reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
My też się zastanawiamy czy Alan nie jest za malutki na wakacje w innej strefie klimatycznej;) gdzieś wybierzemy się napewno ale być może jeszcze w tym roku tylko polskie morze:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ode mnie z pracy kolega polecial z 4 miesiecznym synkiem do Kolumbii, a drugi z 6miesieczna coreczka do Meksyku. Obie podroze bezproblemowe, mimo ze to bylo ponad 10h w samolocie, wiec Grecja, Wlochy czy Kanary Waszym maluchom na pewno nie zaszkodza. Zwlaszcza we wrzesniu kiedy temp juz robia sie przyjemne [emoji4]
I wiele hoteli jest przystosowanych do takich malot :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lile następną w kolejce jestem ja. termin na wczoraj a mój babelek się w ogóle nie spieszy.
Odkąd jestem na forum to chyba jestem jedyną ciezaroweczka po in vitro która jest po terminie,wszystkie rodzą dzieciaczki wczesniej.
Jutro znów ktg. I poważnie rozwazam rozmowe z lekarzem o CC., zaczynam się martwić o Wojtusia[emoji58]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję:) starałam się zrobić coś ładnego i funkcjonalnego jednocześnie i chyba się udało:)
Kupowałam je w Ikea:) system nazywa się Besta
A zdjęcia kuchni wyślę pod wieczór bo póki co jesteśmy poza domem i nie mam jak fotki pstryknąć:)

Jak bedziesz wrzucac ta kuchnie to prosze wrzuc jeszcze raz te zdjecia z kacika alana z lozeczkiem i tymi polkami. Dzieki

Jak bedziesz wrzucac ta kuchnie to prosze wrzuc jeszcze raz te zdjecia z kacika alana z lozeczkiem i tymi polkami. Dzieki
Kącik młodego mogę już wrzucić bo mam w telefonie zdjęcia:) proszę
1487854865-aaaaaa.jpeg
1487854879-aaaaaa.jpeg
1487854891-aaaaaa.jpeg
1487854901-aaaaaa.jpeg
1487854912-aaaaaa.jpeg

Mam pytanie moze sie orientujecie: jesli na macierzynskim/rodzicielskim zaszloby sie w ciaze to nalezy sie zwolnienie 100% platne a potem od nowa macierzynskie rok czasu?
Gdzies obilo mi sie o uszy ze po macierzynskim trzeba wrocic do pracy bybylo rok placenia skladek i dopiero wtedy nalezy sie od nowa zwolnienie i urlop platny macierzynski.
Jak jest naprawde? Mamy mrozaczka i chcialabym szybko wrocic po niego ale nie moge sobie pozwolic na dwa lata bez kasy.

Mam pytanie moze sie orientujecie: jesli na macierzynskim/rodzicielskim zaszloby sie w ciaze to nalezy sie zwolnienie 100% platne a potem od nowa macierzynskie rok czasu?
Gdzies obilo mi sie o uszy ze po macierzynskim trzeba wrocic do pracy bybylo rok placenia skladek i dopiero wtedy nalezy sie od nowa zwolnienie i urlop platny macierzynski.
Jak jest naprawde? Mamy mrozaczka i chcialabym szybko wrocic po niego ale nie moge sobie pozwolic na dwa lata bez kasy.
Jeśli na macierzyńskim zajdziesz w ciążę, to najlepiej go przerwać (oczywiście po części obowiązkowej), wrócić na 1 dzień do pracy (możesz w tym dniu wziąć urlop) i od następnego dnia przynieść L4. To tak w maksymalnym uproszczeniu :)

reklama
Do góry