reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, a ja gdzies wyczytalam na blogu ze szumis nie na kazde dziecko dziala, a co niektore mamy do szalu doprowadza ten dzwiek.
Dziewczyna pisala ze lepiej po urodzeniu sprawdzic czy na dziecko dziala ten dzwiek, wlanczajac suszarke albo aplikacje z tel. no i wtedy dopiero kupic szumisia[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, a ja gdzies wyczytalam na blogu ze szumis nie na kazde dziecko dziala, a co niektore mamy do szalu doprowadza ten dzwiek.
Dziewczyna pisala ze lepiej po urodzeniu sprawdzic czy na dziecko dziala ten dzwiek, wlanczajac suszarke albo aplikacje z tel. no i wtedy dopiero kupic szumisia[emoji6]

Nie do końca można sprawdzić zaraz po urodzeniu. Mój Szymek na początku nie reagował. A teraz ma prawie 3 miesiące i bez Szumisia nie zaśnie

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Buterfly, a na becikowym sie znasz? Jak to w koncu jest? Przysluguje kazdemu, czy jest ten prog kwotowy ktorego nie mozna przekroczyc?

Becikowe wypłaca MOPS i niestety nie wiem, jak to jest. Nie interesowałam się, bo my nie spełniamy kryteriów. Najlepiej byłoby do nich zadzwonić i dopytać.

Wystawiam czasem pracownikom zaświadczenia do becikowego i to jest o tyle dziwne, że oni chcą dochód z dwóch lat do tyłu, a nie z miesiąca składania wniosku. Dopytaj o to.

Dam Wam linka do wniosku, bo dzis przegladalam.
Link do: Kompletny wniosek o roczny urlop macierzyński i rodzicielski do pobrania za darmo | Budująca Mama
Tylko nie wiem czy ten moze byc czy jest juz stary.

Daje drugi link gdzie sa 3 wnioski i nawet dla mam blizniakow. Ale jeszcze nie przegladalam
Link do: Nowe wnioski o roczny urlop macierzyński i rodzicielski 2016 Do edycji! | Budująca Mama

Mi jeszcze mówiła o jakimś zaświadczeniu że ojciec nie korzysta z zasiłku.

Nieeee heheh kalendarz nie byl glodny na mnie :) Ja sie umowilam tak z doskoku na ta wizyte, ale juz tu nie pisalam zeby mnie wpisywac...wlasnie doczekac sie nie moge powiem Ci bo mam nadzieje ze juz wszystko bedzie czarno na bialym, bo prawde mowiac czuje sie jak glupek zeby 3 tyg teoaretycznie przed porodem nie wiedziec nawet gdzie sie bedzie - taki psychiczny dyskomfort. Krecenia mnostwo, kazdy mnie ciagnie na swoja strone i czlowiek sie czuje jak jakis przychlast ;)
Trzymam kciuki żeby dziś się wszystko wyjaśniło i żeby obyło się bez... koperty :-/

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak nie będzie działał na dziecko a ciebie będzie doprowadzal do szału to zawsze zostaje jeszcze po prostu śliczna przytulanka :-D a skoro w smyku jest 25 %rabatu na niego to myślę że warto zaryzykować ;-)

Boże jak ja się cieszę że omija mnie ta cała papierologia.
Moim zdaniem to wszystko powinno odbywać się z automatu po urodzeniu dziecka a nie żeby rodzice tuż po porodzie musieli jeździć i urzerać się w urzędach i innych placówkach

reklama
Tequila, jak wrocisz ze Smyka to wstawiaj foty, bo nie wierze ze idziesz tylko poogladac i nic nie kupisz[emoji12]

Hehe, poszłam żeby mieć pretekst do spaceru bo tak bez celu to ja nie lubię iść :p
Zrobiłam bardzo małe zakupy :p
A po drodze zerknąć jeszcze musiałam na ciuchy... :p
Nie duże zakupy ale za to bardzo zadowalające ;-)
1476803992671.jpg
1476803998249.jpg
1476804006415.jpg
1476804010791.jpg

Załączniki

• 1476803992671.jpg
    1476803992671.jpg
    87,8 KB · Wyświetleń: 250
  • 1476803998249.jpg
    1476803998249.jpg
    102,5 KB · Wyświetleń: 247