reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja czytalam Jezyk niemowlat. Musze przyznac, ze ciekawa, troche rzeczy z niej zaczerpnelam. Tylko nie wierze, ze ona stosowala te sposoby na noworodkach, ale mi pomoglo ustalic rutyne dnia jak juz moja corcia skonczyla 3 miesiace.
Kopniakow zazdroszcze. Chetnie poczulabym je znowu [emoji1]
A macie jakiś plan działania na rodzeństwo czy raczej nie? Wybacz,ale dokladnie nie pamiętam Waszej historii.

Ja czytalam Jezyk niemowlat. Musze przyznac, ze ciekawa, troche rzeczy z niej zaczerpnelam. Tylko nie wierze, ze ona stosowala te sposoby na noworodkach, ale mi pomoglo ustalic rutyne dnia jak juz moja corcia skonczyla 3 miesiace.
Kopniakow zazdroszcze. Chetnie poczulabym je znowu [emoji1]
U nas też już rutyna jest od jakiegoś 1,5 miesiąca. I to jest fajne bo wiem o której miej więcej śpią w dzień i ile i mogę sobie coś zaplanowac. Wieczorem kapiemy codziennie o tej samej godz, po kapaniu mleko i odrazu zasypiaja. Czyli śpią już mniej więcej o 20.30 [emoji4]

Ale co ja mam kupować?:p cudne są te sukienki z takimi jakby majtkami na pampersa ale nie wiem czy zdążę wykorzystać [emoji14] dobra po kilka sztuk im kupie :-))

Tez sie nad tymi sukienkami z tymi majtochami dzisiaj zastanawialam ale w koncu nie kupilam. Moze cos lepszego wpadnie mi w oko :) Mysle, ze Ty zdazysz je wykorzystac, bo urodzisz w srodku lata a w PL sa upaly [emoji16][emoji171]

u mnie około 32
Dziewczyny w którym tc zaobserwowalyscie że brzuch się obniża?
u mnie około 32-33 tydzień, a dziś bylam u diabetologa i mi powiediala ze jak zauwazylam ze cukry się troszkę unormowaly to tak się dzieje zazwyczaj 2 tygodnie przed porodem, a u mnie przed swietami przestaly skakać, jestem przerazona

A macie jakiś plan działania na rodzeństwo czy raczej nie? Wybacz,ale dokladnie nie pamiętam Waszej historii.

Mam endomende 3. stopnia, a moj M mocno srednie nasienie. Wg lekarza tylko ivf wchodzilo w gre. Marze o rodzenstwie dla corki, wiec jak uda sie uzbierac fundusze to sprobujemy, bo na naturalny cud nie licze.

U nas też już rutyna jest od jakiegoś 1,5 miesiąca. I to jest fajne bo wiem o której miej więcej śpią w dzień i ile i mogę sobie coś zaplanowac. Wieczorem kapiemy codziennie o tej samej godz, po kapaniu mleko i odrazu zasypiaja. Czyli śpią już mniej więcej o 20.30 [emoji4]

U nas przez pierwszy miesiac nie jadla tyle ile powinna [emoji20] wiec troche wiecej czasu zajelo nam wypracowanie rutyny, ale kierowalam sie troche radami z ksiazki i w sumie poszlo sprawnie. Tak jak piszesz - pozwalalo to miec pojecie jak mniej wiecej Twoj dzien wyglada.

reklama
Do góry