reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Nie kupilam ;) bo wózek obiecali dziadkowie, no i ja chcę właśnie rico brano ;) ale z racji mogę cisnienia slabo mobilna jestem teraz....a mowilam im kupić wcześniej, żebym pojechali a oni wiecznie ze za wcześnie a teraz leżę plackiem bo wszyscy boją się żebym nie dostała cholestazy, choć żadnych podejrzanych objawów nie mam.Chyba się wkurza i jutro zamówie rico rano

Nie kupilam :( !!::( :( bo dziadkowie obiecali wózek, mi się najbardziej podoba właśnie rico brano carbon. No i prosiłam pojedzie wcześniej poszukac go w Białymstoku gdzie jest, zobaczyć na żywo.Ale sytuacja się zmieniła ja z racji mojego cisnienia jestem trochę uwięziona w domu, mam grzecznie leżeć żeby nie dostać cholestazy. I teraz jeszcze bardziej się wkurzam, jestem dobrej myśli ale jak wyjdzie ze trzeba dla dobra maluszka ciąć :( ;( az wyc mi się chce bo mowilam ze trzeba wcześniej! Chyba sama w poniedziałek zamówię 3 w 1 na alegro i będzie z bani.Tobie się podoba mi się podoba, na żywo nie musze oglądać!!!!
A mi sie wlasnie riko nano nie podoba bo tez mialam do wybory i jak tak staly obok siebie to wybralam brano. Wiec jak jestes tak bardzo zdecydowano na ten wozek to zamow na allegro ja bym tak zrobila. A ty lez i odpoczywaj bo z cisnieniem to nie ma zartow a teraz maluszek najwazniejszy

reklama
Kochana najważniejsze że to nie jakaś straszna choroba malucha :) o całym pobycie szybko zapomni i wy również:) jesteście już w domku?co z twoimi piersiami?skąd ta krew?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Krew napewno z nrodawek, ale skad dokladnie nie wiem. Brodawki nie sa uszkodzone jak patrze, laktator sciaga czyste mleczko. Jak przystawie Tymka krew sie leje jak z kranu. Dziecko inaczej ciagnie niz laktator podobno. Piersi dzis ze zgrubieniami i strasznie mnie bolala ta jedna piers. Grzalam pod prysznicem i grzalam suszarka. Masowalam. Sciagalam. Strasznie bolalo, rwacy bol i jakby mi ktos igly wbijal. Dlugo szli po kropelce, a w koncu poszlo strumieniem. Sciagnelam z tej piersi 150ml. Po 3 godzinach tylko 50ml sciagnelam i znow po kropelce. Teraz robie dluzsza przerwe bo nie wiem czy mi sie jeszcze mleko nie wuprodukowalo, czy bede po kapuste jechala[emoji15] Biore paracetamol. Moj wampirek chyba mi jakies zakonczenia nerwowe uszkodzil bo bardzo mnie boli ta jedna piers i mam problem ze sciaganiem z niej pokarmu. A tak sie cieszylam ze w koncu pieknie je z piersi, ze mi sie udalo. A tu klops, porazka na calej lini[emoji15]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a jak to jest wszyscy w okolo klepia ze kobieta w ciazy powinna zdrowo sie odywiac aby mleko bylo pozywne dla dziecka a to skoro jecie Po bulce dziennie to ok !? Mleka produkcja czerpie korzysci z nas tych kilogramow co sie przytylo?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wlasnie tego sie balam jakis czas temu bo faktycznie przez to niejedzenie calymi dniami pokarm z czego ma sie robic. Ale mala przybiera wiec chyba nie jest źle.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Krew napewno z nrodawek, ale skad dokladnie nie wiem. Brodawki nie sa uszkodzone jak patrze, laktator sciaga czyste mleczko. Jak przystawie Tymka krew sie leje jak z kranu. Dziecko inaczej ciagnie niz laktator podobno. Piersi dzis ze zgrubieniami i strasznie mnie bolala ta jedna piers. Grzalam pod prysznicem i grzalam suszarka. Masowalam. Sciagalam. Strasznie bolalo, rwacy bol i jakby mi ktos igly wbijal. Dlugo szli po kropelce, a w koncu poszlo strumieniem. Sciagnelam z tej piersi 150ml. Po 3 godzinach tylko 50ml sciagnelam i znow po kropelce. Teraz robie dluzsza przerwe bo nie wiem czy mi sie jeszcze mleko nie wuprodukowalo, czy bede po kapuste jechala[emoji15] Biore paracetamol. Moj wampirek chyba mi jakies zakonczenia nerwowe uszkodzil bo bardzo mnie boli ta jedna piers i mam problem ze sciaganiem z niej pokarmu. A tak sie cieszylam ze w koncu pieknie je z piersi, ze mi sie udalo. A tu klops, porazka na calej lini[emoji15]

Mnie dzisiaj tez jedna piers boli jak mala je z niej. I mam zgrubienie :/

Wlasnie tego sie balam jakis czas temu bo faktycznie przez to niejedzenie calymi dniami pokarm z czego ma sie robic. Ale mala przybiera wiec chyba nie jest źle.

Poczytajcie o diecie na mlecznym wsparciu. Pardzo pomocna strona.
A u nas w miescie ponoc jest swietny doradca laktacyjny ktory pomaga nawet kobietom ktore adoptowaly dziecko, karmic piersia. Podobno wszystko jest w glowie i tak tez sie da.
Moze jak zapomne ten koszmar, podejme ostatnia probe z kp z ta doradczynia laktacyjna, narazie mam dosc, mam dola i tyle.

Boże,bidulka :(
Ja to chyba bym ich tam rozniosla normalnie :/
Kochana,najważniejsze że już wszystko się wyjaśniło i macie to za sobą.
Dobrze,że takie malutkie dzieci szybko zapominają.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
My tam caly oddzial postawilismy na nogi. Non stop sie upominalismy o wyniki i badania. Caly czas do nich chodzilismy. Pewnie dlugo beda o nas gadac. Ale ten szpital ma taka renome, ze jak chcesz sie wykonczyc to najlepiej tam jechac.

Martka to masuj i przed karmieniem ogrzewaj to lepiej mleko splywa. Tylko masuj takimi glaskajacymi ruchami w kierunku brodawki.
Madra teraz jestem bo sie oczytalam[emoji12]

Wlasnie zawsze tak masowalam i wtedy wręcz tryskalo a dzisiaj chyba mi sie zapchal kanalik jakis bo na sutku mam białą kropeczke

reklama
Do góry