reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

U nas wizyta prywatnie u gin to koszt rzedu 180€. Dlatego ja mam prywatne ubezpieczenie, place 60€ miesiecznie i moge chodzic do woli, badania mam za free, prenatalne tez i porod w prywatnym szpitalu tez [emoji4]
Jedyny warunek to bylo, ze 6 miesiecy przed zajsciem w ciaze musialam juz miec oplacone skladki.

Enviado desde mi iPhone utilizando Forum BabyBoom

reklama
A kiedy będziesz w pl? Ja też wieczorem mam najgorzej i coś mi się wydaje że u mnie to też wzdęcia, chociaż do tej pory nigdy w życiu ich nie miałam :p
Będę zaraz przed Świętami. Ja to na wzdęcia zawsze narzekałam. Jesteś szczesciarą, że nigdy ich nie miałaś :) Czytałam też, że powiększąjaca się macica uciska jelita i stąd te dolegliwości.

O widzisz i taki tok rozumowania mi się podoba :-) Wózek już mam wstępnie wybrany przez internet, muszę go tylko gdzieś w sklepie namierzyć, ale to już z M ustaliłam, że zrobimy od razu po połówkowym :-)
A jaki model macie upatrzony? Bo co do wózka to nie mam nic na oku, średnio mi się widzą podwójne i chce pójść do sklepu żeby w realu obczaić [emoji6]

Nie wiem czy Cię pociesze, ale ja za samą wizytę płace 200 zł bez usg plus ewentualnie usg takie zwykłe 100 zł. Wizyty co 3-4 tygodnie. A takie dokładne usg jak np. połówkowe 300 zł. Jasne 300 zł to nie 600 zł, ale też Polska to nie Dania i zarobki inne, więc może u nas w Polsce wcale nie tak kolorowo patrząc na miesięczne wynagrodzenie :)
Oj to dużo płacisz, ja za wizytę płacę 140zl i w tym oczywiście są zdjęcia 3D a nawet Pani dr zgrywa mi dodatkowe fotki na płycie

Oj to dużo płacisz, ja za wizytę płacę 140zl i w tym oczywiście są zdjęcia 3D a nawet Pani dr zgrywa mi dodatkowe fotki na płycie
W Warszawie takie są mniej więcej ceny.
Dziewczyny czy wchodzilyscie ostatnio na stronę hm? Chyba wprowadzili jakieś zmiany, bo beznadziejnie wyświetlają mi się produkty, jakby było ich mniej.

Ostatnia edycja:
U nas wizyta prywatnie u gin to koszt rzedu 180€. Dlatego ja mam prywatne ubezpieczenie, place 60€ miesiecznie i moge chodzic do woli, badania mam za free, prenatalne tez i porod w prywatnym szpitalu tez [emoji4]
Jedyny warunek to bylo, ze 6 miesiecy przed zajsciem w ciaze musialam juz miec oplacone skladki.

Enviado desde mi iPhone utilizando Forum BabyBoom
Zazdroszcze tego ubezpieczenia. U nas wszystko drogo...

Dla porownania u mojego lekarza od ivf ktory przyjezdza raz na 2 tyg tu do polskiej przychodni:
Prenatalne albo polowkowe 250euro
Pappa 500euro
Zwykle usg bez mierzenia czy wazenia dziecka 120e

Dodam ze wizyty mialam na poczatku co 2 tygodnie...

A i nie licze ze mam 100km w jedna strone[emoji6]

reklama
Do góry