reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Trzymam kciuki żeby dziś się wszystko wyjaśniło i żeby obyło się bez... koperty :-/

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
No i cóż.... zaproponowalam wprost kopertę bo mówił ze nie da rady nie ma zadnych wskazań itd no i nawet to nie zadziałało. Trudno chociaż tyle że wiem już ze będę próbować rodzic sn w prywatnej klinice wiec tez może nie będzie tak źle...koniec juz z tym machlaczeniem co gdzie i w ogole.

reklama
Dziewczyny , dostałam w koncu termin usg z tutejszego szpitala. To ma byc to prenatalne, z badaniem przeziernosci itp. I mam dopiero 1.11... to bedzie pierwszy dzien 14 tygodnia... Czy to nie za pozno ??? Czy badanie w tym czasie bedzie wiarygodne. Dzis mam 11t0d...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam iść do jakiejś Pani Dr, nazwisko będę znała w poniedziałek. Rzeczywiście to jakiś fachowiec, moja ginekolog ma załatwić tą wizytę. Jak będę wiedziała więcej to dam znać.
W zapisie ktg nie spodobało im się kardio, czyli jak zrozumiałam za duże skoki.

Kasia-Basia, wiesz juz cos ? Nazwisko ? Kiedy moze byc takie badanie wykonane ?

Boże jak ja się cieszę że omija mnie ta cała papierologia.
Moim zdaniem to wszystko powinno odbywać się z automatu po urodzeniu dziecka a nie żeby rodzice tuż po porodzie musieli jeździć i urzerać się w urzędach i innych placówkach

A najgorsze to, ze Ci ci ciezko pracuja i duze podatki odprowadzaja, nie dostana becikowego, bo sie nie zalapia.

Ja teraz mam pol etatu, a zawsze pracowalam na caly etat. Poprostu pare miesiecy przed ciaza mi zmienili na pol etatu. Teraz macierzynskiego dostane pewnie tylko za pol etatu, a Ci co sa nezrobotni dostana tysiac. I to jest sprawiedliwosc.
Ta patologia, ktora chleje, maltretuje dzieci, cale zycie nie pracuje teraz ma 500 na kazde dziecko do tego becikowe i gwarantowane macierzynskie tys. zl.
Za chwile beda miec mieszkania od panstwa.
Dla mnie to wszystko jes niesprawiedliwe.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

No i cóż.... zaproponowalam wprost kopertę bo mówił ze nie da rady nie ma zadnych wskazań itd no i nawet to nie zadziałało. Trudno chociaż tyle że wiem już ze będę próbować rodzic sn w prywatnej klinice wiec tez może nie będzie tak źle...koniec juz z tym machlaczeniem co gdzie i w ogole.
A znieczulenie zewnatrzoponowe chociaz Ci da? Podobno super sprawa.
Nie mozesz zalatwic od okulisty zaswiadczenia? Moze moglas jeszcze wydrukowac to co Tequila wstawiala, ten dokument ze nie mozna nam odmowic cc jak sobie zyczymy.
Swoja droga dziwny ten lekarz.

Dziewczyny , dostałam w koncu termin usg z tutejszego szpitala. To ma byc to prenatalne, z badaniem przeziernosci itp. I mam dopiero 1.11... to bedzie pierwszy dzien 14 tygodnia... Czy to nie za pozno ??? Czy badanie w tym czasie bedzie wiarygodne. Dzis mam 11t0d...

Chyba robi sie do konca 13t6d ale nie jestem pewna. Niech sie ktos wypowie.

Kasia-Basia, wiesz juz cos ? Nazwisko ? Kiedy moze byc takie badanie wykonane ?

Tak, przepraszam zapomniałam napisać. To jest przychodnia w Warszawie ul. Agatowa10 dr Hamela-Olkowska. Prywatnie. Jeszcze nie wiem ile to kosztuje. Jadę jutro po wypis ze szpitala, może dostanę skierowanie.
W poniedziałek mam III prenatalne i po nim zadecyduję czy idę prywatnie na echo serca.

Pierwsze badania prenatalne robi się maksymalnie w 13t6d a najlepiej ok 12tc później badania nie są wiarygodne

Chyba żartujesz! Jestem w szoku! Co on się tak uparł!? Ja bym na twoim miejscu postarała się o zaświadczenie od lekarza innej specjalizacji choćby psychiatry, żona mojego kuzyna poszła przed porodem powiedziała że strasznie boi się rodzić, że nie da rady itd trochę dramaturgii dodała i dostała zaświadczenie że tylko cc wchodzi w grę :-) ja bym próbowała w ten sposób albo zmiebilabym szpital

reklama
A najgorsze to, ze Ci ci ciezko pracuja i duze podatki odprowadzaja, nie dostana becikowego, bo sie nie zalapia.

Ja teraz mam pol etatu, a zawsze pracowalam na caly etat. Poprostu pare miesiecy przed ciaza mi zmienili na pol etatu. Teraz macierzynskiego dostane pewnie tylko za pol etatu, a Ci co sa nezrobotni dostana tysiac. I to jest sprawiedliwosc.
Ta patologia, ktora chleje, maltretuje dzieci, cale zycie nie pracuje teraz ma 500 na kazde dziecko do tego becikowe i gwarantowane macierzynskie tys. zl.
Za chwile beda miec mieszkania od panstwa.
Dla mnie to wszystko jes niesprawiedliwe.

Zgadzam się w 100%
Niestety w naszym kraju tylko patologia może liczyć na cokolwiek reszta już nie
Ja tego też nie potrafię zrozumieć, dlaczego nie dostanę pieniędzy na dziecko? Bo mam? A to że dzięki temu że m.in mój mąż płaci masakrycznie wysokie podatki mają na to żeby wypłacać 500+ to już nie ważne!? Ja nie mówię niech będzie pomoc dla najuboższych, jakieś zasiłki itd ale becikowe należy się każdemu dziecku bez względu na zarobki rodziców!

Do góry