reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Żenada ta opieka na Wyspach. Mój lekarz mi powiedział, ze granicznym ciśnieniem do zaakceptowania jest 140/75 a Ty masz dużo wyższe i w dodatku ta opuchlizna.
Oni czekają na objawy które już beda tragiczne w skutkach dla nas obu może wtedy będą reagować.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie wczoraj było 154/94 i położna kazała do szpitala jechać ale co z tego jak dziś stwierdzili że nic mi nie jest, bo nie mam gorączki nie boli mnie głowa nie wymiotuję, krew ok ktg ok a ciśnienie nie jest najgorsze, brak słów na to wszystko.

To może trzeba właśnie nawciskać im kitu, że źle się czujesz i wtedy coś z tym zrobią! No masakra.

Była 3 godz w szpitalu zrobili pierwszy pomiar ciśnienia i było 148/85 potem podłączyli ktg mała rozrabiala i wszystko ok z nią mi dodatkowo podłączyli pomiar ciśnienia przez 50min co 10min badali ciśnienie i skakało od 126/78 do 144/90
Pokazałam zdjęcie stopy z wczoraj i mówię że skóra mnie boli tam gdzie nogi puchna czyli na stopach i udach to dodatkowo pobrali krew i kazali czekać na wyniki. No i przyszła położna i na korytarzu w poczekalni gdzie ludzie siedzą i słuchają co ci dolega oznajmiła że lekarz stwierdził że wszystko ok jest bo w krwi nic nie wyszło ktg ok i ciśnienie nie jest najgorsze, a ja na to " to od czego tak puchna nogi?" położna spojrzała że mam buty sznurowane i powiedziała że mam zmienić buty a ja na to "wczoraj byłam cały dzień w domu w kapciach i nogi też puchly jeszcze bardziej niż dziś" to stwierdziła że ma się położyć i nogi wyżej trzymać. Lekarza nawet na oczy nie zobaczyłam i odesłali do domu. W poniedziałek mam iść na pomiar ciśnienia do położnych u siebie w mieście, tyle dziś z zaleceń. Załamaka

A masz możliwość żeby w domu mierzyć ciśnienie? PiJ herbatę z pokrzywy ona działa przeciwobrzekowo a nie zaszkodzi

Była 3 godz w szpitalu zrobili pierwszy pomiar ciśnienia i było 148/85 potem podłączyli ktg mała rozrabiala i wszystko ok z nią mi dodatkowo podłączyli pomiar ciśnienia przez 50min co 10min badali ciśnienie i skakało od 126/78 do 144/90
Pokazałam zdjęcie stopy z wczoraj i mówię że skóra mnie boli tam gdzie nogi puchna czyli na stopach i udach to dodatkowo pobrali krew i kazali czekać na wyniki. No i przyszła położna i na korytarzu w poczekalni gdzie ludzie siedzą i słuchają co ci dolega oznajmiła że lekarz stwierdził że wszystko ok jest bo w krwi nic nie wyszło ktg ok i ciśnienie nie jest najgorsze, a ja na to " to od czego tak puchna nogi?" położna spojrzała że mam buty sznurowane i powiedziała że mam zmienić buty a ja na to "wczoraj byłam cały dzień w domu w kapciach i nogi też puchly jeszcze bardziej niż dziś" to stwierdziła że ma się położyć i nogi wyżej trzymać. Lekarza nawet na oczy nie zobaczyłam i odesłali do domu. W poniedziałek mam iść na pomiar ciśnienia do położnych u siebie w mieście, tyle dziś z zaleceń. Załamaka

Kurczę... to słabo strasznie :/ może jak w weekend więcej polezysz, rzeczywiście z nogami w górze to trochę lepiej bedzie. A dziś juz opuchlizna mniejsza??

Dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi! Za tydzień mam wizytę to pokaże swojej Pani doktor :)
Może i racja, że to potowki..
No i mleczarnia dosyć już urosła jak to mój M mówi :D
Ja na te moje potowki stosowalam sudocrem albo inna masc z cynkiem i pomagalo. Jak masz cos w domu to przetestuj ;)

Kurczę... to słabo strasznie :/ może jak w weekend więcej polezysz, rzeczywiście z nogami w górze to trochę lepiej bedzie. A dziś juz opuchlizna mniejsza??
Dziś jest mniejsza ale jest i boli skóra jak chodzę między udam i na stopach i jak mam kucnac to mam wrażenie że kolana mi rozsadzi. Teraz staram się więcej odpoczywać może jakoś przetrwamy.

A masz możliwość żeby w domu mierzyć ciśnienie? PiJ herbatę z pokrzywy ona działa przeciwobrzekowo a nie zaszkodzi
Mam ciśnieniomierz ale on falszuje wynik bo była położna u mnie w domu i porownalysmy jej i mój pomiar i na moim było 120 na ileś a u niej 154 na ileś. Położna mówiła że te domowe nie są dobre a ja mam jakiś zwykły firmy krzak. Ta pokrzywe jutro zobaczę w sklepach.

Masz siostrę bliźniaczkę?? :-)
Ale czad! Póki co planuję kupować te komplety tylko np. w różnych kolorach, w sensie podobnie ale jednak akcentami żeby się odróżniały [emoji14] No zobaczymy jak po wizycie :-)
Taaak jak adunnnia [emoji4] [emoji41] Dla takich maleństw same różne kolory wystarczą [emoji214]

No co Ty położna tak mówiła? To chyba najgorsze kosmetyki dla dzieci dostępne na rynku [emoji14] Mi położna mówiła, że Johnson jest bardzo kiepski (na sroka o to samo można przeczytać). Nie polecala też nivea chociaż mówiła, że lepszy już niż Johnson. Z kosmetyków drogeryjnych polecala hipp i z rossmann baby dream. Chociaż ja każde zajęcia mam z inną położna i każda co innego mówi :D
No dokładnie [emoji2] Ja planuję zamówić cos z L'orient Sweet moments. Przekonująco piszą o swoich kosmetykach [emoji6]

reklama
Do góry