reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja karmie tyle ile chce ssać pierś potem daje drugą i na koniec mm czasowo wygląda to bardzo różnie raz 10 min raz 40 ale u mnie to już chyba koniec kp:(

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
No to u mbie od tygodnia jest podobnie. Karmie ile tylko mały chce ssac daje druga. I tez jest różnie. Podobnie do TeQuili czasowo mam. I do tego jeszcze mm

U mnie z jednej piersi by zjadł mało i musialabym dawac wtedy więcej mm. A tak to trochę więcej zje mojego mleczka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Rybko do terminu mam jeszcze 5 dni także Zobaczymy ale cos zaczyna cisnac w dlu.. Brzuch mi opadł tak mówią wszyscy dookoła. Ciekawe co pokaże jutro ktg ale dopiero wieczorem jedziemy...

Wiem ze to oklepane ale pamiętam jak robilam sikacza a tu zaraz będę mieć synka w domu.. Kiedy zlecial ten czas...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny znacie sie na inhalacjach? Bo lekarz przepisal Tymkowi Nebbud do nebulizatora, a ja wyczytalam ze to steryd i boje mu sie dac.
Po co mu steryd wziewny na ten kaszel od suchego powietrza.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Takie nebudose steryd to ja tez w ciazy wciągam i mojej siostrze dla dziecka tez on byl zawsze przepisywany. Moja gin tez mi mowila ze to steryd ale to taki rodzaj jak sie podaje wczesniakom u ktorych w plucach nie ma surfaktantu wiec mam sie nie stresowac....ale jak masz watpliwosci to skonsultuj z innym lekarzem...

Ostatnia edycja:
Rybko do terminu mam jeszcze 5 dni także Zobaczymy ale cos zaczyna cisnac w dlu.. Brzuch mi opadł tak mówią wszyscy dookoła. Ciekawe co pokaże jutro ktg ale dopiero wieczorem jedziemy...

Wiem ze to oklepane ale pamiętam jak robilam sikacza a tu zaraz będę mieć synka w domu.. Kiedy zlecial ten czas...

Super czyli konczysz 40 Tydz ?? ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Steryd na suche powietrze?zwariował!nawilżaj dobrze mieszkanie a napewno Tymkowi kaszel przejdzie
Ja bym się póki co wstrzymała z lekami
Do noska wkrapiaj mu sól fizjologiczną to mu też nawilży śluzówki i ułatwi oddychanie:)

Dzwonilam jeszcze do tego lekarza i pytalam czy musze to dawac. Powiedzial ze jak nie dam to na swoja odpowiedzialnosc i ze moze mu sie pogorszyc. On ma od suchego powietra jakies zapalenie krtani czy cos takiego.
Dalam mu tylko pol tej ampulki, bo sie balam wiecej. Ten lekarz jest bardzo chwalony u nas, bo wyciaga dzieci z zapalenia pluc gdzie inni daja juz skierowanie do szpitala. Nie daje antybiotykow tylko leczy inhalacjami.
No tylko ja mam teraz metlik w glowie, bo do inhalacji mamy steryd i nie wiem czy to taki dobry lekarz
sam w sobie, czy to przez sterydy taki dobry...

Mi tez sie wydaje ze dopiero szlam na bete a tu obok w łóżeczku smacznie śpi dwumiesięczna dziewczynka [emoji3]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzwonilam jeszcze do tego lekarza i pytalam czy musze to dawac. Powiedzial ze jak nie dam to na swoja odpowiedzialnosc i ze moze mu sie pogorszyc. On ma od suchego powietra jakies zapalenie krtani czy cos takiego.
Dalam mu tylko pol tej ampulki, bo sie balam wiecej. Ten lekarz jest bardzo chwalony u nas, bo wyciaga dzieci z zapalenia pluc gdzie inni daja juz skierowanie do szpitala. Nie daje antybiotykow tylko leczy inhalacjami.
No tylko ja mam teraz metlik w glowie, bo do inhalacji mamy steryd i nie wiem czy to taki dobry lekarz
sam w sobie, czy to przez sterydy taki dobry...

Zrobisz jak uważasz ale z ciekawości poczytałam o tym leku i stosuje się go długotrwałe u niemowląt od 6 miesiaca z ostrym zapaleniem krtani i w leczeniu astmy
Jak dla mnie za silny lek jak na leczenie dolegliwości spowodowanych suchym powietrzem ale ja lekarzem nie jestem i mogę się mylić

Zrobisz jak uważasz ale z ciekawości poczytałam o tym leku i stosuje się go długotrwałe u niemowląt od 6 miesiaca z ostrym zapaleniem krtani i w leczeniu astmy
Jak dla mnie za silny lek jak na leczenie dolegliwości spowodowanych suchym powietrzem ale ja lekarzem nie jestem i mogę się mylić

Tequila, ja tez sie boje go dawac ale dalam pol ampulki. Nie wiem co Tymek dokladnie tam ma od tego suchego powietrza. Ale jak mi powiedzial, ze jak nie dam to na wlasna odpowiedzialnosc, to dalam bo mialam juz przed oczami szpital, ze znow tam jeszcze trafi. A on nqprawde ma straszny ten kaszel. Dlatego Was pytam czy wiecie cos o tym leku.

reklama
A ja bym sie bala eksperymentowac i podwazac opinie lekarza. Nie wzielabym na siebie takiej odpowiedzialnosci. Zadna z nas tutaj nie ma medycznego wyksztalcenia, wiec jakakolwiek rada powinna miec mniejsze znaczenie niz zalecenie lekarza. Ale oczywiscie - Twoje dziecko, Twoja decyzja.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry