reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Chyba bardziej miałam na myśli, że dla mnie aktualne cyferki na wadze są niebotyczne
emoji4.png
według kalkulatora, jest przyrost wagi w normie, więc masz rację.
No, ale co ja chcę, jak na końcówce moja dieta nie jest idealna. Teraz będę zajadać karpatkę.

Zobacz załącznik 840008
Matko! Język mam do kolan i ślina na podłodze...

reklama
Moje obie kuzynki rodziły w tym szpitalu, jedna miała skierowanie na cc ze względu na pierwszy poród przez cc, a jak przyjechała do szpitala to lekarz do niej, ze najpierw próbują SN. Jednak ze względu na wielorodzinną zrobili cc.
Druga kuzynka rodziła w grudniu i była bardzo zadowolona ze szpitala. Miała rodzic w planach SN, ale nie mogła urodzić i poprosiła ponilus godzinach lekarza o cc i jej zrobili. ;)
Zobaczymy jak u mnie za parę dni mam wizytę u ginka i okaże się co wpiszę i jak ogólnie będzie ułożony mój synek i jaka wagę będzie miał bo przy cukrzycy ciążowej to różnie bywa z waga u dzieci jedni są malutcy a inni z waga ponad 4kg. Okaże się wszystko :)

Super to dzień po mnie :)
U mnie w szpitalu by to nie przeszło , robią cc tylko jak jest wskazanie ale może u Ciebie się uda :)
Zobaczymy co mi wpisze w skierowaniu, a jak nie przejdzie to nic się nie stanie będę próbować sn nie ukrywam że się boje,jadę 15 marca na ktg i badania do tego szptala gdzię wybrałam rodzić i ocenią czy cc czy sn a wstępnie 20 umówiona data na cc. Kochana co będzie to będzie, od 3 tyg mój mały jest głowka w dole i zobaczymy teraz.

Chyba bardziej miałam na myśli, że dla mnie aktualne cyferki na wadze są niebotyczne
emoji4.png
według kalkulatora, jest przyrost wagi w normie, więc masz rację.
No, ale co ja chcę, jak na końcówce moja dieta nie jest idealna. Teraz będę zajadać karpatkę.

Zobacz załącznik 840008

U nas 14 kg na plusie :)
Zazdroszczę Ci, że możesz jeść takie cuda :) też bym chętnie zjadła ... ale potem umarłabym z bólu żołądka i zgagi mam obecnie wspaniały jadłospis kaszka , platki ryzowe i kaszka

@czarnu1a najważniejsze, żebyś to Ty czuła się komfortowo. Przy CC podoba mi się jedno, termin! Dokładnie wiesz, kiedy to się wydarzy, a nie musisz czekać i zastanawiać się kiedy skurcze złapią, czy to już itp.

@gosia2889 czyli u nas z wagą podobnie
emoji6.png
U mnie słodkie nie wchodziło do 20-25 tc, a teraz mogę jeść wszystko. Na całe szczęście ja nawet nie wiem co to zgaga. Znam jedynie uczucie przejedzenia i ciężkość. Wtedy się zastanawiam, dlaczego mój organizm nie mówi: "Hola, hola... jesteś już pełna".

O wybaczcie dziewczyny. Zapomniałam, o cukrzycy ciążowej.

Byliśmy na zakupach w Lidlu, ponad cztery stowki poszły, zadowolona jestem tak pol na pol... Pełno bodziakow Jej pobralam 62/68, nosi 62 rozmiar, a te body sa takie jak Ona cala [emoji58] nie wiem kiedy będą pasować.

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

@czarnu1a najważniejsze, żebyś to Ty czuła się komfortowo. Przy CC podoba mi się jedno, termin! Dokładnie wiesz, kiedy to się wydarzy, a nie musisz czekać i zastanawiać się kiedy skurcze złapią, czy to już itp.

O wybaczcie dziewczyny. Zapomniałam, o cukrzycy ciążowej.
Dokładnie wiesz kiedy to będzie ale nie jest powiedziane że może być szybciej niż przed ew zaplanowaniem nigdy nic nie wiadomo co te nasze dzieciaki wymyśla.Ty zaraz ostatnia prosta ;)

Mam leginsy i są bardzo fajne, rajstopy i poduszke do spania :p
Poduszka jest spoko jak za 50 zł :-) no i jedna paczkę bodziakow i spodenki :-) pościel była dość fajna po 29 zł ale jeszcze się powstrzymalam :-D
A i stanikow masa do karmienia ale to chyba jeszcze nie nasz etap :-)
Daj znać czy Ty coś namierzysz dla Was :-)

To poszalalas ;).
U nas nie było takiego wyboru (np.poduszek nie było w ogóle, ale już mam więc bardzo się nie przejelam). Jutro po wizycie pójdę już konkretnie kupić, bo fajne spodenki były, skarpetki i body.

reklama
Mi mój lekarz gin powiedział że da mi skierowanie bo to ciążą wychuchana i wyczekiwana ale nie wiem co wpiszę w skierowaniu,z tego co on mówił i gdzie pracuję w szpitalu to oni wykonują przy in vitro cc.Ja nie ukrywam że boję się porodu sn i mu powiedziałam jakiś paniczny strach, mi tam o bliznę nie chodzi wiem że po cc dochodzi się trudniej i jest gorszy ból niż sn ale co ma być to będzię jak nie cc to będziemy próbować sn zalęży też jak mój mały będzie ułożony ;)

W Zdrojach ivf nie jest wskazaniem do cesarki i na bank bedzie potrzebne zaświadczenie od psychologa ze masz tokofobie bo oni na wszystko muszą mieć podkładkę . Jak trafisz na izbie na Halca na przyjęciu to obstawiam ze bez papierów nie puści Cie na CC . Jak przyznasz ze masz ciaze z IVF to położna wpisze to w dokumentacje i będzie w opisie w książeczce o przebiegu ciąży . Ja wiem ze mając tam lekarza idzie się ze spokojna głowa ale jak trafisz na taki dzień jak u Mnie 30 rodzących to może być ciężko z kimkolwiek się tam dogadać . Dla mnie CC było najgorszym co przeżyłam w życiu i zniszczyło całkowicie emocje na które liczyłam ze będą przy porodzie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry