reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Właśnie o tym mówimy,że wygląda fajnie :-)
Ale dla mnie przy bliźniakach zbyt drogi :-D i wydaje mi się, że te niskie to fajne są gdzieś też n wyjazdy np. na piknik bo można łatwo zabrać ze sobą, a ten wysoki już chyba mniej...
a co sądzisz o czymś takim?
Link do: Leżaczek bujaczek łóżeczko 5w1 UNIMO niebieski
Tylko właśnie nie wiem co to za firma :p
A ten wysoki chicco to też ma funkcję bujaczka?
Pocztaj sobie opinie o tym Unimo Link do: Kinderkraft Unimo żółty 5w1 - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Wg mnie kiepsko, że nie ma możliwości wyprania.

Co do leżaczka z tiny love, to mam taki sam jak @kredka82 turkusowy i wizualnie wygląda znacznie lepiej. Bardzo,bardzo mi się podobał i tak zostało. Mam bez tego daszku, a dałam za niego 270 zł, więc w Smyku nawet na promce drożej. :D
Fakt jest taki, że dzieciaczek leży w nim na płasko, a wyczytałam, że to bardzo ważne.

Prenatalne miałam w 13 tc, ale dokładnie co do dnia to już nie pamiętam :p

A dziś zamówiliśmy wózek. Powinien przyjść przed terminem porodu :)

Jestes chyba jedyna niezadowolona z niego jaka znam[emoji12] Moze ta nowa seria jakas inna (bo ja mam ten z turkusowymi paskami) i nie kupila bym innego. Uwazam ze jest super
To nie chodzi o to że nie zadowolona do końca, bo jest fajny i na swój sposób praktyczny, może tkanina taka sobie, ale to już pomijam. Jak dla mnie porównując ten a chicco to chicco bardziej będzie mi praktyczny, można dziecko mieć na każdej wysokości i nie nachylajac się, zwłaszcza kiedy będę karmić dziecko już siedzące, że nie będę musiała kupować szybko krzesełka do karmienia a może i go nie będę potrzebować bo ten sprawdzi się super jako krzesełko. Taka prawda z tymi akcesoriami dla maluchów że trzeba sprawdzić na swoim dziecku by wiedzieć czy to faktycznie był dobry wybor[emoji6].

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a kiedy robiłyście USG I trymestru??
Ja mam datę na 6.02, będzie to dokładnie 13 + 2 tc, czy to nie za późno??

Ja miałam 11t5dc i wtedy pobralam krew do testu pappa. Teraz we wtorek będzie 13t5dc i jadę na interpretację wyników i zobaczyć pęcherz Maleństwa bo na poprzedniej wizycie nie było widać. U Ciebie termin jest ok.bo wizyta powinna być przed uplywem 13 tygodnia i 6 dnia ciąży (trzeba tylko uważać jeśli ciąża rozwija się sporo szybciej niż wynika to z OM, bo czasami te kilka dni może mieć znaczenie. Maleństwo nie może mieć chyba więcej niż 84mm).

Dziewczyny a co do tego z chicco to jako fotelik do karmienia sie to nie sprawdzi. No chyba, ze da sie calkiem ten material zdjac i bedziecie prac codziennie czy co drugi dzien. Nie macie pojecia jak moze wygladac fotelik po jednym karmieniu [emoji38][emoji38]
Tak dla przykladu [emoji23][emoji12]
1517056675-9b5e3a9cb77e0af5-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jaki z chicco?
A coś takiego jest fajne?
Link do: CHICCO BABY HUG 4W1 LEŻACZEK ŁÓŻECZKO KRZESEŁKO
Ten ze zdjęcia które wstawilas jakoś mi się nie podoba. Co to za firma? Sprzedajesz ze względu na wygląd czy jakość?
Tak dokładnie taki z chicco i nawet ten kolor mietowy[emoji4]. Sprzedaje tiny love bo bardziej mi się podoba chicco i praktyczniejszy będzie dla mnie i faktycznie ten chicco jest wykonany porzadniej samą tkaninę można zdejmować i prac ale i cena jest wyższa.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mleko matki po miesiacu sie zmienia wiec przez miesiac mozna trzymac i podawac, ale dluzej nie ma sensu, bo dziecko bedzie za kazdym razem ptorzebowac mleka bardziej kalorycznego, wiec polroczniakowi mleko z okresu kiedy mial 3 miechy srednio sie nada. Mozna podac, nic sie nie stanie, ale lepiej tak dlugo nie przetrzymywac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisałam tylko ile można przechowywać. Nie wnikam w to czy ktoś po takim długim okresie będzie to mleko dawał dziecku.

Do góry