reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A ja tyje na potęgę :-( wizyta za tydzień,ale dr napewno mi powie że przegielam [emoji14]
Staram się odstawić slodycze,jem ich zdecydowanie mniej,zastępuje owocami, piję głównie wodę,a waga codziennie minimalnie rośnie [emoji853]

Ja z jednym dzieckiem przytylam w ciazy 18kg. Rok po porodzie wrocilam do swojej wagi nie stosujac ani przez sekunde zadnej diety i majac tendencje do tycia. Spokojnie, przeciez to ciaza blizniacza, masz prawo byc duza [emoji4]

reklama
@jasani a pytalas moze poloznej dokladnie jakie badania robia dziecku w szpitalu od razu po porodzie? Ja wiem, ze napewno po 48h bedzie badanie te z piętki na mukowiscydoze i jeszcze jakies choroby, juz nie pamietam dokladnie. Wiesz moze czy podaja wit.K? Ja nie pamietam jak to bylo w przypadku synka, bo mial milion badan i nie pytalam, bo byly wazniejsze sprawy.
Spisuje juz liste pytan na kolejna wizyte u poloznej.
O właśnie o to nie pytałam. Na kolejnej wizycie musze dopytać.

Dziewudzki, w ktorym tc pierzecie ubranka? Ja sie przymierzam tak za 2-3tyg czyli bedzie to 30-31tc, nie za wczesnie? Poprzednio chyba pralam dopiero w 35tc ale teraz zamierzam troche wczesniej, bo mi sie nudzi :p Myslicie, zeby troche dluzej poczekac? W sumie w komodzie to sie chyba nie zakurza? W ogole to ciagle zagladam do pokoju Malej i grzebie w ciuszkach, licze, ukladam rozmiarami :p i ciagle cos dokupuje, chyba mi odbija ;)
Ja prałam i prasowałam jakieś 2 tygodnie temu. Poukładałam w komodzie i czekają. I też mam świra na punkcie oglądania ciuszków. Ciągle je przekładam i segreguję :) Za jakiś tydzień lub dwa będę pakowac swoją "reklamówkę" do szpitala :p

Ja prałam i prasowałam jakieś 2 tygodnie temu. Poukładałam w komodzie i czekają. I też mam świra na punkcie oglądania ciuszków. Ciągle je przekładam i segreguję :) Za jakiś tydzień lub dwa będę pakowac swoją "reklamówkę" do szpitala :p
No to konieczne musisz zrobić zdjęcie tej "reklamówki", bo aż jestem ciekawa czy będzie to siateczka czy może worek 160 l [emoji12]

Kochana to normalne:) a ciuszki w komodzie sie nie zakurza, ew czasem je otworz zeby nie zasmierdly:) jesli wiesz o co mi chodzi. Jak mam jakies rzeczy w szafie ktorych jakis czas nie używam to mimo iz sa czyste to taki maja nieprzyjemny zapach i dlatego teraz codziennie otwieram szafe.ale ja bym zrobila tak jak Ty:) najwyżej drugi raz wypierzesz:)
Wiem co masz na mysli z wietrzeniem szafy ;) tez tak robie raz na jakis czas profilaktycznie ;)

Ja już wyprane a w nast tyg prasowanie 32tc
Wg mnie nie za wcześnie :) Ja to z tych, którzy lubią coś zrobić wcześniej i mieć spokojną głowę [emoji12] Tak więc ubranka mam poprane i poprasowane już od jakiegoś czasu. A torbę do szpitala spakowałam w tym tygodniu. Zostało mi tylko dorzucić laktator i chyba ładowarkę do telefonu ;) U mnie 34 tc :)
To widze, ze w podobnym czasie zaczynacie prac i prasowac. Zawsze lepiej na samym koncu ciazy odpoczac i sie nie stresowac, ze czegos brakuje :)

reklama
Do góry