reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Wspolczuje Wam dziewczyny, ja mieszkam daleko w "dziczy" i powietrze czyste. Chyba ze jakis sasiad chce oszczedzic na opale. Moge spacerowac do woli tylko boje sie po lesnych drogach lazic no znalezli slady wilkow i nie wiem co bym zrobila z wozkiem jakbym naszla na takie glodne stado. Wole trzymac sie zabudowan.

reklama
Kasia basia, ta ampulka jest dla dzieci od 6 miesiaca do 12 lat, wiec dlatego dalam pol bo sie balam jak zareaguje mi dziecko na ten steryd.
Dzis dam cala, jak lekarz kazal. Macie racje, z jakiegos powodu mu to przepisal, tym bardziej ze na poczatku mowil nam o nawilzaczu, a jak Tymek zakaslal, to zlecil te inhalacje.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Straw w pierwszej ulotce ktorej przeczytalam bylo napisane ze podaje sie je niemowletom i dzieciom od 6miesiaca zycia...

Straw, ja jak miałam zapalenie oskrzeli w ciąży to dostałam inhalacje z soli, ale to nie pomagało i potem steryd dostałam i pamiętam, że musiałam po tym płukać buzie. W było na ulotce, napisane, żeby przemywać buźkę i języczek dziecku.
Dziś mam pierwszą wizytę położnej, ciekawa jestem tej wizyty.
Nieagatko coraz wyżej jesteśmy w kalendarzu do porodu, a nie tak dawno byłam na samym dole :D

Straw, ja jak miałam zapalenie oskrzeli w ciąży to dostałam inhalacje z soli, ale to nie pomagało i potem steryd dostałam i pamiętam, że musiałam po tym płukać buzie. W było na ulotce, napisane, żeby przemywać buźkę i języczek dziecku.
Dziś mam pierwszą wizytę położnej, ciekawa jestem tej wizyty.
Nieagatko coraz wyżej jesteśmy w kalendarzu do porodu, a nie tak dawno byłam na samym dole :D

@natula a wez mi nawet nie mow [emoji16] Aplikacja pokazuje 37dni [emoji33] a ja caly czas mam przeczucie, ze wczesniej urodze. Moj maz wczoraj mial powazna rozmowe z Lili i powiedzial jej, ze jakby sie wczensiej wybierala to ma dac znac, zebysmy na zawal nie zeszli [emoji16] Dzis mam wizyte, ciekawe ile wazy moja kruszynka. A jak u Ciebie nastroje? Wszystko gotowe juz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@natula a wez mi nawet nie mow [emoji16] Aplikacja pokazuje 37dni [emoji33] a ja caly czas mam przeczucie, ze wczesniej urodze. Moj maz wczoraj mial powazna rozmowe z Lili i powiedzial jej, ze jakby sie wczensiej wybierala to ma dac znac, zebysmy na zawal nie zeszli [emoji16] Dzis mam wizyte, ciekawe ile wazy moja kruszynka. A jak u Ciebie nastroje? Wszystko gotowe juz?

Ostanie pranie ( puki co:-D ) zrobione, dziś jeszcze trochę prasowania. Wózek odebrany, więc chyba wszystko mamy. Tylko torbę muszę przepakować, bo mam naszykowaną do szpitala, ale nie do porodu, więc muszę przepakować i dopakować, no i torbę dla małej naszykować, aby M mi potem pół komody nie przywiózł :D Ja wizytę mam we wtorek i będzie mi pobierał Gbs i może pogadamy trochę o porodzie.

Ostanie pranie ( puki co:-D ) zrobione, dziś jeszcze trochę prasowania. Wózek odebrany, więc chyba wszystko mamy. Tylko torbę muszę przepakować, bo mam naszykowaną do szpitala, ale nie do porodu, więc muszę przepakować i dopakować, no i torbę dla małej naszykować, aby M mi potem pół komody nie przywiózł :D Ja wizytę mam we wtorek i będzie mi pobierał Gbs i może pogadamy trochę o porodzie.

Mi brakuje materaca, laktatora i monitora oddechu. Wszystko wybrane, ale sie zebrac z zamawianiem nie moge. A z monitorem to wogole nie wiem juz czy kupowac czy nie, bo boje sie, ze zamiast mnie uspokajac, bedzie mnie dodatkowo stresowal...
Rzeczy do szpitala przygotowane, ale nie spakowane do walizki jeszcze...
Reszta chyba jest :)

*** MAMUSIOWY KALENDARZ ***
LUTY

17: Peugeotka36 - wizyta z USG u gin prowadzącego ciążę
17: nieagatka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
17: husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
21: natula - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: Butterfly1331 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: Rustynka - II badania prenatalne
27: Atena33 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
28:ambicja1987- wizyta u lekarza prowadzącego.

MARZEC

01: Katharina 203 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
01: BeataWarszawa - USG połówkowe
02: cytrynkaxxxx84 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
03: Jogo - I badania prenatalne
07: Butterfly1331 - III badania prenatalne
16: Peugeotka36 - wizyta z USG u gin prowadzącego ciążę

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

22.02.2017 - Mavi: Zoja
23.02.2017 - Kajka*89: Wojtuś
21.03.2017 - ma_rta: dziewczynka
26.03.2017 - nieagatka: Liliana
28.03.2017 - natula: Natalia
05.04.2017 - husann: Jakub
06.04.2016 - rybka14: Wojtuś & Piotruś cc
14.04.2017 - Peugeotka36: Nicole cc
18.04.2017 - Atena33: Wiktor
21.04.2017 - Lile: Łucja & Łukasz
14.05.2017 - Katharina203: Maja
15.05.2017 - Butterfly1331: Staś
22.05.2017 - cytrynkaxxxx84: chłopiec
19.06.2017 - ema51: chłopiec
07.07.2017 - BeataWarszawa: Kaja
17.07.2017 - Rustynka: Franio
08.09.2017 - Jogo: ???

22.08.2017 - ambicja1987: ???

reklama
Mi brakuje materaca, laktatora i monitora oddechu. Wszystko wybrane, ale sie zebrac z zamawianiem nie moge. A z monitorem to wogole nie wiem juz czy kupowac czy nie, bo boje sie, ze zamiast mnie uspokajac, bedzie mnie dodatkowo stresowal...
Rzeczy do szpitala przygotowane, ale nie spakowane do walizki jeszcze...
Reszta chyba jest :)

Ja monitor już mam, też się zastanawiałam, ale M postanowił, że kupujemy. Ja nad laktatorem się zastanawiam jeszcze.

Do góry