reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej Kiwisia - ja jestem w domku. U mnie ok. Teraz jak Mała się już rusza, czuję się spokojniejsza, bo jak nawet coś mnie kłuje czu ciągnie, Maleństwo plumka i wiem, że jet jej ok. We wtorek mam usg u tego Wasilewskiego co Sznurki, bo to taki nasz miejscowy guru od usg i czekam niecierpliwie na jego opinię o tym moim łożysku z dziurką w środku.Tego samego dnia mam też wizytę u szefa patologii w szpitalu, gdzie trafiają najtrudniejsze przypadki z całego województwa. Zaczyna to mieć znaczenie, bo wchodzimy w czas, kiedy już można ratować dziecko. Wczoraj była koleżanka i opowiadała, że w Szczecinie nasza pracownica urodziła trojaczki, z kt. najmniejsze miało ok. 400 gram i wszystkie są całe i zdrowe.

reklama
Misia odpoczywaj sobie w domku, fajnie, że już na dobre czujesz ruchy córeczki :-), też już o nich marzę :-)

Sznurki
żenada z tym lekarzem ze szpitala i jeszcze nie potrzebnie się przez niego denerwowałaś. Całe szczęście, że wszystko dobrze z dzieciątkiem.

Dziewczyny jadę w poniedziałek na godz.12 na wizytę do Invimedu celem zakończenia " programu z sukcesem ", mam ochronę do 12 tc, która właśnie dobiega końca. Trzymajcie kciuki za wizytę, aby przezierność karkowa nie urosła, tak się boję
unhappy.gif

Madzialenak ja również 3mam kciuki!!

Misia za ciebie tez łapki zaciskam cały czas, tez juz bym chciala poczuc malenstwo..
czekam na opinie naszego Doktora :-)
nam powiedzial zeby nie brac go jeszcze powaznie , ale na 80% chłopczyk będzie :-) (a Wasilewski zadko sie myli) hihi !!

Aisha a ty bidulka jestes. Mam nadzieje, ze u ciebie wszystko sie ulozy i ten cukieras sie unormuje!
powiedz mi i nie jesz zupelnie nic smazonego, gotujesz na parze tak?? Dostalas jakas diete, jadłospis??
Ja boje sie tej cukrzycy ciazowej..

Ostatnia edycja:
Cześc dziewczyny,
Coś mnie ze strony wywala, kolejny raz staram się napisac odpowiedź
madzialenek - trzymam kciuki za wizytę, będzie dobrze. Już jutro będziesz szczęśliwa, że zobaczyłaś zdrowe i rozwijające się prawidlowo maleństwo.
misia - czy dobrze zrozumiałam, że masz uszkodzone łożysko? Nigdy nie slyszałam o czymś takim, strasznie Ci współczuję i mam nadzieję, że pomimo wszystkich przeszkód okaże się, że mała może się zdrowo rozwijac i dotrwacie przynjamniej do 38 tc.
Ja też mam pietra - wiem, że każda ciąża jest inna i to, że w pierwszej omal nie urodziłam w 6 mcu nie oznacza, że w tej bedzie tak samo. Trochę przeraża mnie fakt, że tym razem już od 6 tc miałam jakies atrakcje ale pocieszam się, że skoro teraz zaliczyłam krwotok w 6 tc to ominie mnie ten z 6 mca. Nie ukrywam, że przez myśl przchodzi mi czy nie gadac z lek. o fenoterolu, który nas uratował i pozwolil mi dotrwac dokładnie do 38 tc. - ot tak na wszelki wypadek żeby uniknąc tego co przeszłam wcześniej.

Cześć dziewczynki wiem wiem prawie się nie udzielam, ale długo by pisać dlaczego. Mam do Was pytanko. Jak wiecie podchodziłam do IVF w UK, mam dwa opakowania gonalu do odstąpienia za darmo; 2 op. gonal f po 300mg data waznosci do pazdz 2013 tak bardzo bym chciala kogos tym uszczesliwic. Nie wchodzę juz na kto po invitro, więc nie mam wglądu która z dziewczyn jest tam najbardziej potrzebująca. Nie chciałabym też robić tam zamieszania. Może byście mogły podpowiedzieć która ma tam trudną sytuacje, która podchodzi któryś z koleji raz???

Dajcie znać.

A u mnie w miarę ok. Mała z pozycji głowka w dół obróciła się gówką w górę, więc narazie mam opcje cesarka, ale pozyjemy zobaczymy. Zawsze troszkę pod górkę

Hej Zosiu ;-) Ja ze swojej strony mogę podpowiedzieć Lawendowy Sen.. Wiem że ona ma iść do kliniki niedługo ustalić co dalej a jakby odpadł jej koszt leków to może udało by się jej już niedługo podejść kolejny raz do IVF :tak:Może napisz do niej ? Ale byłoby fajnie gdyby mogła dzięki temu niedługo zacząć ponownie.
Zosiu kochana jesteś że chcesz w taki sposób pomóc!

Misia a ty juz w domku , to super :tak: nareszcie mozesz odetchnąć. A powiedz o co chodzi z tą dziurą w łożysku :-( czy to od tego miałaś krwawienia?
Kate a jak Ty się czujesz? Byłaś na kolejnym usg?
Ja mam permanentne mdłości od kilku dni, jak spojrze na jakieś jedzenie to najpierw zbiera mi się na :dry: .. a potem mogę ewentualnie coś zjeść.. ale to chyba normalne...? jeszcze 3 dni i zobacze mojego maluszka na USG. Oczywiście nie musze mówić jak bardzo się boję czy wszystko jest ok ...?:blink:

reklama
Hej, ja bylam na usg w srode i wszystko bylo dobrze. Malenstwo rosnie. Za 10 dni ide na usg genetyczne. Pozdrawiam

Do góry