reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A co do smoczka to daje się od urodzenia czy jak? Ja to się boję, że z moją córcia będzie jak ze mną... Podobno do 4 tego (może nawet 5) roku życia musiałam zasypiać ze smokiem... Jaki wstyd :p W końcu mama powiedziała, że smoczek myszka zjadła i musiałam pogodzić się ze stratą :D To i tak lepiej, bo mojemu M powiedzieli, że kogut narobił na jego smoczek :D
Hmmm
Nie ma odpowiedzi na to pytanie.
Ja daję smoczek już od pierwszych dni życia już w szpitalu jak była na wczesniakach.
Mówią że jak dasz smoczek to nie będzie chciała cyca jak dasz butelkę to też nie ....
Moja ma w domu 5 smoczkow te misie są super Ale ma też normalne . Jje z butelki co 3/4 godziny a uwielbia cycka .....
Wkurza się jak się skończy mleko a ona głodna poprawi butelka i zadowolona . A czasem chce poprostu go przytulić i podziumkac .
Wszystko zależy od dziecka. I trochę od matki hi

Ostatnia edycja:
reklama
W aptece jak miala 5 miesiecy. I nie ja - moj M. Powiedzial, ze wracajac ze spaceru zapyta w aptece czy robia. Zapytal, a ze powiedzieli, ze tak to od razu przebil. Malo zawalu nie dostalam [emoji4] Ale podobno wogole nie plakala, tylko sie przestraszyla dzwieku pistoletu. Najpierw zakladaja takie zwykle apteczne i po ok miesiacu jak sie uszka zagoja to zmieniasz na jakie chcesz. Mozesz isc do apteki i oni Ci to zrobia. Ja sama jej zmienilam.
A Wasze kolczyki [emoji1303][emoji1303][emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Pójdę zapytać do apteki .Wiem że w niektórych szpitalach po porodzie odrazu przebijają jak mamusia chce ale nie zdążyłam się dowiedzieć czy u moim i wyszła Marcelina :laugh2:

Hmmm
Nie ma odpowiedzi na to pytanie.
Ja daję smoczek już od pierwszych dni życia już w szpitalu jak była na wczesniakach.
Mówią że jak dasz smoczek to nie będzie chciała cyca jak dasz butelkę to też nie ....
Moja ma w domu 5 smoczkow jje z butelki po 3/4 godziny a uwielbia cycka .....
Wkurza się jak się skończy mleko a ona głodna poprawi butelka i zadowolona . A czasem chce poprostu go przytulić i podziumkac .
Wszystko zależy od dziecka. I trochę od matki hi
To prawda. Mi też położna mówiła, że jak z butli będzie jadł to już nie będzie chciał cyca. I była zdziwiona, że mimo butli jeszcze jadł z cyca

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Pójdę zapytać do apteki .Wiem że w niektórych szpitalach po porodzie odrazu przebijają jak mamusia chce ale nie zdążyłam się dowiedzieć czy u moim i wyszła Marcelina :laugh2:

Chyba we wszytskich szpitalach w drugiej lub trzeciej dobie polozne przebijaja jesli tylko chcesz. Mnie przez te 5 miesiecy zapytano chyba z milion razy czemu nie ma kolczykow. Ja w szpitalu nie chcialam, bo stwierdzilam ze to za wczesnie.

Chyba we wszytskich szpitalach w drugiej lub trzeciej dobie polozne przebijaja jesli tylko chcesz. Mnie przez te 5 miesiecy zapytano chyba z milion razy czemu nie ma kolczykow. Ja w szpitalu nie chcialam, bo stwierdzilam ze to za wczesnie.

Mnie jeszcze nikt nie pytał hi
No i moja była maluska ucha prawie nie było widać..... to nawet się nie interesowałem. Teraz jest już duża ha ha ponad 4 kg to może bym wysłała męża by z nią poszedł :rofl2:

To prawda. Mi też położna mówiła, że jak z butli będzie jadł to już nie będzie chciał cyca. I była zdziwiona, że mimo butli jeszcze jadł z cyca

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
Moja skończy butelkę....
I patrzy się na cyca i uśmiecha i mlaska tak śmiesznie że mimo że zjadła 140 to być musi być.... czasem jest pusty bo właśnie skończyłam odciągnąć mleko ...
Jak jest najedzona to jej nie przeszkadza dziumka sobie

Alez jestem piekna. Kiedy przebijałas uszy i gdzie? Moja ma już kolczyki ale nie wiem gdzie się wybrać zrobić dziurki i trochę mi jej szkoda hi hi hi Zobacz załącznik 837066
Ja myslalam, że mojemu dziecku przebije uszy tylko wtedy kiedy sama zechce. Uważam, że nie każda dziewczynka/kobieta musi mieć kolczyki. Jeśli chce to ok, jeśli nie też ok. Myślę, że akurat w tej kwestii dziecko powinno mieć wybór. Ja np. balabym się takiemu maleństwu przebijać uszy, ale nie uważam, że to coś złego. Większość moich koleżanek przebijaly uszy po komunii. Ja bardzo chciałam mieć kolczyki (miałam 5 lat), w końcu mama się zgodziła i pielęgniarka w przychodni przebiła mi igła. Mama wyszła, bo nie mogła patrzeć. A ja byłam z siebie taka dumna :D ale znam też kobiety, które nie mają przebitych uszu i nie chcą mieć.

Ostatnia edycja:
orca-image-1517059898799.jpg_1517059899198.jpeg
orca-image-1517042939782.jpg_1517042940163.jpeg
a ja nie mogłam się zdecydować na leżaczek i Marcelina leży na sofie w salonie hi hi hi

Załączniki

• orca-image-1517059898799.jpg_1517059899198.jpeg
    orca-image-1517059898799.jpg_1517059899198.jpeg
    437 KB · Wyświetleń: 501
  • orca-image-1517042939782.jpg_1517042940163.jpeg
    orca-image-1517042939782.jpg_1517042940163.jpeg
    228,9 KB · Wyświetleń: 486
Ostatnia edycja:
reklama
Ja myslalam, że swojemu dziecku przebije uszy tylko wtedy kiedy sama zechce. Uważam, że nie każda dziewczynka/kobieta musi mieć kolczyki. Jeśli chce to ok, jeśli nie też ok. Myślę, że akurat w tej kwestii dziecko powinno mieć wybór. Ja np. balabym się takiemu maleństwu przebijać uszy, ale nie uważam, że to coś złego. Większość moich koleżanek przebijaly uszy po komunii. Ja bardzo chciałam mieć kolczyki (miałam 5 lat), w końcu mama się zgodziła i pielęgniarka w przychodni przebiła mi igła. Mama wyszła, bo nie mogła patrzeć. A ja byłam z siebie taka dumna :D ale znam też kobiety, które nie mają przebitych uszu i nie chcą mieć.
Każdy jak tam uważa.
Każda ma swoje dziecko :DA niektóre nawet 2 :-p

Do góry