reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Super rosnie maleństwo :)

To już nie pierwszy przypadek jak i tym słyszę.
Głupi jeden dzień a tyle później czekania na decyzje.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Problem w tym że ja się z niczym nie spóźniłam z mojej strony wszystko zostało załatwione w terminach ale moja księgowa z pracy popełniła jeden mały błąd który skorygowala. Ja rozumiem że mają 30dni ale oni wysyłają mi pisma o kolejnych 60 no ***** mac (przepraszam za słownictwo) to od czego jest ustawowe 30dni że Sobie tym tylki podcieraja. Ale jak petent mam złożyć papiery do ZUS to o jeden dzień nie moze się spoznic

reklama
Problem w tym że ja się z niczym nie spóźniłam z mojej strony wszystko zostało załatwione w terminach ale moja księgowa z pracy popełniła jeden mały błąd który skorygowala. Ja rozumiem że mają 30dni ale oni wysyłają mi pisma o kolejnych 60 no ***** mac (przepraszam za słownictwo) to od czego jest ustawowe 30dni że Sobie tym tylki podcieraja. Ale jak petent mam złożyć papiery do ZUS to o jeden dzień nie moze się spoznic
No to źle zrozumiałam. No my nie możemy popełnić błędu, a za to zus czy inny urząd może sobie przedłużyć rozważenie decyzji. Szkoda słów. Taki mamy kraj

U mnie bylo tak. Z om miałam na 28.12 a z prenatalnych na 21.12. Po prenatalnych z usg wyszli mi na 19.12 i tak zostało. Tylko moi okazał się starszy o 2tyg wiec nie wiem jak to faktycznie wygląda. A urodziłam 8.12. Termin cc miałam na 19.12 ustalony, bo z om wyszło 28 i tak ustalali cc

Nie rozumiem tego przez ivf szczególnie że w usg mogą się pomylić z pomiarem. A już różnica 10dni przy ivf jest w ogóle nie zrozumiała. Ale zapewne wiedzą co robia

Nie rozumiem tego przez ivf szczególnie że w usg mogą się pomylić z pomiarem. A już różnica 10dni przy ivf jest w ogóle nie zrozumiała. Ale zapewne wiedzą co robia
Tylko mój porobić był nieplanowany. Syn chciał przyjść wcześniej i w 37tc się urodzil :)

I nie mialas problemu z wypłatą zus? A właśnie jak z kotrolami u Ciebie? Pamiętam że mówiłaś że masz wysoka kwotę i byli u Ciebie? Sprawdzali papiery? Jesteś "tylko" na etacie nie masz działalności?
Mam etat, płacą mi sporo, ale nie byli u mnie jeszcze. Może nie spieszy im się na moje zadupie za bardzo :D:D

No to źle zrozumiałam. No my nie możemy popełnić błędu, a za to zus czy inny urząd może sobie przedłużyć rozważenie decyzji. Szkoda słów. Taki mamy kraj

I Taki mamy rząd, wzmożone kontrolę i cofanie zasilkow zaczęły się od "dobrej zmiany"...

reklama
I nie mialas problemu z wypłatą zus? A właśnie jak z kotrolami u Ciebie? Pamiętam że mówiłaś że masz wysoka kwotę i byli u Ciebie? Sprawdzali papiery? Jesteś "tylko" na etacie nie masz działalności?
Ja tez od początku na l4 bylam

Do góry