reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ale super !! Mi dużo stron na fejsie wyskoczyło i polubiłam te butiki dla dzieci i są meeeeega ubranka ! Tylko nie zamawiam bo nie wiem kto w brzuszku siedzi[emoji173] A już nie mogę się doczekać jak zacznę zamawiać [emoji14]

No właśnie dziewczyny .. jak nie znalyscie płci to zamawialyscie ciuszki ? My po usg 1trymestru kupiliśmy pierwsze body uniwersalne w h&m takie wiecie w dwupaku :) ale mąż nie chce żebym zamawiala i kupowała póki jeszcze nie wiemy nic...
Ja od początku mówię, że córcia będzie ale wiadomo mogę się mylić [emoji14] dziewczyny na kto po in vitro jak dodałam zdjęcie z prenatalnych to mówiły, że dziewczynka :D

Chętnie bym wpadła w szał zamawiania :D

@walczaca o szczescie A Ty szalejesz już i zamawiasz ? :D
Ja po polowkowych kupilam pierwsze ubranko. Też wtedy moje samopoczucie było o niebo lepsze [emoji5] Robilam Nifty także już na pierwszych prenatalnych dowiedzialam się że będzie córcia [emoji7]

No nie wiadomo czy chodzi tu o sumienie. Jeśli to wszystko tak dobrze działa czemu nie mamy państwowych banków krwi gdzie mogę oddać krew za darmo?
Ja tam nie mam zdania na ten temat. Napisałam to co przeczytałam. A że nie ma państwowych banków jakoś mnie to nie dziwi. U nas nie ma pieniędzy na leczenie a co dopiero na profilaktykę.

Nie wiem czy Cię pociesze, ale ja za samą wizytę płace 200 zł bez usg plus ewentualnie usg takie zwykłe 100 zł. Wizyty co 3-4 tygodnie. A takie dokładne usg jak np. połówkowe 300 zł. Jasne 300 zł to nie 600 zł, ale też Polska to nie Dania i zarobki inne, więc może u nas w Polsce wcale nie tak kolorowo patrząc na miesięczne wynagrodzenie :)
Ja za prenatalne placilam 250 zł a za wizytę z USG - 180 zł.

Nie wiem czy Cię pociesze, ale ja za samą wizytę płace 200 zł bez usg plus ewentualnie usg takie zwykłe 100 zł. Wizyty co 3-4 tygodnie. A takie dokładne usg jak np. połówkowe 300 zł. Jasne 300 zł to nie 600 zł, ale też Polska to nie Dania i zarobki inne, więc może u nas w Polsce wcale nie tak kolorowo patrząc na miesięczne wynagrodzenie :)
Ja jak jestem w Polsce to płace 200 zl z usg zwykłym i badaniem na fotelu. Tutaj ani razu nie miałam badania, żeby sprawdzić np szyjkę.Za tę 600-700 zł mam tutaj usg 3D/4D, badanie przepływów, film na DVD, kilka kolorowych zdjęć. Może to nie jest aż tak dużo. Oczywiście, zarobki są tutaj większe ale i ceny też czasami kosmiczne. Ogólnie życie tutaj jest drogie. Zobaczę, może się zdecyduję.

U mnie dzis dokladnie19+1 :) Ja pierwsze mizianie poczulam cos kolo 17tc a potem pare dni nic. Teraz troche czesciej czuje ale tez nieregularnie. Mysle, ze u Ciebie to moze byc juz TO :) blizniaki troche wiecej miejsca zajmuja i mysle, ze wczesniej bedziesz czula :) Mnie tez czesto pobolewa w dole brzucha to chyba normalne. Czasami mam twardy brzuch i tez sie martwie ale u mnie czesto to gazy sie gromadza, bo ja wcinam wszystko co popadnie, kapuste, fasolke szparagowa, kalafior itp :p
Myślisz że to już TO? No nieźle :p to teraz będę się wsluchiwala :-) oj u Ciebie to chiwla moment i będzie już brzuch różne kształty przybierał :-)

Ja też ostatnio zaobserwowałam twardy brzuch i zaczęłam się martwić. Ale ja dokładnie tak jak Ty wcinam wszystko co popadnie i prawdopodobnie to po prostu wzdęcia. Najgorzej jest wieczorami. Jak idę z psem na spacer wieczorny to ledwo kurtkę zapinam :)
A mam jeszcze do Ciebie takie pytanie. Czy te Twoje częste wizyty u lekarza spowodowane są tym, że Twój synek urodził się chory? Bo ja po połówkowym nie mam już ani jednego usg. Tylko wizyty u swojego lekarza, który tak jak połóżna, nie będzie mnie badać dokładnie. Jakoś nie wybrażam sobie obejść się bez usg do czerwca! Prywatnie kosztuje to tutaj mase pieniędzy. Chyba w Polsce jak będę to pójdę.
A kiedy będziesz w pl? Ja też wieczorem mam najgorzej i coś mi się wydaje że u mnie to też wzdęcia, chociaż do tej pory nigdy w życiu ich nie miałam :p

Ja w klinice za usg I trymestru zapłaciłam 400 zł

Ja jak jestem w Polsce to płace 200 zl z usg zwykłym i badaniem na fotelu. Tutaj ani razu nie miałam badania, żeby sprawdzić np szyjkę.Za tę 600-700 zł mam tutaj usg 3D/4D, badanie przepływów, film na DVD, kilka kolorowych zdjęć. Może to nie jest aż tak dużo. Oczywiście, zarobki są tutaj większe ale i ceny też czasami kosmiczne. Ogólnie życie tutaj jest drogie. Zobaczę, może się zdecyduję.
Ja za badanie z takimi rarytasami zapłaciłam 250 zł na polowkowym :) szyjkę macicy mam sprawdzana co wizytę manualnie( nie wiem jak to nazwać) i usg dopochwowo i Oczywiście USG Zosi ;)

reklama
Do góry