reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
NO właśnie u mnie to samo, ale tez wiem już ze pora tez ma znaczenie, np. Jogurt z płatkami na 2 śniadanie cukier 112, a następnego dnia to samo tylko ze na 1 śniadanie cukier 140 :(
Na pierwsze śniadanie ja staram się jeść mało i delikatnie bez pieczywa np malutka porcja owsianki nie podnosi mi cukru przy 1sniad albo śledź, twarożek farmerski, bo rano jesteś na pusty żołądek i jak zjesz np owoc czy jogurt owocowy to jest mocny wyrzut cukru, teraz z tej strony wyczytałam co @Ropuszka666 podała że nie powinno się pić kawy zbożowej a ja z 3 dziennie pije i że mleka też rano nie można a kawa była z mleczkiem[emoji53] . Ja mam o tyle gorzej ze w uk ciemnego pieczywa nie dostanę bez dodatków typu karmel[emoji53] jedynie bułka w Lidlu ciemna jest ok ale przez zgage nie mam siły jej jeść na samą myśl już dostaje zgagi. Wytrwac do kwietnia bo już też mam dosyć katowania się.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

A usg prenatalne ma coś wspólnego z wynikami testu PAPA? W sensie jak usg zrobię u swojego lekarza i z tym usg pójdę odebrać wyniki PAPA to będzie ok??

Wyniki krwi lepiej mieć na wizytę usg wtedy wylicza na miejscu,chyba ze sie umówisz ze jak dojdą wyniki to jesCze raz posprawdza wszystko razem i tylko Ci prześle co mu wyszło.A jak masz bliźniaki to Pappa tez sie robi?

A co do smoczka to daje się od urodzenia czy jak? Ja to się boję, że z moją córcia będzie jak ze mną... Podobno do 4 tego (może nawet 5) roku życia musiałam zasypiać ze smokiem... Jaki wstyd :p W końcu mama powiedziała, że smoczek myszka zjadła i musiałam pogodzić się ze stratą :D To i tak lepiej, bo mojemu M powiedzieli, że kogut narobił na jego smoczek :D

Smoczek w teorii im pózniej tym lepiej a w praktyce... [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Wyniki krwi lepiej mieć na wizytę usg wtedy wylicza na miejscu,chyba ze sie umówisz ze jak dojdą wyniki to jesCze raz posprawdza wszystko razem i tylko Ci prześle co mu wyszło.A jak masz bliźniaki to Pappa tez sie robi?

Smoczek w teorii im pózniej tym lepiej a w praktyce... [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
A no właśnie chyba jak ciąża bliźniacza robi się Harmony.

NO właśnie u mnie to samo, ale tez wiem już ze pora tez ma znaczenie, np. Jogurt z płatkami na 2 śniadanie cukier 112, a następnego dnia to samo tylko ze na 1 śniadanie cukier 140 :(
Też tak mam czasem a na poczatku to płakałam do męża bo nie szła mi ta dieta , ja zmieniłam kompletnie kupne szynki kiełbasy, na schab pieczony lub szynkę pieczone i cukry mam też w granicach powyżej 90 do 115 ,i jogurtów nat już rzadko jem a jadłam z płatkami owsianymi górskimi plus kromkę chleba ciemnego ze słonecznikiem i cukier tak powyżej 100 a zamieniłam na twarożek domowy naturalny (piątnica) z biedronki dodaje odrobinę cukru plus 2 kromki chleba i cukier 98 czasem powyżej 100. Pozwalam sobie czasem na jakąś drożdzówke, na rogala z masłem ale cukier u mnie też powyzej tylko 100 lub jogurt smakowy ale cukier po tym mam już tak powyżej 130 więc bardzo bardzo radko.Na obiad jem tylko ziemniaki, filet z piekarnika sałata z jog natulanym plus przypawy plus szczypiorek lub inna surówka cukry powyżej 100.Odkąd stosuję dietę 7 tyg przekroczyłam powyżej 140 tylko 3 razy i to nie dawno ale normy nie były duze 143 i 144.Od cukrzycy prawdopodobnie wyszła mi niedoczynnosc tarczycy norma jest do 2,50 ja miałam powyzej 2,50 nie duzo ale diabetolog przepisał mi tabletki na obiżenie i od 3 tyg brania tabletki wynik jest w nornie powzyej 1,60 ale do końca ciązy niestety musze brac. Pocieszam się że powiedział mi teraz jak byłam na wizycie że za pare tyg wracam do żywych z jedzeniem. Każdy ma inny metabolizn przemiane i lekarz powiedział że może być cukier wyzszy od dnia gorszego,zmeczenia itd.

