reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A tymczasem, jestem po wizycie. Badanie robił ten sam lekarz co w listopadzie stwierdził 'no heartbeat' ... w tym samym pokoju na tej samej kozetce , Więc trzeslam.sie jak galareta, Ale cieszę się , że to on , bo jest bardzo dobry i znany w środowisku. Zrobił echo serca i obejrzał całe dziecko. Wszystko ok , tylko jest trochę za duży , obwód brzucha AC szczegolnie- powyżej 95centyla, ale reszta też duza, wiec dali mi skierowanie na krzywa , bo może być cukrzyca. Drugiego worka nie widział, krwiak to wg niego nie krwiak tylko tak jakoś ułożone łożysko, które jest ciągle bardzo nisko ż przodu , dodatkowy scan po 30tygodniu żeby to sprawdzić. Także może , nie idealnie ale póki co nie jest zle. [emoji4]
Jestem.szczesliwa , Ale jeszcze nie płakałam ;)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że jest dobrze :)

reklama
A tymczasem, jestem po wizycie. Badanie robił ten sam lekarz co w listopadzie stwierdził 'no heartbeat' ... w tym samym pokoju na tej samej kozetce , Więc trzeslam.sie jak galareta, Ale cieszę się , że to on , bo jest bardzo dobry i znany w środowisku. Zrobił echo serca i obejrzał całe dziecko. Wszystko ok , tylko jest trochę za duży , obwód brzucha AC szczegolnie- powyżej 95centyla, ale reszta też duza, wiec dali mi skierowanie na krzywa , bo może być cukrzyca. Drugiego worka nie widział, krwiak to wg niego nie krwiak tylko tak jakoś ułożone łożysko, które jest ciągle bardzo nisko ż przodu , dodatkowy scan po 30tygodniu żeby to sprawdzić. Także może , nie idealnie ale póki co nie jest zle. [emoji4]

To dobrze ze wszystko w miarę w normie . A kiedy robiłaś ostatnio krzywa ? Dużo przytyłaś już w ciazy ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno wszystko będzie super. A nawet jeśli to cukrzyca ciążowa to jest to do ogarnięcia. [emoji7] [emoji9] [emoji9]

To dobrze ze wszystko w miarę w normie . A kiedy robiłaś ostatnio krzywa ? Dużo przytyłaś już w ciazy ?

Nie robiłam krzywej w ciąży. W UK robią krzywa chyba po 32tc. W 14tc miałam +2kg , a od tamtej pory boję się wazyc... jutro może stanę na wage, Ale myślę że będzie ok +5/6... nie wiem czy to dużo na 21tc

Pytanie do dziewczyn co już mają wózki zakupione i wytestowane? Jakie polecacie ? Zaznaczę że muszą być koła pąpowane, bo mieszkam na Wsi i u nas drogi polne[emoji6] muszę coś poszukać nie drogiego i używany, bo u nas krucho z kasą...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie robiłam krzywej w ciąży. W UK robią krzywa chyba po 32tc. W 14tc miałam +2kg , a od tamtej pory boję się wazyc... jutro może stanę na wage, Ale myślę że będzie ok +5/6... nie wiem czy to dużo na 21tc

No to może tu być problem ale powiem Ci ze tu było troszkę dziewczyn co miały cukrzyce i dzieciaki faktycznie ponad 4kg . Eee to nie dużo przytyłaś . Myśle ze w sam raz teraz podobno zaczniesz dopiero przybierać [emoji6] ale co tam ważne żeby z dzieciątkiem wszystko dobrze było . Ja w ogóle podziwiam was dziewczyny mieszkające za granica . Jak czytam jakie tam maja lajtowe podejście do ciąży to Ja bym chyba osiwiała [emoji33]

No to może tu być problem ale powiem Ci ze tu było troszkę dziewczyn co miały cukrzyce i dzieciaki faktycznie ponad 4kg . Eee to nie dużo przytyłaś . Myśle ze w sam raz teraz podobno zaczniesz dopiero przybierać [emoji6] ale co tam ważne żeby z dzieciątkiem wszystko dobrze było . Ja w ogóle podziwiam was dziewczyny mieszkające za granica . Jak czytam jakie tam maja lajtowe podejście do ciąży to Ja bym chyba osiwiała [emoji33]

Mój pierworodny 4250 i 57cm... A i tak był malutki... cukrzycy wtedy nie miałam.
Tak , mają tu lajtowe podejście przewaznie , ale ja mam wyjątkowo dobra opiekę tym razem, głównie przez to , Że wybrałam dobry szpital no i jak patrzą , że ivf, poronienie, wada serca itp to trochę bardziej się przykladaja.
Ostatnio ogladalam z mężem Bridget Jones Baby, patrzę... A ona poszła rodzić do mojego szpitala ! [emoji3][emoji28]
A poza tym jadę niedługo na miesiąc do Pl to skonsultuje się z moją stara gin i porobie ewentualnie dodatkowe badania .

Aaa, to moje bejbi :
1500396159-aaaaaa.jpeg

Widzicie jaki uśmiech?! [emoji1]
A chwilę wcześniej kciuka ssal [emoji7]

@Oska305 przez Ciebie Tobiasz chodzi mi po głowie , przypomniałaś mi , Że to było moje ulubione imię w liceum, jakiś prezenter z muzycznego kanału tak miał na imię [emoji6]

reklama
Aaa, to moje bejbi :
1500396159-aaaaaa.jpeg

Widzicie jaki uśmiech?! [emoji1]
A chwilę wcześniej kciuka ssal [emoji7]

@Oska305 przez Ciebie Tobiasz chodzi mi po głowie , przypomniałaś mi , Że to było moje ulubione imię w liceum, jakiś prezenter z muzycznego kanału tak miał na imię [emoji6]

Śliczne Maleńkie Słoneczko [emoji7]

Tobiasz jakoś nigdy mi specjalnie po głowie nie chodził. Miał być Mikołaj, ale teraz ich pełno. Chciałam imię żeby było i tu i w UK, bo nie wiem jeszcze czy tam nie wrócę. Dlatego nasz Aniołek dostał imię Natan, a teraz będzie Tobiasz i Sara. Polecam. Tobinki to słodziaki. Już to wiem[emoji7] [emoji7] [emoji9]

Do góry