reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny znacie sie na inhalacjach? Bo lekarz przepisal Tymkowi Nebbud do nebulizatora, a ja wyczytalam ze to steryd i boje mu sie dac.
Po co mu steryd wziewny na ten kaszel od suchego powietrza.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Steryd na suche powietrze?zwariował!nawilżaj dobrze mieszkanie a napewno Tymkowi kaszel przejdzie
Ja bym się póki co wstrzymała z lekami
Do noska wkrapiaj mu sól fizjologiczną to mu też nawilży śluzówki i ułatwi oddychanie:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie pomogę, bo nie znam.

Dziewczyny z tym smogiem to jakaś porażka. Końca nie widać. Jak to ma tak wyglądać to serio rozważę powrót do Trójmiasta. Szkoda dzieci.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U nas wczoraj normy byly przekroczone o 900 % [emoji33] [emoji33] nie wyszlam z domu a w lazience tak śmierdziało ze az głowa bolala. dzisiaj sledzilam na bieżąco pomiary i udalo mi się wstrzelic na dwie godzinki kiedy bylo ok.

Dziewczyny czytam "język niemowląt " i dowiedzialam sie ze źle karmie. Jak wy karmicie? Ja po 15-20 min z jednej piersi , odbicie i to samo z drugiej. A teraz wyczytalam ze powinno sie (w tym przedziale wiekowym w jakim jest mała) karmic ok. 30 min z jednej piersi i druga pierś dopiero przy kolejnym karmieniu. Bo tylko wtedy dziecko otrzymuje 3 rodzaje mleka poczatkowe czyli zaspokaja pragnienie, srodkowe czyli drugie danie i mleko koncowe ktore jeat gęste jak śmietanka i zawiera bardzo cenne tluszcze. To mleko zaczyna się wytwarzac dopiero po 15-18 min ssania a jesli sie karmi tak jak ja do tej pory to organizm przestaje je wytwarzac [emoji50]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas wczoraj normy byly przekroczone o 900 % [emoji33] [emoji33] nie wyszlam z domu a w lazience tak śmierdziało ze az głowa bolala. dzisiaj sledzilam na bieżąco pomiary i udalo mi się wstrzelic na dwie godzinki kiedy bylo ok.

Dziewczyny czytam "język niemowląt " i dowiedzialam sie ze źle karmie. Jak wy karmicie? Ja po 15-20 min z jednej piersi , odbicie i to samo z drugiej. A teraz wyczytalam ze powinno sie (w tym przedziale wiekowym w jakim jest mała) karmic ok. 30 min z jednej piersi i druga pierś dopiero przy kolejnym karmieniu. Bo tylko wtedy dziecko otrzymuje 3 rodzaje mleka poczatkowe czyli zaspokaja pragnienie, srodkowe czyli drugie danie i mleko koncowe ktore jeat gęste jak śmietanka i zawiera bardzo cenne tluszcze. To mleko zaczyna się wytwarzac dopiero po 15-18 min ssania a jesli sie karmi tak jak ja do tej pory to organizm przestaje je wytwarzac [emoji50]

Wczoraj w szkole rodzenia mówili nam ze trzeba karmic z jednej piersi a kolejne karmienie z drugiej.kiedy zapytaliśmy dlaczego to położna powiedziała ze dzidziuś ma najpierw " zupe" ;) potem " obiad " i popija" kompotem" także widać tak jest, w wyjątkowych okolicznościach powiedziala ze daje się druga pierś, ale to już dla większych

Steryd na suche powietrze?zwariował!nawilżaj dobrze mieszkanie a napewno Tymkowi kaszel przejdzie
Ja bym się póki co wstrzymała z lekami
Do noska wkrapiaj mu sól fizjologiczną to mu też nawilży śluzówki i ułatwi oddychanie:)

Dokładnie u mnie reczniki u sól fizjologiczna w użyciu. Pediatra tez mi nic nie przepisywala na to

Wczoraj w szkole rodzenia mówili nam ze trzeba karmic z jednej piersi a kolejne karmienie z drugiej.kiedy zapytaliśmy dlaczego to położna powiedziała ze dzidziuś ma najpierw " zupe" ;) potem " obiad " i popija" kompotem" także widać tak jest, w wyjątkowych okolicznościach powiedziala ze daje się druga pierś, ale to już dla większych
Pozbawialam dziecko kompotu [emoji20] [emoji20]

Ja karmie tyle ile chce ssać pierś potem daje drugą i na koniec mm czasowo wygląda to bardzo różnie raz 10 min raz 40 ale u mnie to już chyba koniec kp:(

reklama

Ja karmie 15-20 na jednej piersi odbicie i druga tak samo. Mi tak mowila polozna i tego się trzymam. Zaś kolezanka, która rodziła 7 lat temu właśnie karmiła jak czytasz ze jedna pierś do końca a kolejne karmienie druga. I teraz druga koleżanka tez tak karmi

Do góry