reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Zazdroszcze tego ubezpieczenia. U nas wszystko drogo...

Dla porownania u mojego lekarza od ivf ktory przyjezdza raz na 2 tyg tu do polskiej przychodni:
Prenatalne albo polowkowe 250euro
Pappa 500euro
Zwykle usg bez mierzenia czy wazenia dziecka 120e

Dodam ze wizyty mialam na poczatku co 2 tygodnie...

A i nie licze ze mam 100km w jedna strone[emoji6]

I nie macie opcji prywatnego ubezpieczenia?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny (te bardzoej doswiadczone) a jak to jest z tym smarowaniem pupy? Co uzywalyscie? Rozumiem ze co kilka zmian pieluszki i po kupie powinno sie jakis kremik uzyc a w razie odparzen cos mocniejszego (np.bepanthen) ale interesuje mnie jakich kremow wlasnie uzywalyscie co kilka zmian pieluszki?
Kupilam linomag a+e (sprawdzam wszystkie kosmetyki ze sroka i polecala) tylko teraz nie wiem czy on wystarczy czy moze co innego?
I rozumiem ze narzadow intymnych dziecka uwazamy zeby nie pomaziac kremem tak? Czyli pupcia i pachwinki tylko? Moze to banalbe pytanie ale ja nie mialam kontaktu z zadnym takim maluszkiem zeby sie nauczyc

Dziewczyny (te bardzoej doswiadczone) a jak to jest z tym smarowaniem pupy? Co uzywalyscie? Rozumiem ze co kilka zmian pieluszki i po kupie powinno sie jakis kremik uzyc a w razie odparzen cos mocniejszego (np.bepanthen) ale interesuje mnie jakich kremow wlasnie uzywalyscie co kilka zmian pieluszki?
Kupilam linomag a+e (sprawdzam wszystkie kosmetyki ze sroka i polecala) tylko teraz nie wiem czy on wystarczy czy moze co innego?
I rozumiem ze narzadow intymnych dziecka uwazamy zeby nie pomaziac kremem tak? Czyli pupcia i pachwinki tylko? Moze to banalbe pytanie ale ja nie mialam kontaktu z zadnym takim maluszkiem zeby sie nauczyc
Linomag i Linomag z cynkiem przy zaczerwienieniu(odparzenia). Smaruję przy każdej zmianie pieluszki i na szczęście póki co odparzen brak. Tez waciki i woda u nas.

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Ja smarowalam tylko rano i na noc bepanthenem. No chyba, ze bylo zaczerwienienie to wtedy tez. Jako cos mocniejszego uzywalam sudocrem, ale to dopiero przy zabkowaniu, wczesniej nigdy nie bylo u nas odparzen. Ja pieluszke zmienialam jak tylko mala miala mokro, a nie jak niektorzy co 3h tylko przed karmieniem.
Na codzien uzywalam wacikow i przegotowanej wody (mialam ja w termosie obok przewijaka). Na wyjscia - chusteczki nawilzane Mustella.
I krem naklada sie tez na wargi, ja osobiscie tylko na zewnatrz, ale gdyby bylo odparzenie na tych mniejszych to tez bym nalozyla.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja smaruje tylko na noc bepanthenem w dzień wogole . Ponad dwa miesiące i żadnego zaczerwienienia czy oparzenia. Pieluszki zmieniam co karmienie czyli co 2,5 - 3 godz i nie trzymam się kurczowo jeden firmy. Kupuje jakie się trafia - Lidl, biedronka, Rosman, Tesco i też jeszcze żadne nie uczulily.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry