reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Właśnie dostałam pierwszy steryd na płucka, nie dociera chyba to jeszcze do mnie co za chwilę się będzie działo. Trzymajcie proszę kciuki za moją Amelke[emoji8]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymamy trzymamy
Jest już pewnie tak duża i silna że nie potrzebuje nic na płuca ale macie czas więc asekuracyjne dostanie i super !!!!!

reklama
Evulek z jednej strony to sie ciesz ze sie w koncu Toba zajeli. A co mowili odnosnie cisnienia? Jakie u nich granice po przekroczeniu ktorych maja sie zajac ciezarna?
Ja jutro ide do gp ale watpie zeby oma cos doradzila[emoji53]

Dziewczyny dzis z pomiarow mialam tak:
128/84/75
123/85/78
134/91/98
129/90/96
140/89/87
126/86/96
136/91/87

Co myslicie? To gdzie mialam 140 to chyba nie siedzialam 10 min wczesniej tylko ciut mniej i to mierzylam o 18:21 i powtorzylam o 18:45 gdzie juz bylo 126
140 u mnie było alarmujace i mierzyłam potem 3 x dziennie - utrzymywalo się 140/90 150/100 Cala ciążę nie miałam problemów z ciśnieniem a nawet niższe już zawsze i 90/60 się trafiło .
Kontroluj u Ciebie wygląda ok

Ostatnia edycja:
Evulek z jednej strony to sie ciesz ze sie w koncu Toba zajeli. A co mowili odnosnie cisnienia? Jakie u nich granice po przekroczeniu ktorych maja sie zajac ciezarna?
Ja jutro ide do gp ale watpie zeby oma cos doradzila[emoji53]

Dziewczyny dzis z pomiarow mialam tak:
128/84/75
123/85/78
134/91/98
129/90/96
140/89/87
126/86/96
136/91/87

Co myslicie? To gdzie mialam 140 to chyba nie siedzialam 10 min wczesniej tylko ciut mniej i to mierzylam o 18:21 i powtorzylam o 18:45 gdzie juz bylo 126

Kredko wazniejsze jest to dolne cisnienie, ktore u Ciebie jest na granicy. 90 to juz wynik alarmujacy wiec jak bedzie sie powtarzal to skontroluj.
A gorne to (wg mojej gin) jesli 140 jest przez 2-3 dni pod rzad wtedy nalezy isc do kontroli.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, ja tydzień zaczęłam nie ciekawie w nocy trafiłam z silnym bólem nadbrzusza do szpitala, wykonali badania i decyzja zapadła że w tym tyg rozwiazanie ciąży bo tak będzie lepiej dla mnie i dziecka. Tak się boję bo to dopiero 34 +4[emoji22].
Płakać mi się chce

Kochana bedzie dobrze :*

@evulek111 wszystko będzie dobrze :) trzymam kciuki :)
Kredko wazniejsze jest to dolne cisnienie, ktore u Ciebie jest na granicy. 90 to juz wynik alarmujacy wiec jak bedzie sie powtarzal to skontroluj.
A gorne to (wg mojej gin) jesli 140 jest przez 2-3 dni pod rzad wtedy nalezy isc do kontroli.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A to dolne to norma do ilu?

Hej, ja tydzień zaczęłam nie ciekawie w nocy trafiłam z silnym bólem nadbrzusza do szpitala, wykonali badania i decyzja zapadła że w tym tyg rozwiazanie ciąży bo tak będzie lepiej dla mnie i dziecka. Tak się boję bo to dopiero 34 +4[emoji22].
Płakać mi się chce

Kochana bedzie wczesniak ale nie dkrajny wczesniak. Taki Maluszek juz sobie swietnie poradzi. Moje dzieci sa z 35 tc i gdyby nie zoltaczka u Piotrusia i chwilowy problem z regulacja u niego temp ciala wyszlibysmy do domu po 3 dniach. Bylby strach gdyby to byl dopier 24 tydzien. Glowa gory mamusiu, szybko przytulisz swoj najwiekszy skarb. Ucaluj maluszka od cioci [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

[emoji127] Piotruś i Oleńka 28.09.2017

Kochana bedzie wczesniak ale nie dkrajny wczesniak. Taki Maluszek juz sobie swietnie poradzi. Moje dzieci sa z 35 tc i gdyby nie zoltaczka u Piotrusia i chwilowy problem z regulacja u niego temp ciala wyszlibysmy do domu po 3 dniach. Bylby strach gdyby to byl dopier 24 tydzien. Glowa gory mamusiu, szybko przytulisz swoj najwiekszy skarb. Ucaluj maluszka od cioci [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Dziękuję kochana[emoji8] właśnie wasze sytuację mnie trzymają na duchu że wszystko szczęśliwie się skończy i będziemy się tulic z naszą kruszynka[emoji7]
Ja się śmieje, że mała wzięła do siebie moje słowa odnośnie znaku zodiaku, żartowałm sobie do męża, że on taki ładny zodiak rybka ja strzelec a tu dołączy baran do nas[emoji38] no i chyba wzięła do siebie mała i będzie po tatusiu rybka.
Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy z wami zawsze łatwiej [emoji4].

reklama
Dziękuję kochana[emoji8] właśnie wasze sytuację mnie trzymają na duchu że wszystko szczęśliwie się skończy i będziemy się tulic z naszą kruszynka[emoji7]
Ja się śmieje, że mała wzięła do siebie moje słowa odnośnie znaku zodiaku, żartowałm sobie do męża, że on taki ładny zodiak rybka ja strzelec a tu dołączy baran do nas[emoji38] no i chyba wzięła do siebie mała i będzie po tatusiu rybka.
Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy z wami zawsze łatwiej [emoji4].

Pamietaj ze dziewczynki sa bardzo silne. Nie zamartwiaj sie, daj malej jak najwiecej endorfinek a my czekamy na zdjecia [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Moze Co tego nie powiedza w szpitalu: dla wczesniakow bardzo wazna jest suplementacja zelazem. W 2-3 tygodniu zycia zrob morfologie i nie wystrasz sie jak bedzie mala anemia. Zelqzo wczesniakom podaje sie do 1 rż [emoji3]

Do góry