc, nie za wczesnie? Poprzednio chyba pralam dopiero w 35tc ale teraz zamierzam troche wczesniej, bo mi sie nudzi [emoji14] Myslicie, zeby troche dluzej poczekac? W sumie w komodzie to sie chyba nie zakurza? W ogole to ciagle zagladam do pokoju Malej i grzebie w ciuszkach, licze, ukladam rozmiarami [emoji14] i ciagle cos dokupuje, chyba mi odbija ;)
Wg mnie nie za wcześnie :) Ja to z tych, którzy lubią coś zrobić wcześniej i mieć spokojną głowę [emoji12] Tak więc ubranka mam poprane i poprasowane już od jakiegoś czasu. A torbę do szpitala spakowałam w tym tygodniu. Zostało mi tylko dorzucić laktator i chyba ładowarkę do telefonu ;) U mnie 34 tc :)

reklama
Baby to jest straszne. Maz wrocil z pracy, ja dzis pol dnia bylam na zakupach tj. Leroy Merlin, targ, itp. I wrocilam zmeczona.zjedliśmy obiad z mezem i poszlismy sie polozyc. Dostałam taka chcice na loda ze musialam meza obudzic i musielismy jechac 10 km bo to mial byc lod z konkretnej cukierni a nie z zamrazarki. Bylam usatysfakcjonowana ale na chwile..zas cos za mna chodzi tylko co?? Najchętniej to bym wszamala malosolnego ale dopiero dzis zrobilam. Oszalec idzie

Do góry