Na pierwsze śniadanie ja staram się jeść mało i delikatnie bez pieczywa np malutka porcja owsianki nie podnosi mi cukru przy 1sniad albo śledź, twarożek farmerski, bo rano jesteś na pusty żołądek i jak zjesz np owoc czy jogurt owocowy to jest mocny wyrzut cukru, teraz z tej strony wyczytałam co @Ropuszka666 podała że nie powinno się pić kawy zbożowej a ja z 3 dziennie pije i że mleka też rano nie można a kawa była z mleczkiem[emoji53] . Ja mam o tyle gorzej ze w uk ciemnego pieczywa nie dostanę bez dodatków typu karmel[emoji53] jedynie bułka w Lidlu ciemna jest ok ale przez zgage nie mam siły jej jeść na samą myśl już dostaje zgagi. Wytrwac do kwietnia bo już też mam dosyć katowania się.

Ja dzisiaj pol Kielc objezdzilam żeby znaleźć chleb bez karmelu, slodu, cukru itp., w końcu ze zdrowa żywnością pani mi dala bez gluten i napisane sugar free, ale po wczytaniu jednak cukier jest, ale juzzjadlam i nawet ze cukier w normie :). Mleka diabetolog mi całkowicie zabronila, a jogurt tylko naturalny jem. Ziemniakow jeszcze kategorycznie nie mogę a uwielbiam. Już mezowi powiedziałam ze jak urodze to ma do szpitala przyjść z opiekanymi ziemniaczkami i paczkiem z nadziniem rozanym polanym lurem i skorka pomaranczowa ;)

Ale dzisiaj dużo napisalyscie :)
Dużo ciekawych informacji.
Ja pomimo iż bym chciała karmić piersią kupiłam zestaw butelek z avent. Zawsze się przydadzą nawet później :)
Smoczki mam cztery różne bo nie wiem który nada się najlepiej.
Kupiłam podgrzewacz i sterylizator bo to też się przyda nawet później do podgrzania zupki czy deserku.
Co do leżaczkow nie mam tego problemu bo mam dostać w prezencie więc nawet nie wnikam jaki. Jaki by nie był będę zadowolona :)

Ja dzisiaj pol Kielc objezdzilam żeby znaleźć chleb bez karmelu, slodu, cukru itp., w końcu ze zdrowa żywnością pani mi dala bez gluten i napisane sugar free, ale po wczytaniu jednak cukier jest, ale juzzjadlam i nawet ze cukier w normie :). Mleka diabetolog mi całkowicie zabronila, a jogurt tylko naturalny jem. Ziemniakow jeszcze kategorycznie nie mogę a uwielbiam. Już mezowi powiedziałam ze jak urodze to ma do szpitala przyjść z opiekanymi ziemniaczkami i paczkiem z nadziniem rozanym polanym lurem i skorka pomaranczowa ;)
Ja mam tu diabetologow tragicznych. Jak powiedziałam że przez marchewkę cukier mi musiał podskoczyć bo była bardzo rozgotowana i słodka i sporo jej zjadłam a do tego była tylko pierś z kurczaka to powiedziała że marchewka nie podnosi cukru, a na tej stronie od ropuszki pisze ze marchew surowa może być, nie gotowana. Mój mąż wczoraj mówi niech ta ciąża już się kończy[emoji4] bo biedny nie może już słuchać o moich zachciankach i jak katuje się tym jedzeniem a i on nic nie może zjeść słodkiego by mi przykrości nie robić [emoji1]. Po ciąży to w ciasta buchne [emoji13]

Ja mam tu diabetologow tragicznych. Jak powiedziałam że przez marchewkę cukier mi musiał podskoczyć bo była bardzo rozgotowana i słodka i sporo jej zjadłam a do tego była tylko pierś z kurczaka to powiedziała że marchewka nie podnosi cukru, a na tej stronie od ropuszki pisze ze marchew surowa może być, nie gotowana. Mój mąż wczoraj mówi niech ta ciąża już się kończy[emoji4] bo biedny nie może już słuchać o moich zachciankach i jak katuje się tym jedzeniem a i on nic nie może zjeść słodkiego by mi przykrości nie robić [emoji1]. Po ciąży to w ciasta buchne [emoji13]

Marchewka gotowana ma chyba najwyższy indeks glikemiczny, warzywa ogolnie gotowane maja wyzsze niz na surowo,mnie ogólnie powiedziała ze to co rosnie nad ziemia jest ok , a to co pod ziemia be

reklama
Marchewka gotowana ma chyba najwyższy indeks glikemiczny, warzywa ogolnie gotowane maja wyzsze niz na surowo,mnie ogólnie powiedziała ze to co rosnie nad ziemia jest ok , a to co pod ziemia be
No widzisz a tu mi powiedziała że marchewke gotowana mogę jeść, na każdą wizytę jak idę mam innego diabetologa każdy klepie co innego, sam muszę sobie eliminować jedzenie. Dobrze ze malutka w wadze jest po środku widelek zobaczymy czy w lutym dużo przybierze na wadze.

Do góry