reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Żenada ta opieka na Wyspach. Mój lekarz mi powiedział, ze granicznym ciśnieniem do zaakceptowania jest 140/75 a Ty masz dużo wyższe i w dodatku ta opuchlizna.
Oni czekają na objawy które już beda tragiczne w skutkach dla nas obu może wtedy będą reagować.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie wczoraj było 154/94 i położna kazała do szpitala jechać ale co z tego jak dziś stwierdzili że nic mi nie jest, bo nie mam gorączki nie boli mnie głowa nie wymiotuję, krew ok ktg ok a ciśnienie nie jest najgorsze, brak słów na to wszystko.

To może trzeba właśnie nawciskać im kitu, że źle się czujesz i wtedy coś z tym zrobią! No masakra.

Była 3 godz w szpitalu zrobili pierwszy pomiar ciśnienia i było 148/85 potem podłączyli ktg mała rozrabiala i wszystko ok z nią mi dodatkowo podłączyli pomiar ciśnienia przez 50min co 10min badali ciśnienie i skakało od 126/78 do 144/90
Pokazałam zdjęcie stopy z wczoraj i mówię że skóra mnie boli tam gdzie nogi puchna czyli na stopach i udach to dodatkowo pobrali krew i kazali czekać na wyniki. No i przyszła położna i na korytarzu w poczekalni gdzie ludzie siedzą i słuchają co ci dolega oznajmiła że lekarz stwierdził że wszystko ok jest bo w krwi nic nie wyszło ktg ok i ciśnienie nie jest najgorsze, a ja na to " to od czego tak puchna nogi?" położna spojrzała że mam buty sznurowane i powiedziała że mam zmienić buty a ja na to "wczoraj byłam cały dzień w domu w kapciach i nogi też puchly jeszcze bardziej niż dziś" to stwierdziła że ma się położyć i nogi wyżej trzymać. Lekarza nawet na oczy nie zobaczyłam i odesłali do domu. W poniedziałek mam iść na pomiar ciśnienia do położnych u siebie w mieście, tyle dziś z zaleceń. Załamaka

A masz możliwość żeby w domu mierzyć ciśnienie? PiJ herbatę z pokrzywy ona działa przeciwobrzekowo a nie zaszkodzi

Była 3 godz w szpitalu zrobili pierwszy pomiar ciśnienia i było 148/85 potem podłączyli ktg mała rozrabiala i wszystko ok z nią mi dodatkowo podłączyli pomiar ciśnienia przez 50min co 10min badali ciśnienie i skakało od 126/78 do 144/90
Pokazałam zdjęcie stopy z wczoraj i mówię że skóra mnie boli tam gdzie nogi puchna czyli na stopach i udach to dodatkowo pobrali krew i kazali czekać na wyniki. No i przyszła położna i na korytarzu w poczekalni gdzie ludzie siedzą i słuchają co ci dolega oznajmiła że lekarz stwierdził że wszystko ok jest bo w krwi nic nie wyszło ktg ok i ciśnienie nie jest najgorsze, a ja na to " to od czego tak puchna nogi?" położna spojrzała że mam buty sznurowane i powiedziała że mam zmienić buty a ja na to "wczoraj byłam cały dzień w domu w kapciach i nogi też puchly jeszcze bardziej niż dziś" to stwierdziła że ma się położyć i nogi wyżej trzymać. Lekarza nawet na oczy nie zobaczyłam i odesłali do domu. W poniedziałek mam iść na pomiar ciśnienia do położnych u siebie w mieście, tyle dziś z zaleceń. Załamaka

Kurczę... to słabo strasznie :/ może jak w weekend więcej polezysz, rzeczywiście z nogami w górze to trochę lepiej bedzie. A dziś juz opuchlizna mniejsza??

Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi! Za tydzień mam wizytę to pokaże swojej Pani doktor :)
Może i racja, że to potowki..
No i mleczarnia dosyć już urosła jak to mój M mówi :D
Ja na te moje potowki stosowalam sudocrem albo inna masc z cynkiem i pomagalo. Jak masz cos w domu to przetestuj ;)

Kurczę... to słabo strasznie :/ może jak w weekend więcej polezysz, rzeczywiście z nogami w górze to trochę lepiej bedzie. A dziś juz opuchlizna mniejsza??
Dziś jest mniejsza ale jest i boli skóra jak chodzę między udam i na stopach i jak mam kucnac to mam wrażenie że kolana mi rozsadzi. Teraz staram się więcej odpoczywać może jakoś przetrwamy.

A masz możliwość żeby w domu mierzyć ciśnienie? PiJ herbatę z pokrzywy ona działa przeciwobrzekowo a nie zaszkodzi
Mam ciśnieniomierz ale on falszuje wynik bo była położna u mnie w domu i porownalysmy jej i mój pomiar i na moim było 120 na ileś a u niej 154 na ileś. Położna mówiła że te domowe nie są dobre a ja mam jakiś zwykły firmy krzak. Ta pokrzywe jutro zobaczę w sklepach.

Masz siostrę bliźniaczkę?? :-)
Ale czad! Póki co planuję kupować te komplety tylko np. w różnych kolorach, w sensie podobnie ale jednak akcentami żeby się odróżniały [emoji14] No zobaczymy jak po wizycie :-)
Taaak jak adunnnia [emoji4] [emoji41] Dla takich maleństw same różne kolory wystarczą [emoji214]

No co Ty położna tak mówiła? To chyba najgorsze kosmetyki dla dzieci dostępne na rynku [emoji14] Mi położna mówiła, że Johnson jest bardzo kiepski (na sroka o to samo można przeczytać). Nie polecala też nivea chociaż mówiła, że lepszy już niż Johnson. Z kosmetyków drogeryjnych polecala hipp i z rossmann baby dream. Chociaż ja każde zajęcia mam z inną położna i każda co innego mówi :D
No dokładnie [emoji2] Ja planuję zamówić cos z L'orient Sweet moments. Przekonująco piszą o swoich kosmetykach [emoji6]

reklama
Do góry