reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny znacie sie na inhalacjach? Bo lekarz przepisal Tymkowi Nebbud do nebulizatora, a ja wyczytalam ze to steryd i boje mu sie dac.
Po co mu steryd wziewny na ten kaszel od suchego powietrza.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Steryd na suche powietrze?zwariował!nawilżaj dobrze mieszkanie a napewno Tymkowi kaszel przejdzie
Ja bym się póki co wstrzymała z lekami
Do noska wkrapiaj mu sól fizjologiczną to mu też nawilży śluzówki i ułatwi oddychanie:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie pomogę, bo nie znam.

Dziewczyny z tym smogiem to jakaś porażka. Końca nie widać. Jak to ma tak wyglądać to serio rozważę powrót do Trójmiasta. Szkoda dzieci.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U nas wczoraj normy byly przekroczone o 900 % [emoji33] [emoji33] nie wyszlam z domu a w lazience tak śmierdziało ze az głowa bolala. dzisiaj sledzilam na bieżąco pomiary i udalo mi się wstrzelic na dwie godzinki kiedy bylo ok.

Dziewczyny czytam "język niemowląt " i dowiedzialam sie ze źle karmie. Jak wy karmicie? Ja po 15-20 min z jednej piersi , odbicie i to samo z drugiej. A teraz wyczytalam ze powinno sie (w tym przedziale wiekowym w jakim jest mała) karmic ok. 30 min z jednej piersi i druga pierś dopiero przy kolejnym karmieniu. Bo tylko wtedy dziecko otrzymuje 3 rodzaje mleka poczatkowe czyli zaspokaja pragnienie, srodkowe czyli drugie danie i mleko koncowe ktore jeat gęste jak śmietanka i zawiera bardzo cenne tluszcze. To mleko zaczyna się wytwarzac dopiero po 15-18 min ssania a jesli sie karmi tak jak ja do tej pory to organizm przestaje je wytwarzac [emoji50]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas wczoraj normy byly przekroczone o 900 % [emoji33] [emoji33] nie wyszlam z domu a w lazience tak śmierdziało ze az głowa bolala. dzisiaj sledzilam na bieżąco pomiary i udalo mi się wstrzelic na dwie godzinki kiedy bylo ok.

Dziewczyny czytam "język niemowląt " i dowiedzialam sie ze źle karmie. Jak wy karmicie? Ja po 15-20 min z jednej piersi , odbicie i to samo z drugiej. A teraz wyczytalam ze powinno sie (w tym przedziale wiekowym w jakim jest mała) karmic ok. 30 min z jednej piersi i druga pierś dopiero przy kolejnym karmieniu. Bo tylko wtedy dziecko otrzymuje 3 rodzaje mleka poczatkowe czyli zaspokaja pragnienie, srodkowe czyli drugie danie i mleko koncowe ktore jeat gęste jak śmietanka i zawiera bardzo cenne tluszcze. To mleko zaczyna się wytwarzac dopiero po 15-18 min ssania a jesli sie karmi tak jak ja do tej pory to organizm przestaje je wytwarzac [emoji50]

Wczoraj w szkole rodzenia mówili nam ze trzeba karmic z jednej piersi a kolejne karmienie z drugiej.kiedy zapytaliśmy dlaczego to położna powiedziała ze dzidziuś ma najpierw " zupe" ;) potem " obiad " i popija" kompotem" także widać tak jest, w wyjątkowych okolicznościach powiedziala ze daje się druga pierś, ale to już dla większych

Steryd na suche powietrze?zwariował!nawilżaj dobrze mieszkanie a napewno Tymkowi kaszel przejdzie
Ja bym się póki co wstrzymała z lekami
Do noska wkrapiaj mu sól fizjologiczną to mu też nawilży śluzówki i ułatwi oddychanie:)

Dokładnie u mnie reczniki u sól fizjologiczna w użyciu. Pediatra tez mi nic nie przepisywala na to

Wczoraj w szkole rodzenia mówili nam ze trzeba karmic z jednej piersi a kolejne karmienie z drugiej.kiedy zapytaliśmy dlaczego to położna powiedziała ze dzidziuś ma najpierw " zupe" ;) potem " obiad " i popija" kompotem" także widać tak jest, w wyjątkowych okolicznościach powiedziala ze daje się druga pierś, ale to już dla większych
Pozbawialam dziecko kompotu [emoji20] [emoji20]

Ja karmie tyle ile chce ssać pierś potem daje drugą i na koniec mm czasowo wygląda to bardzo różnie raz 10 min raz 40 ale u mnie to już chyba koniec kp:(

reklama

Ja karmie 15-20 na jednej piersi odbicie i druga tak samo. Mi tak mowila polozna i tego się trzymam. Zaś kolezanka, która rodziła 7 lat temu właśnie karmiła jak czytasz ze jedna pierś do końca a kolejne karmienie druga. I teraz druga koleżanka tez tak karmi

Do góry