reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja małemu też podawałam zageszczacz ale odstawiłam bo kupa mu się tak zagescila że nie mógł zrobić . Był dramat. Na szczęście już jestem po kolkach i po wszystkim. Teraz czekam na zęby. Aaa i jedno jeszcze mogę podpowiedzieć : u mnie mały się strasznie spinal i prezyl, stosowaliśmy różne krople od delicol po dąb simplex i wszystko, winna okazała się cholerna witamina k podawana w kapsułkach. Powiedziałam pediatrze że odstawiam i daje tylko witaminę D . Odrazu dziecko inne było

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie w grupie na fb o karmieniu piersia jiz kilka razy czytalam ze wit k powoduje takie efekty

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My dzisiaj walczymy przy karmieniach z zageszczaczem i powiem szczerze ze pierwszy raz mialam ochotę płakać razem z małą. Nie dość ze podanie jej tej papki łyżeczką jest niemozliwe, ona wrzeszczy jak opetana jak jest glodna, zeby jakos to podac smarowalam sobie tym sutek wczoraj mała zwrocila juz w trakcie jedzenia ale myslalam ze moze dlatego ze lezalysmy wiec dzisiaj karmilam ją na siedzaco glowe miala wyzej . wrocilysmy ze spaceru oczywiście ona od razu jest glodna jakby miesiac nie jadla. Tak wiec zmiana pieluchy juz odbywa sie w takim wrzasku jakbym obdzierala ją ze skory (czuje ze niedlugo chyba zapuka do mnie policja ;) ) i karmienie. ..
Ja cała w tej papce obklejona, dziecko tez ale udalo sie podalam jej sporo , po czym w nagrodę zostalam cala obrzygana ze tak powiem brzydko... Wtedy wlasnie chcialam sie rozplakac. Musialam wam sie wyzalic :(

Hehe będziemy Ci paczki do więzienia wysyłać [emoji12] a tak serio to może małej się ulewa dlatego że po wszystkich czynnościach je łapczywie?spróbuj może zmienić pieluszke po jedzeniu . Alan też przed jedzeniem płacze, pręży się przy zmianie pieluszki a po jedzeniu grzecznie współpracuje albo śpi i jest mu wszystko jedno [emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe będziemy Ci paczki do więzienia wysyłać [emoji12] a tak serio to może małej się ulewa dlatego że po wszystkich czynnościach je łapczywie?spróbuj może zmienić pieluszke po jedzeniu . Alan też przed jedzeniem płacze, pręży się przy zmianie pieluszki a po jedzeniu grzecznie współpracuje albo śpi i jest mu wszystko jedno [emoji4]

Nie moge po jedzeniu bo wtedy wymiotuje ale fakt wtedy lezy grzecznie. Mam wiec wybor albo przebieram przy wrzaskach albo w wymiotach [emoji52]

Witaminę k podawało się do niedawna noworodkom ale już nie! Teraz dziecko dostaje w szpitalu dawkę która wystarcza i już suplementuje się tylko wit d

Wedlug nowych zalecenien dzieciom w domu podaje sie 150 mikrogramow do konca 3 miesiaca. Takie zalecenia znalazlam na internecie.
Chociaz ja mam na wypisie ze podac dziecku miedzy 4-6tyg zycia 2mg wit k, ale tylko dlatego ze w szpitalu dostal 2 razy po 2mg wit k doustnie, poniewaz nie zgodzilam sie na podanie jej domiesniowo.
Wiec mozesz miec racje[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Widzę że wszystkie chodzicie do neurologa. Ja nie dostałam skierowania. Mam się upomnieć czy tylko wcześniaki dostają?
Moja przychodnia to z komuny jeszcze nie wyszła.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Martka a Twoj maluszek nie jest przekarmiony??? [emoji12]
Ja wracam z wizyty od pediatry neonatologa i moj maly jest przekarmiony i dlatego rzyga i mu sie ulewa. Duzo przybiera i lekarz mowi ze jak dziecko duzo przybiera to tez nie jest dobrze. Mam mu dalej dawac jak dawalam ale nie zwiekszac przez jakis czas porcji. Mam nie budzic na jedzenie. Wazy juz 4610[emoji1]

No i troche cwiczen mamy. Pierwszy lekarz ktory porzadnie zajal sie naszym maluszkiem!!!
Ma szpotawe nozki czy jak to sie tam nazywa, ale nie wrodzone tylko wynika to z ulozenia w brzuszku i braku w nim miejsca, wiec wypracuje sie to cwiczeniami.
Do tego lekka asymetria i tez cwiczenia.
Bioderka juz sa ok.
Torbielki w splocie naczyniowkowym w glowce dalej sa ale sie nie powiekszaja i lekarz mowi ze duzo dzieci je ma i zyje i zeby tym sie nie martwic.
No i z moja dieta mi namieszal, kazal wszystko jesc tylko lekko i zdrowo i obserwowac dziecko i powoli wprowadzac produkty.
No i jeszcze...maly mial pampersika i pajacyk welurowy i lekarz mowi ze jest przegrzewany. Mamy lzej ubierac. W domu ma byc 20 stopni a do kapieli 22.
Chyba wszystko napisalam[emoji6]

Wedlug nowych zalecenien dzieciom w domu podaje sie 150mg do konca 3 miesiaca. Takie zalecenia znalazlam na internecie.
Chociaz ja mam na wypisie ze podac dziecku miedzy 4-6tyg zycia 2mg wit k, ale tylko dlatego ze w szpitalu dostal 2 razy po 2mg wit k doustnie, poniewaz nie zgodzilam sie na podanie jej domiesniowo.
Wiec mozesz miec racje[emoji6]

To są stare zalecenia. Wg nowych już jej się nie podaje bo dawka podana w szpitalu wystarcza. A szczepiłaś małego w szpitalu?

Widzę że wszystkie chodzicie do neurologa. Ja nie dostałam skierowania. Mam się upomnieć czy tylko wcześniaki dostają?
Moja przychodnia to z komuny jeszcze nie wyszła.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
My dostaliśmy bo Alan jest wczesniakiem ale moim zdaniem każde dziecko powinien zobaczyć neurolog wiec może zapytaj pediatre o skierowanie.

reklama
To są stare zalecenia. Wg nowych już jej się nie podaje bo dawka podana w szpitalu wystarcza. A szczepiłaś małego w szpitalu?

Nie szczepilam i nie zamierzam na dzien dzisiejszy na nic szczepic. Moze jak skonczy 2 lata to na cos zaszczepie, nie wiem czas pokaze.

Do góry