reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Nie moge po jedzeniu bo wtedy wymiotuje ale fakt wtedy lezy grzecznie. Mam wiec wybor albo przebieram przy wrzaskach albo w wymiotach [emoji52]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze a może nakarmić poczekać aż trochę się ułoży i dopiero przebrać?a malutka odbija po jedzeniu? Bo Alan częściej ulewa jak nie odbije po jedzeniu

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Martka a Twoj maluszek nie jest przekarmiony??? [emoji12]
Ja wracam z wizyty od pediatry neonatologa i moj maly jest przekarmiony i dlatego rzyga i mu sie ulewa. Duzo przybiera i lekarz mowi ze jak dziecko duzo przybiera to tez nie jest dobrze. Mam mu dalej dawac jak dawalam ale nie zwiekszac przez jakis czas porcji. Mam nie budzic na jedzenie. Wazy juz 4610[emoji1]

No i troche cwiczen mamy. Pierwszy lekarz ktory porzadnie zajal sie naszym maluszkiem!!!
Ma szpotawe nozki czy jak to sie tam nazywa, ale nie wrodzone tylko wynika to z ulozenia w brzuszku i braku w nim miejsca, wiec wypracuje sie to cwiczeniami.
Do tego lekka asymetria i tez cwiczenia.
Bioderka juz sa ok.
Torbielki w splocie naczyniowkowym w glowce dalej sa ale sie nie powiekszaja i lekarz mowi ze duzo dzieci je ma i zyje i zeby tym sie nie martwic.
No i z moja dieta mi namieszal, kazal wszystko jesc tylko lekko i zdrowo i obserwowac dziecko i powoli wprowadzac produkty.
No i jeszcze...maly mial pampersika i pajacyk welurowy i lekarz mowi ze jest przegrzewany. Mamy lzej ubierac. W domu ma byc 20 stopni a do kapieli 22.
Chyba wszystko napisalam[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
O kurcze duży chłopak [emoji4]a co z tymi nóżkami? Jak poznać że coś jest nie tak?

Staw a ile Twój synek ma tygodni?

U nas w rodzinie jest dziewczynka, która ponad 5kg wazy a ma 9 tyg i lekarz powiedział ze za dużo je.

Martka a Twoj maluszek nie jest przekarmiony??? [emoji12]
Ja wracam z wizyty od pediatry neonatologa i moj maly jest przekarmiony i dlatego rzyga i mu sie ulewa. Duzo przybiera i lekarz mowi ze jak dziecko duzo przybiera to tez nie jest dobrze. Mam mu dalej dawac jak dawalam ale nie zwiekszac przez jakis czas porcji. Mam nie budzic na jedzenie. Wazy juz 4610[emoji1]

No i troche cwiczen mamy. Pierwszy lekarz ktory porzadnie zajal sie naszym maluszkiem!!!
Ma szpotawe nozki czy jak to sie tam nazywa, ale nie wrodzone tylko wynika to z ulozenia w brzuszku i braku w nim miejsca, wiec wypracuje sie to cwiczeniami.
Do tego lekka asymetria i tez cwiczenia.
Bioderka juz sa ok.
Torbielki w splocie naczyniowkowym w glowce dalej sa ale sie nie powiekszaja i lekarz mowi ze duzo dzieci je ma i zyje i zeby tym sie nie martwic.
No i z moja dieta mi namieszal, kazal wszystko jesc tylko lekko i zdrowo i obserwowac dziecko i powoli wprowadzac produkty.
No i jeszcze...maly mial pampersika i pajacyk welurowy i lekarz mowi ze jest przegrzewany. Mamy lzej ubierac. W domu ma byc 20 stopni a do kapieli 22.
Chyba wszystko napisalam[emoji6]

Przy 20 stopniach to zamarznac można; )my mamy w domu 23 stopnie [emoji4]fajnie że zaczniesz normalnie jeść bo jak czytałam jaką masz dietę to aż się głodna zrobiłam [emoji4]i zaczęłam się zastanawiać czy ja nie przesadzam hihi
A gdzie do tego pediatry jechałas? Do Bytomia?

O kurcze duży chłopak [emoji4]a co z tymi nóżkami? Jak poznać że coś jest nie tak?

Jak lezy albo jak go karmie to uklada stopki "podeszwami" do siebie tak jakby chcial nimi klaskac. Nie wiem czy zrozumiesz o co mi chodzi[emoji6]
O...nie ma stopy ustawionej prostopadle do powierzchni tylko lekko skrecone do srodka.

Jak lezy albo jak go karmie to uklada stopki "podeszwami" do siebie tak jakby chcial nimi klaskac. Nie wiem czy zrozumiesz o co mi chodzi[emoji6]
O...nie ma stopy ustawionej prostopadle do powierzchni tylko lekko skrecone do srodka.

Rozumiem :) Alan też tak czasem robi. Myślałam że każde dziecko tak układa nóżki właśnie ze względu na pozycję w brzuszku

Przy 20 stopniach to zamarznac można; )my mamy w domu 23 stopnie [emoji4]fajnie że zaczniesz normalnie jeść bo jak czytałam jaką masz dietę to aż się głodna zrobiłam [emoji4]i zaczęłam się zastanawiać czy ja nie przesadzam hihi
A gdzie do tego pediatry jechałas? Do Bytomia?

Dr. Groszko. Moj gin mi go polecil, bo pytalismy. Dzieki niemu szpital w Bytomiu ma 3 stopien referencyjnosci. Super lekarz. Pracuje podobno w Tychach w szpitalu. Ale naprawde przeglad mial maly taki ze jestesmy w szoku[emoji50]

Po wizycie. 30+0tc ,mała waży 1490g. Ułożona główką do dołu. Moja szyjka skrócona 2,2cm, z tego powodu i z powodu skurczy w piątek melduje się w szpitalu, na badania i sterydy
1f615.png
:/ Miałam być jutro, ale w czwartek mam konsultacje diabetologiczną i dlatego przełożył na piątek, przynajmiej ze spokojem się spakuje i oswoje z tą myślą.

reklama
Po wizycie. 30+0tc ,mała waży 1490g. Ułożona główką do dołu. Moja szyjka skrócona 2,2cm, z tego powodu i z powodu skurczy w piątek melduje się w szpitalu, na badania i sterydy
1f615.png
:/ Miałam być jutro, ale w czwartek mam konsultacje diabetologiczną i dlatego przełożył na piątek, przynajmiej ze spokojem się spakuje i oswoje z tą myślą.

To duza niunia. Moja w 29t2d wazyla 1150g.
Lepiej niech podadza sterydy na wszelki wypadek, bedziesz spokojniejsza. Poki co lez jak najwiecej, 2.2cm to jeszcze nie tragedia - dasz rade. Trzymam kciuki [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry