reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ale sądzicie że takie tygodniowe czy dwutygodniowe maleństwo można ubrać w body na.krotki rękaw,skarpetki i jakies krotkie portki przy temp ok 27 np?? ;-) strasznie mnie to stresuje
Wysmaruj koniecznie filtrem 50 przykryj pielucha tetrowa i może w krótkim latać w upał.
Marcelina przez 3 miesiące miała 1 warstwę więcej niż ja teraz ma 1 mniej .....
Nie bój się dziecko Ci powie ;-) ;)

reklama
Dziewczyny a ja mam problem jeżeli chodzi o ubranka. Termin porodu mamy na początek sieprnia jednak bedziemy mieć cc zapewne wcześniej,także druga połowa lipca i moje pytanie brzmi jak się ubiera takie maleńkie dzieciątka w lato? Piękne są te letnie sukienki ale wydaje mi się że dla takiego noworodka krótki rękaw to chyba nie bardzo...?? Co sądzicie?

Krotki rekaw w lecie jak najbardziej, ale sukienki nie sa wygodne. Podwija sie i gniecie. Najlepsze beda pp prostu body. Na sukienki przyjdzie czas jak beda ciut starsze i bedzie im pp prostu wygodniej.

Misis paznokcie Ci od poduszki zafarbowały:D
A tak serio, dziewczyny czy czytanie takich książek ma sens, czy lepiej zdać się na instynkt? Domyślam się, że tam jest sporo mądrych rzeczy, ale jak to się ma do rzeczywistości? Czy to się przydaje?

Dla mnie akurat ta ksiazka nijak ma sie do rzeczywistosci...

Ale sądzicie że takie tygodniowe czy dwutygodniowe maleństwo można ubrać w body na.krotki rękaw,skarpetki i jakies krotkie portki przy temp ok 27 np?? ;-) strasznie mnie to stresuje

Nie tylko mozna, ale nawet trzeba. Przegrzewanie jest rownie szkodliwe jak wychlodzenie. I bierzcie pod uwage, ze w gondoli dziecko ma maly ruch powietrza wiec jesli bedzie za cieplo ubrane to naprawde nic dobrego.

Kochana a polecasz jakas inna?
Baby Hubcio.mnie dwa razy kopnal:) pierwsze zastanawialam.sie czy to to, dalan szybko reke na brzuch i drugi kop, caly brzuch do gory❤
Bylo jeszcze kilka kolejnych kopniec:) super:) wczesniej to bylo.laskotanie a to teraz takie dziwne uczucie ze sie caly czas hihralam jeszcze jak.ogladalam skaczacy brzuch:)

Kochana a polecasz jakas inna?
Baby Hubcio.mnie dwa razy kopnal:) pierwsze zastanawialam.sie czy to to, dalan szybko reke na brzuch i drugi kop, caly brzuch do gory[emoji173]

Ja czytalam Jezyk niemowlat. Musze przyznac, ze ciekawa, troche rzeczy z niej zaczerpnelam. Tylko nie wierze, ze ona stosowala te sposoby na noworodkach, ale mi pomoglo ustalic rutyne dnia jak juz moja corcia skonczyla 3 miesiace.
Kopniakow zazdroszcze. Chetnie poczulabym je znowu [emoji1]

reklama
Wysmaruj koniecznie filtrem 50 przykryj pielucha tetrowa i może w krótkim latać w upał.
Marcelina przez 3 miesiące miała 1 warstwę więcej niż ja teraz ma 1 mniej .....
Nie bój się dziecko Ci powie ;-) ;)
Ale co ja mam kupować?:p cudne są te sukienki z takimi jakby majtkami na pampersa ale nie wiem czy zdążę wykorzystać [emoji14] dobra po kilka sztuk im kupie :-))

Do góry