reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja miałam 11t5dc i wtedy pobralam krew do testu pappa. Teraz we wtorek będzie 13t5dc i jadę na interpretację wyników i zobaczyć pęcherz Maleństwa bo na poprzedniej wizycie nie było widać. U Ciebie termin jest ok.bo wizyta powinna być przed uplywem 13 tygodnia i 6 dnia ciąży (trzeba tylko uważać jeśli ciąża rozwija się sporo szybciej niż wynika to z OM, bo czasami te kilka dni może mieć znaczenie. Maleństwo nie może mieć chyba więcej niż 84mm).
No właśnie i to mnie trochę stresuje... a to był pierwszy wolny termin. Wczoraj maluchy miały po 59,6 mm. Mi liczą termin od daty crio transferu a na usg wczoraj miałam datę 12 t 3d +/- 3 dni. I się martwię cy nie pojadę za późno na to usg :/ to taka granica właśnie...

reklama
Tak dokładnie taki z chicco i nawet ten kolor mietowy[emoji4]. Sprzedaje tiny love bo bardziej mi się podoba chicco i praktyczniejszy będzie dla mnie i faktycznie ten chicco jest wykonany porzadniej samą tkaninę można zdejmować i prac ale i cena jest wyższa.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Jak mówi mój tato - tanie mięso psy jedzą; albo - tylko bogaci ubierają się na bazarze. Ja uważam, że zaoszczędze kupując produkt trochę droższy, z odpowiednimi atestami itp. Nie ma co ukrywać, że jak się chce kupić coś dobrej jakości trzeba zapłacić trochę więcej. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale rzadko. A tak często jest, że kupi się coś tańszego, ale już jakość nie taka i niedługo okazuje się, że coś się zepsuło i trzeba kupić nowe. I gdzie tutaj oszczędność...

No właśnie i to mnie trochę stresuje... a to był pierwszy wolny termin. Wczoraj maluchy miały po 59,6 mm. Mi liczą termin od daty crio transferu a na usg wczoraj miałam datę 12 t 3d +/- 3 dni. I się martwię cy nie pojadę za późno na to usg :/ to taka granica właśnie...
ja mam liczone od OM czyli byłam w 12t4d bodajże jeżeli jest zrobiony przed 13t6d to jest ok,mój mały za każdym razem na wizycie USG u ginka jest straszy o parę dni a byliśmy ostatnio na tych prenatalnych po 30t to był akuart taki jak ja obliczam sobie sama 30t4d i tak też miałam wpisane że tydzień ciązy 30t4d

Dziewczyny a co do tego z chicco to jako fotelik do karmienia sie to nie sprawdzi. No chyba, ze da sie calkiem ten material zdjac i bedziecie prac codziennie czy co drugi dzien. Nie macie pojecia jak moze wygladac fotelik po jednym karmieniu [emoji38][emoji38]
Tak dla przykladu [emoji23][emoji12]
1517056675-9b5e3a9cb77e0af5-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Można prac w całości tkaninę, może i się nie nada dla samo już jedzacego dziecka jak to zademonstrowala twoja pociecha[emoji38].

To rzeczywiście tak na pograniczu będziesz. Jak Malenstwa będą za duże to nie da rady już wszystkiego sprawdzić...
A gdzie indziej do lekarza nie dasz rady się umówić?

To rzeczywiście tak na pograniczu będziesz. Jak Malenstwa będą za duże to nie da rady już wszystkiego sprawdzić...
A ja słyszałam takie opinie, że nawet lepiej robić usg bliżej 13 tygodnia, bo dzidziuś większy i wszystko ładnie widać. No ale jak jest naprawdę to nie wiem. Wiem tylko, że robi się do 13+6.

Właśnie chyba spróbuje zrobić to gdzieś indziej w tym tygodniu. Tylko tak jal wczoraj pobrana była w klinice krew do testu PAPA to teraz jak usg prenatalne zrobię w innym miejscu i wezmę je ze sobą do kliniki na.wyniki PAPY to będzie ok? Coś mi dr mówiła że te wyniki musza być razem z usg czy coś pomyliłam??

Można prac w całości tkaninę, może i się nie nada dla samo już jedzacego dziecka jak to zademonstrowala twoja pociecha[emoji38].

Ona je chrupka sama, brokulkowa byla karmiona lyzeczka, ale efekt podobny jakby jadla sama [emoji38][emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja słyszałam takie opinie, że nawet lepiej robić usg bliżej 13 tygodnia, bo dzidziuś większy i wszystko ładnie widać. No ale jak jest naprawdę to nie wiem. Wiem tylko, że robi się do 13+6.

W terminie sie mieści ale jak juz na forum sie zdarzyło na jednym prenatalnym sie nie skończyło i trzeba było na jeszcze jedna wizytę dlatego ja wolałam mieć tydzień rezerwy na powtórne badanie [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
W terminie sie mieści ale jak juz na forum sie zdarzyło na jednym prenatalnym sie nie skończyło i trzeba było na jeszcze jedna wizytę dlatego ja wolałam mieć tydzień rezerwy na powtórne badanie [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
A usg prenatalne ma coś wspólnego z wynikami testu PAPA? W sensie jak usg zrobię u swojego lekarza i z tym usg pójdę odebrać wyniki PAPA to będzie ok??

Do góry