reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja myslalam, że swojemu dziecku przebije uszy tylko wtedy kiedy sama zechce. Uważam, że nie każda dziewczynka/kobieta musi mieć kolczyki. Jeśli chce to ok, jeśli nie też ok. Myślę, że akurat w tej kwestii dziecko powinno mieć wybór. Ja np. balabym się takiemu maleństwu przebijać uszy, ale nie uważam, że to coś złego. Większość moich koleżanek przebijaly uszy po komunii. Ja bardzo chciałam mieć kolczyki (miałam 5 lat), w końcu mama się zgodziła i pielęgniarka w przychodni przebiła mi igła. Mama wyszła, bo nie mogła patrzeć. A ja byłam z siebie taka dumna :D ale znam też kobiety, które nie mają przebitych uszu i nie chcą mieć.

W Hiszpanii przebija sie zazwyczaj jeszcze w szpitalu i nikomu nic od tego sie nie dzieje. Ja przebilam dopiero na studiach, igla, zrobila to moja kolezanka.
Jak moje dziecko nie bedzie chcialo nosic kolczykow to jej nie bede zmuszac. A poki co - mi sie podoba wiec nosi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Każdy jak tam uważa.
Każda ma swoje dziecko :DA niektóre nawet 2 :-p
No dokładnie :) Dlatego napisałam, że nie uważam, że to coś złego. Z drugiej strony mały dzidziuś nie pamięta tego przebijania i jedna trauma mniej w życiu :D Słyszałam, że czasami dzieci rezygnują ze strachu w gabinecie kosmetycznym :D

Dziewczyny a co do tego z chicco to jako fotelik do karmienia sie to nie sprawdzi. No chyba, ze da sie calkiem ten material zdjac i bedziecie prac codziennie czy co drugi dzien. Nie macie pojecia jak moze wygladac fotelik po jednym karmieniu [emoji38][emoji38]
Tak dla przykladu [emoji23][emoji12]
1517056675-9b5e3a9cb77e0af5-aaaaaa.jpeg

Cudeńko [emoji173]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już rozkłada ręce z moimi wynikami jem to samo i jednego dnia cukier np 6.2 a w następnym dniu po tym samym jedzeniu 8.6 ja mam inne jednostki norma jest 7.8. A diabetolog mądrzy się nie jesc tego, tego, i tego i jeszcze trochę to woda sama zostanie. U mnie też cukier skacze jak mam za duże przerwy między posiłkami i staram się jeść regularnie 6 posiłków dziennie ale widzę teraz ze i to nie pomaga. Aż mnie trzęsie jak mam znowu dzwonić i się tłumaczyć co jem i słuchać "więcej warzyw"

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
NO właśnie u mnie to samo, ale tez wiem już ze pora tez ma znaczenie, np. Jogurt z płatkami na 2 śniadanie cukier 112, a następnego dnia to samo tylko ze na 1 śniadanie cukier 140 :(

Kochana może być wina polędwicy u Mnie wszystkie wędliny odpadły . Od 30 tc cukier mi skakał nawet z powietrza i czasami dieta nie pomoże dlatego Ja już byłam na insulinie . Moja dieta nie była za specjalna bo przez zgagę i refluks tolerowałem tylko nabiał . Poczytaj może na tej stronie co można a co nie Link do: Home

Ok, dziekuje.

No właśnie i to mnie trochę stresuje... a to był pierwszy wolny termin. Wczoraj maluchy miały po 59,6 mm. Mi liczą termin od daty crio transferu a na usg wczoraj miałam datę 12 t 3d +/- 3 dni. I się martwię cy nie pojadę za późno na to usg :/ to taka granica właśnie...
Ja miałam w 11 +ileś dni dokładnie nie pamiętam. Kochana jak na bliźniaki to chyba lepiej jak wcześniej się umówisz bo im większy maluch tym trudniej będzie dostrzec szczegóły a szczególnie w ciąży bliźniaczej. Mi lekarz mówił że przy bliźniakach najlepiej do 12

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry