reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

U mnie to na początku ciazy teściowa sugerowała,ze duzo [emoji58] ale ostatnio powiedziała” No myślałam ze więcej przytyjesz..” Ja głupia nie zapytałam dlaczego uważała ze duzo przytyje. Oczywiście zaczelam więcej myśleć o tej wasze ale teraz wydaje mi sie ze 10 na tym etapie jest ok i zdrowo [emoji6]
Moja ostatnio przeżywała, że za mało jem gdy dowiedziała się, że mam lekką anemię. O cc nawet jej nie mówimy, bo zaraz przeżywałaby i mnie tym samym stresowala :p Ona jest z tych osób, które uważają, że znają się lepiej od lekarzy :p

reklama
Moja ostatnio przeżywała, że za mało jem gdy dowiedziała się, że mam lekką anemię. O cc nawet jej nie mówimy, bo zaraz przeżywałaby i mnie tym samym stresowala :p Ona jest z tych osób, które uważają, że znają się lepiej od lekarzy :p

A jaka masz hemoglobinę? Bo ja tez mam dość niska i nie mogę podnieść naturalnie [emoji58]

No tak się liczy [emoji4]moja waga 4 kg na plus. Na diecie schudłam 3 kg. Moje cukry żyją własnym życiem już przyjmuje 10 jednostek insuliny. Wiec zobaczymy jak to będzie do końca. Powiem tak, nigdy w życiu przez tak długi okres czasu nie odżywiałam się tak zdrowo.
Ja ogólnie za coś słodkiego lub za lody bym zabiła, ale dzielnie się trzymam i nie pozwalam sobie, bo później w ciągu dnia mi wariują.
Oj życzę wytrwałości w takim razie. Wszystko już gotowe??:-)

Są wzloty i upadki. Ogólnie brak czasu na siebie [emoji12] całkowity brak czasu.
No i od poniedziałku zmagam się z przeziębieniem, boję się że mogę młodego zarazić, a w następnym tygodniu czekają nas szczepienia i to będzie trudny czas dla mnie. Zabieram dlatego męża ze sobą, bo czuję że jak on się rozpłaczę to ja też mogę. [emoji27]
Oj te szczepienia to dramat... a jak Wam idzie karmienie? To trzymajcie sie tam dzielnie i nie dajcie chorobom,bo pogoda taka piękna się robi że szkoda chorować:-:

Oj życzę wytrwałości w takim razie. Wszystko już gotowe??:-)

Jeszcze nie, czekam aż się ochłodzi i będę sprzątać pokoik. Jeszcze do końca poprasować muszę. [emoji4] właśnie zamawiałam kosmetyki dla siebie i Zosi. Jakieś torebki na pokarm na wyrazie czego. Nie wiem czy kupować laktator teraz czy po porodzie jak będzie potrzebny. A Ty jak tam? Jeszcze pracujesz?

Oj te szczepienia to dramat... a jak Wam idzie karmienie? To trzymajcie sie tam dzielnie i nie dajcie chorobom,bo pogoda taka piękna się robi że szkoda chorować:-:
No szkoda, szkoda. Dziś u mnie stan podgorączkowy był. Przed chwilą zbilam, ale czułam się z rana lepiej. Eh... co za dziadostwo mnie złapało.

A karmienie ok. Mam dużo mleczka i mały nie nadąża pić. Muszę ściągać, bo cyce bola :/ pierwsze dwa tygodnie były straszne, bo nie wiedziałam jak przystawiać.

reklama
@jasani a pytalas moze poloznej dokladnie jakie badania robia dziecku w szpitalu od razu po porodzie? Ja wiem, ze napewno po 48h bedzie badanie te z piętki na mukowiscydoze i jeszcze jakies choroby, juz nie pamietam dokladnie. Wiesz moze czy podaja wit.K? Ja nie pamietam jak to bylo w przypadku synka, bo mial milion badan i nie pytalam, bo byly wazniejsze sprawy.
Spisuje juz liste pytan na kolejna wizyte u poloznej.

Do góry