reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A ty w karcie ciąży miałaś wpisane że to ciąża po in vitro czy nie? bo ja własnie mam wpisane i mi Ginka z kliniki wpisała,a jak nie miałaś w karcie to pewnie nie masz w książeczce zdrowia
Dziewczyny,bo ja chyba czegoś nie rozumie...Jak się w karcie ciąży ma wpisane ze mam dziecko z in vitro to po porodzie w książeczkę zdrowia dziecka wpisują że jest po in vitro ???

reklama
Ja mam w karcie ciąży wpisane ze to ciąża po in vitro, ale na pewno odezwę się żeby nie wpisywali w książeczce zdrowia dziecka bo nie mają takiego prawa już się dowiedziałam.Nie mam tam lekarza prowadzącego ciąży mój pracuję całkiem w innym mieście jeszcze w szpitalu. Zalezy wszytsko od lekarza co wpiszę na skierowaniu każdy ma prawo wyboru jak chcę rodzić czy SN czy CCja akurat chciałabym mieć CC ze wzgledu na ze boje się porodu SN jakiś lęk mam :/ . Ale jeżeli nie wyjdzie u mnie CC to zostają mi SN ale wiadomo też zależy od mojego dziecka jak będzie ułożone na razie jest już od 3 tyg głową w dół i też od wagi dziecka bo sama wiesz że przy cukrzycy rodzą się dzieciaczki malutkie i dzieciaczki duże. Ajjjj zobaczę teraz po weekendzie na wizycie co mi gin wpisze, i połowie marca jak pojadę do Zdroji na zapis KTG i badania co tam powiedzą.
Dla mnie decyzja o cc byla jedna z 3 najlepszych w moim zyciu...

Ja już po wizycie
Mała waży 2350 gram i mam wstępnie termin cc na 19 marca czyli w 38 tygodniu.
Mała dalej ułożona miednicowo i już raczej tak zostanie.
Nie mogę się doczekać. Zostalo trzy i pół tygodnia
Super już tak blisko[emoji4] , ja wczoraj byłam w szpitalu że względu na nadciśnienie i się dowiedziałam że jak mam cukrzycę to szpital nie trzyma ciąży do 40t tylko skraca ciąże do 37/38 tyg, więc też chyba mnie czeka szybsze spotkanie z malutka[emoji4]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

A ty w karcie ciąży miałaś wpisane że to ciąża po in vitro czy nie? bo ja własnie mam wpisane i mi Ginka z kliniki wpisała,a jak nie miałaś w karcie to pewnie nie masz w książeczce zdrowia

Tak w karcie ciazy miałam wpisane, książeczkę wypisuje położna u mnie wypisywała moja prywatna i ona siw mnie zapytała czy ma wpisać czy nie wiec u mnie to była świadoma decyzja .mam tam wpisane wszystko co się wydarzyło w ciąży jakie leki przyjmowałam i dlaczego . Jak byłam na wizycie u ordynatora neonatologii to chwalił np ze ma tyle informacji bo to jemu dużo mówi o dziecku .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny,bo ja chyba czegoś nie rozumie...Jak się w karcie ciąży ma wpisane ze mam dziecko z in vitro to po porodzie w książeczkę zdrowia dziecka wpisują że jest po in vitro ???
NA 100% wpiszą ja mam w karcie ciąży ale w ksiązeczce nie życze sobie, i nawet nie mają takiego prawa jak się dowiedziałam wiadomo jak to szpitale, ale był już przypadek w POLSCE w 2017 w bodajże w styczniu własnie o tym że została wpisana informacja w ksiązeczce zdrowia dziecka że ciąża z in in vitro i szpital musiał wystawić nową ksiązeczce po intwerwencji rzecznika praw pacjenta i szpitala.Nie ma takiej rubryki a ogólnie to jest normalna ciąża tylko zapłodnienie inne i tyle więc co kogo to obchdzi;/ i na ch** wpisują dlatego ja będę tego pilnowała

reklama
Tak w karcie ciazy miałam wpisane, książeczkę wypisuje położna u mnie wypisywała moja prywatna i ona siw mnie zapytała czy ma wpisać czy nie wiec u mnie to była świadoma decyzja .mam tam wpisane wszystko co się wydarzyło w ciąży jakie leki przyjmowałam i dlaczego . Jak byłam na wizycie u ordynatora neonatologii to chwalił np ze ma tyle informacji bo to jemu dużo mówi o dziecku .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli rozumiem że masz wpisane w ksiązeczce że to ciąża z in vitro.Jedni chca inni nie my z męzem jakoś nie chcemy bo obawiamy się pozniej opinii ludzi w szkole jak młay będzie itd.U nas praktycznie mało kto wie ze to ciąża z in vitro więc chcemy trzymać to dla siebie nikt inni nie musi wiedziec po tak naprawdę społeczeństwo jest poj******. sa ludzie i ludziska.Dzięki za odp.;)

Do góry