reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kolekcja mama córka jest w mohito jakby co :) a mama synuś chyba nie ma
:) no chyba nie:) ale my z M czesto sie podobnie ubieramy, teraz bardzo podobne buty zamowilismy w ccc wiec Hubcia tez zgramy:) my tego nie planujemy ale tak po prostu wychodzi:) on ubierze biala koszulke i miętowe spodenki a ja wychodze z garderoby w bialej koszulce i mietowek spodniczce:) takie my sa dwa swiry:)

reklama
A ja dzis wyciaglam ubranka Hubcia i stwierdzilam ze mam ich dosc. Nie wiem czy 2 czapeczki 56 mi wystarcza to ew. Dokupie a w sobote jedziemy na wozki-juz nie moge sie doczekac i mam nadzieje ze nic nam planow nie pokrzyzuje. Przypomnijcie mi jeszcze jakie macie wozki zebym sobie poszperala. Ja musze miec dobre amortyzatory bo droga u nas na wózek jest bardzo kiepska:/ mamy plyty azurowe

Dziewczyny mam pytanie... kolejne prenatalne mam 07.05 to będzie 20 tc czyli dokładnie 19tc2dobra. Kiedyś mi dyktowałyście daty :p ze II prenatalne (połówkowe?) ma być od 20tc do 22 tc i tak właśnie myślę czy ja mam nie za wcześnie? Niby się w terminie mieszczę...Co prawda na moich I prenatalnych na wyniku pod opisem mam informację, że na kolejne nieinwazyjne prenatalne mam się zgłosić między 18-23 tc a datę moich prenatalnych wybrała mi pani z recepcji niejako ją narzucając... ja nie przeliczyłam tego na szybko i teraz nie wiem czy zostawić ten 07.05? czy o tydzień przesunąć? Może przesadzam, wybaczcie... ale poratujcie! :oops:o_O:D
Ja miałam dokładnie w 20+0. Niby powinno się je robić od 18+0 do 22+6, ale najbardziej optymalny czas to od 20+0 a 21+6. Jeżeli masz możliwość to przesuń o ten tydzień do przodu.

Dziewczyny a ja mam problem jeżeli chodzi o ubranka. Termin porodu mamy na początek sieprnia jednak bedziemy mieć cc zapewne wcześniej,także druga połowa lipca i moje pytanie brzmi jak się ubiera takie maleńkie dzieciątka w lato? Piękne są te letnie sukienki ale wydaje mi się że dla takiego noworodka krótki rękaw to chyba nie bardzo...?? Co sądzicie?

Dziewczyny... od którego tc chodziłyście (jeśli w ogóle) do szkoły rodzenia? Ma któraś z Was możliwość porównania prywatnej i tej na NFZ? ;)
Ja bede zapisywac sie prywatnie i czekam tylko na opinie o szkole i czy ona ma powiazanie ze sxpitalem w ktorym.chce rodzic ale generalnie u nich mozna od 22tc a tam.gdzie chodze do ginekologa ns NFZ to pisze ze od 30tc mozna sie zapisywac.

reklama
Dziewczyny a ja mam problem jeżeli chodzi o ubranka. Termin porodu mamy na początek sieprnia jednak bedziemy mieć cc zapewne wcześniej,także druga połowa lipca i moje pytanie brzmi jak się ubiera takie maleńkie dzieciątka w lato? Piękne są te letnie sukienki ale wydaje mi się że dla takiego noworodka krótki rękaw to chyba nie bardzo...?? Co sądzicie?
Ja kiedys gdzies czytalam ze dziecko powinno miec jedna warstwe ubrania wiecej.tj. jesli tobie jest cieplo w krotkim rekawku to dziecko powinno miec ubrany dlugi choc jak przyjda upaly to.sobie nir wyobrazam ubrac dziecka w dlugi rekaw choc moze niech wypowiedza sie dziewczyny ktore juz maja swe pociechy

Do góry