reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Zazdroszcze tego ubezpieczenia. U nas wszystko drogo...

Dla porownania u mojego lekarza od ivf ktory przyjezdza raz na 2 tyg tu do polskiej przychodni:
Prenatalne albo polowkowe 250euro
Pappa 500euro
Zwykle usg bez mierzenia czy wazenia dziecka 120e

Dodam ze wizyty mialam na poczatku co 2 tygodnie...

A i nie licze ze mam 100km w jedna strone[emoji6]

I nie macie opcji prywatnego ubezpieczenia?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny (te bardzoej doswiadczone) a jak to jest z tym smarowaniem pupy? Co uzywalyscie? Rozumiem ze co kilka zmian pieluszki i po kupie powinno sie jakis kremik uzyc a w razie odparzen cos mocniejszego (np.bepanthen) ale interesuje mnie jakich kremow wlasnie uzywalyscie co kilka zmian pieluszki?
Kupilam linomag a+e (sprawdzam wszystkie kosmetyki ze sroka i polecala) tylko teraz nie wiem czy on wystarczy czy moze co innego?
I rozumiem ze narzadow intymnych dziecka uwazamy zeby nie pomaziac kremem tak? Czyli pupcia i pachwinki tylko? Moze to banalbe pytanie ale ja nie mialam kontaktu z zadnym takim maluszkiem zeby sie nauczyc

Dziewczyny (te bardzoej doswiadczone) a jak to jest z tym smarowaniem pupy? Co uzywalyscie? Rozumiem ze co kilka zmian pieluszki i po kupie powinno sie jakis kremik uzyc a w razie odparzen cos mocniejszego (np.bepanthen) ale interesuje mnie jakich kremow wlasnie uzywalyscie co kilka zmian pieluszki?
Kupilam linomag a+e (sprawdzam wszystkie kosmetyki ze sroka i polecala) tylko teraz nie wiem czy on wystarczy czy moze co innego?
I rozumiem ze narzadow intymnych dziecka uwazamy zeby nie pomaziac kremem tak? Czyli pupcia i pachwinki tylko? Moze to banalbe pytanie ale ja nie mialam kontaktu z zadnym takim maluszkiem zeby sie nauczyc
Linomag i Linomag z cynkiem przy zaczerwienieniu(odparzenia). Smaruję przy każdej zmianie pieluszki i na szczęście póki co odparzen brak. Tez waciki i woda u nas.

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Ja smarowalam tylko rano i na noc bepanthenem. No chyba, ze bylo zaczerwienienie to wtedy tez. Jako cos mocniejszego uzywalam sudocrem, ale to dopiero przy zabkowaniu, wczesniej nigdy nie bylo u nas odparzen. Ja pieluszke zmienialam jak tylko mala miala mokro, a nie jak niektorzy co 3h tylko przed karmieniem.
Na codzien uzywalam wacikow i przegotowanej wody (mialam ja w termosie obok przewijaka). Na wyjscia - chusteczki nawilzane Mustella.
I krem naklada sie tez na wargi, ja osobiscie tylko na zewnatrz, ale gdyby bylo odparzenie na tych mniejszych to tez bym nalozyla.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja smaruje tylko na noc bepanthenem w dzień wogole . Ponad dwa miesiące i żadnego zaczerwienienia czy oparzenia. Pieluszki zmieniam co karmienie czyli co 2,5 - 3 godz i nie trzymam się kurczowo jeden firmy. Kupuje jakie się trafia - Lidl, biedronka, Rosman, Tesco i też jeszcze żadne nie uczulily.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry