reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
W nich dzieci mają fatalna pozycje, kręgosłup w bardzo złym ustawieniu, napięcie mięśniowe osłabione,sa wbrew anatomii i prawidłowemu rozwojowi dziecka. Do tego dzieci bardzo często muszą zmienić gondole na spacerówka zanim zaczną siedzieć (nie każdy pomyśli tak jak Ty żeby wybrać duża gondole) i tego typu wozki nie dają możliwości na bezpieczna zmianę. Ale oczywiście kazdy kupuje to co uważa za stosowne ja na szczęście posiadam wiedzę i wyobraźnie i swojego dziecka nie skrzywdze :)
Widzisz nigdy nie spotkałam się wcześniej z takim nastawieniem do spacerówek kubełkowych . Byłam wręcz pewna ze są mega dla dziecka zwłaszcza ze na zachodzie Europy już odeszli od innego typu wózków . Na swoją obronę mam tylko to ze kiedy my przechodziliśmy z gondoli na spacerówkę mała miała 7mc . Teraz tez zamierzam w podobnym czasie tak zrobić . Człowiek uczy się całe życie .

Widzisz nigdy nie spotkałam się wcześniej z takim nastawieniem do spacerówek kubełkowych . Byłam wręcz pewna ze są mega dla dziecka zwłaszcza ze na zachodzie Europy już odeszli od innego typu wózków . Na swoją obronę mam tylko to ze kiedy my przechodziliśmy z gondoli na spacerówkę mała miała 7mc . Teraz tez zamierzam w podobnym czasie tak zrobić . Człowiek uczy się całe życie .

Za to muszę im przyznać ładny wygląd :)

Ja tez juz tak bardzo czekam... dzisiaj mi sie plakac chce, z powodu bez powodu wiec tak sobie rozmawiam do mojego zywego srebra w brzuchu i sobie placze

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tydzień temu po usg tym.pierwszym polowkowym , jechaliśmy na zakupy , a mnie taki płacz wziął w aucie że szok, mąż oczy, syn nie wie co się dzieje , a ja ŻE JESTEM TAKA SZCZĘŚLIWA DZISIAJ.... aż się zanosilam . Z hormonami nie wygrasz [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny pytanie co do kosmetyków . Często używałam tych skarpetek złuszczających ale odkąd jestem w ciąży to nie używałam . To samo ma się do maseczek z kwasami . Jak myślicie mogę spokojnie używać czy lepiej się wstrzymać ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nad skarpetakmi też się zastanawiałam , Ale kwasów robić nie mozna z resztą jak też większości zabiegów w salonach kosmetycznych... niestety

Fakt , Bardzo dużo kubelkowych spacerowek na ulicach w UK, ale oni tu nie dbają o takie rzeczy raczej. Normalne spacerówki też są i jest ich wiele. Słynne Maclareny np. Myślę że są ok , te modele XLR chyba.

reklama
A tymczasem, jestem po wizycie. Badanie robił ten sam lekarz co w listopadzie stwierdził 'no heartbeat' ... w tym samym pokoju na tej samej kozetce , Więc trzeslam.sie jak galareta, Ale cieszę się , że to on , bo jest bardzo dobry i znany w środowisku. Zrobił echo serca i obejrzał całe dziecko. Wszystko ok , tylko jest trochę za duży , obwód brzucha AC szczegolnie- powyżej 95centyla, ale reszta też duza, wiec dali mi skierowanie na krzywa , bo może być cukrzyca. Drugiego worka nie widział, krwiak to wg niego nie krwiak tylko tak jakoś ułożone łożysko, które jest ciągle bardzo nisko ż przodu , dodatkowy scan po 30tygodniu żeby to sprawdzić. Także może , nie idealnie ale póki co nie jest zle. [emoji4]
Jestem.szczesliwa , Ale jeszcze nie płakałam ;)

Do góry